Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Össze-vissza mismásol a Jobbik a képviselõi fizetések kapcsán

Forisek Ádám

2018.07.18. 16:00

A Jobbik hivatalos kommunikációja lázasan próbálja magát tisztára mosni a 2019. költségvetésrõl történt szavazás kapcsán, arra hegyezve ki a dolgot, hogy a jobbikosok nemet mondtak a képviselõi fizetésemelésre. Egy gond van: teljesen félrevezetik még megmaradt szimpatizánsaikat is.

A 2019-es költségvetés bizonyos pontjairól a tegnapi napon, azaz kedden szavaztak az Országgyűlésben. A törvénytervezet szerint az oktatásra 15 milliárd forinttal, az egészségügyre 101 milliárd forinttal, míg a közbiztonságra és a honvédelemre 156 milliárd forinttal többet biztosítana a 2019-es költségvetés. De ki kell emelnünk a családok támogatására jutó forrásokat, amelyek 2019-ben meghaladják a 2000 milliárd forintot.

A költségvetés az országgyűlési képviselők javadalmazását is érinti, mégpedig egy módosító javaslat következtében. Ezt a Törvényalkotási bizottság nyújtotta be.

Ez az a pont, ahol a Jobbik kommunikációja érezte, hogy rezeg a léc. Mirkóczki Ádám sajtószóvivő a közvélemény felé azt próbálta vetíteni, hogy a Jobbik voltaképpen nem szavazta meg a képviselői javadalmazásokat is érintő törvényt. A párt háziblogja öles betűkkel hozta címlapon, hogy „A Jobbik nem támogatta a képviselők fizetésemelését”.

Van azonban egy aprócska tény, amit nagyon elhallgat a párt

Ugyanis nem másra hivatkozik ebben az esetben, mint a végszavazás eredményére, amit az Aljahír is csak a legutolsó mondatban mert megemlíteni. Az Országgyűlés honlapján lekérdezhető szavazási eredményeknél ugyanis valóban az áll, hogy a frakció tagjai nemmel szavaztak. Csakhogy ez a törvény rendkívül szerteágazó, összesen 62 oldalas dokumentumról van szó.

A csavar a dologban az, hogy magára a fizetésemelésre vonatkozó módosító javaslatot nagyon is megszavazták.

Az Országgyűlés honlapján olvasható az, hogy javadalmazásokat érintő javaslatot az összes jelen lévő jobbikos képviselő megszavazta. A két távol maradt képviselőjükön kívül a frakció összes tagja igennel szavazott.

Mindezt figyelembe véve két lehetőség képzelhető el: a Jobbik kommunikációja vagy végleg bekrepált, vagy teljesen hülyének nézi a megmaradt szimpatizánsokat. Csoda-e, ha ennyien hagyták ott az erkölcsileg és politikailag is padlóra került "néppártot"?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

Erről szólhat a mai nap!

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak ma a legfontosabbak.

Csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves lányt, bíróság elé állnak a szíriai migránsok

Bíróság elé állnak Freiburgban a szíriai migránsok, miután egy diszkó mellett csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére