Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriásit nõttek a bérek az elmúlt hónapokban

Bokor Gábor

2017.07.20. 14:28

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 reggeli mûsorában a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataival kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt hónapokban olyan erõs bérnövekedés volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa.

A KSH csütörtökön hozta nyilvánosságra a legfrissebb felmérését, mellyel kapcsolatban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy májusban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az áprilisi 14,6 százalékos és a márciusi 12,8 százalékos növekedés után.

Ez a gazdaság növekedésével párhuzamosan a tavaly novemberben megkötött hatéves bérmegállapodás eredménye. A következő években csökkenhet vagy meg is szűnhet a hazai bérek régiós lemaradása, miközben a bérekre rakódó terhek és a társasági adó mérséklődése a vállalatok költségeit is csökkenti"

– fogalmazott a miniszter, aki kitért arra is, hogy a családok jelentős adókedvezményt tudnak igénybe venni a gyermekek számától függően.

Varga Mihály beszámolt arról is, hogy a kétgyermekeseknél több mint 20 százalékos bruttó keresetnövekedés van az adókedvezmények révén. 

A politikus kifejtette, hogy bár európai összevetésben van még mit behoznia Magyarországnak, de elkezdte behozni azt a hátrányt, amit a 2008-as kormányzati és államháztartási csőd miatt elszenvedett.

A közép-kelet-európai régióban Lengyelország mellett Magyarországon nőttek a legjobban a keresetek"

– mondta a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére