Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbánék helyrepofozzák a magyar légvédelmet is

Nagy Gábor

2018.12.21. 15:08

Helikopterek, csapatszállítók, futárgépek, tankok, önjáró lövegek, lõfegyverek, most meg a légvédelem. Mi lesz itt, kérem szépen?

A 888 számos cikkében kitért az elmúlt hetekben történt hadügyi fejlesztésekre.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program (Zrínyi 2026) végre látható szakaszába érkezett, s hol van még 2026! Felújított Mi-24-esek, Mi-8-asok és Mi-17-esek. Új könnyű, többcélú Airbus H145M típusú katonai helikopterek. Szintén új, közepes kategóriájú, többcélú Airbus H225M típusú katonai szállítóhelikopterek. Csapatszállító Airbus A319-esek. Dassault Falcon 7X típusú futárgépek. Zlin Z-242L típusú kiképzőgépek. Leopard 2 A7+ harckocsik és Panzerhaubitze 2000-es önjáró lövegek. Új, cseh licences, Magyarországon gyártott P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok.

Csütörtökön pedig döntés született a SAMOC (egy légvédelmirakéta-vezetési rendszer) beszerzéséről is, amit szintén az Airbus szállít a Magyar Honvédségnek (MH).

Történelmi időszakot írunk, hiszen a balliberális kormányok által szisztematikusan lezüllesztett hadsereget tényleg elkezdték újraépíteni, méghozzá európai fegyverekkel. Felsorolásunk közel sem tökéletes (és csak az eszközökre koncentrál), mégis impozánsnak mondható. Míg a helikopterek, csapatszállítók, futárgépek, tankok, lövegek, lőfegyverek vásárlása is igencsak látványos beszerzésnek számít, mégis a Surface-to-Air Missile Operations Center (föld-levegő rakéta operatív központ), vagyis a SAMOC lehet az egyik legfontosabb fejlesztés az MH számára.

A SAMOC NATO-kompatibilis, így gyors, megbízható, pontos és egységes formátumú információszolgáltatásra képes.

Hazánk légvédelme ezzel a fejlesztéssel a lehető legrövidebb időn belül tud védekezni a kiemelten védett vagy egyéb fontos objektumokra, illetve az ország lakosságára veszélyt jelentő repülő eszközökkel, drónokkal, helikopterekkel, repülőgépekkel, rakétákkal szemben.

Az Airbus Defence and Space honlapján található közlemény azt írja:

„A SAMOC lehetővé teszi a földi telepítésű légvédelem (GBAD - Ground Based Air Defence) valós adatokon alapuló koordinációját az ország egész területén, […] és mint műveleti vezetés-irányítási rendszer, biztosítja az egymással együttműködő harcegységek koordinációját, s képes adatokat biztosítani a légvédelmi rendszereknek az esetleges ellenséges repülő eszközökről. Ennek érdekében a SAMOC a Műveleti Operációs Adatbázis releváns adatait szinkronizálja és osztja meg az egységek között, illetve továbbítja […] A rendszer jól hozzáilleszthető a már meglévő, vagy a jövőben felépítendő struktúrákhoz, egy későbbi magyar földi telepítésű légvédelmi rendszer (GBAD) első, kulcsfontosságú építőeleme lehet.”

A SAMOC beszerzését többéves egyeztetés előzte meg. Több NATO-tagállam, köztük Németország is ilyen légvédelmi rendszert használ. Az európai fegyvergyártó egyik vezetője, Martin Deister szerint

a Magyar Légierő a SAMOC-kal egy korábban már sikeresen telepített, harci helyzetekben kipróbált légvédelmi rendszerhez jut hozzá, amely már számos NATO-hadgyakorlaton bizonyította harcképességeit.”

Az új rakétavezető rendszer az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred működését modernizálja majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

Orbán Viktor: A baloldalt Amerikából pénzelték

A magyar kormányfő a pártok frakcióvezetőinek beszédére reagált a parlament hétfői ülésén.

24.hu: A baloldal kampányát Amerikából finanszírozták

Csaknem kétmilliárd forint érkezett 2022 első felében Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból – írja a baloldali 24.hu nevű portál. A lap kifejti, milyen szerepe lehetett Karácsony tanácsadójának az amerikai pénzek megszerzésénél.

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Orbán Viktor: A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket a szankciókról

Európában elsőként, Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról – mondta napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére