Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási összegû fejlesztési pénzre pályázhatnak most a kistelepülések a Magyar Falu Programban

Vincze Viktor Attila

2019.02.05. 17:13

Minden eddiginél nagyobb összegû központi költségvetési forrást biztosít a kormány idén településfejlesztésre Magyarországon.

A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak, Gyopáros Alpárnak a tájékoztatása szerint 2019-ben a Magyar Falu Program keretében minden eddiginél egyszerűbb eljárásokban 150 milliárd forint támogatásra pályázhatnak a kistelepülések.

A Magyar Falu Program hosszú távú program, az alapvető cél a népesség elvándorlásának lassítása, amit nem lehet egy év alatt elérni, ezért a program folytatását legalább egy évtizedre tervezi a kormányzat"

– fogalmazott Gyopáros Alpár, hozzátéve, hogy a Magyar Falu Programban 50 milliárd forint a 3-4-5 számjegyű utak fejlesztésére, 25 milliárd forint a falusi csokra és 75 milliárd forint a közszolgáltatások fejlesztését érintő 18 célterület fejlesztésére pályázható meg.

A települések a forrásokhoz gyorsan hozzájuthatnak, a pályázati eljárás egyszerű. A pályázatokat a Miniszterelnökség és a Magyar Államkincstár kezeli, azokról a beadási határidőt követő 2 hónapon belül döntenek, majd napok, maximum hetek telnek el a támogatott összeg elutalásáig. A program teljes mértékben előfinanszírozott"

– hangsúlyozta a programot felügyelő kormánybiztos, aki szerint már most érthetően nagyon fokozott az érdeklődés az ötezer fő alatti településeknek indított Magyar Falu Program iránt, hiszen ekkora – a kistelepüléseket szolgáló – támogatási keretre még nem volt példa költségvetési forrásból.

A politikus felhívta a pályázásra készülő települési önkormányzatok vezetőnek a figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a közösségi médiában terjedő hamis híreknek vagy hirdetéseknek, amelyek a Magyar Falu Programban való sikeres pályázás kulcsaként pályázatíró cégeket neveznek meg. Gyopáros Alpár hangsúlyozta: egy településnek sincs szüksége a pályázáshoz segítségre, mert nagyon egyszerű a pályázati eljárás és a programmal kapcsolatos minden információ elérhető a kormány hivatalos honlapján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére