Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktort jóval többen kedvelik, mint a baloldal „új messiását”

888.hu, MTI

2021.10.19. 14:40

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat.

 

A Századvég Alapítvány legújabb elemzése szerint az ellenzéki előválasztás második fordulójának eredményeként Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere helyett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere lesz a baloldal kormányfőjelöltje a 2022-es országgyűlési választásokon, ezért megvizsgálták, hogy a magyarok Orbán Viktort vagy Márki-Zay Pétert látnák-e szívesebben a miniszterelnöki pozícióban.

A közvélemény-kutatás rávilágít, hogy

a válaszadók 51 százaléka a következő négy évben is a hivatalban lévő miniszterelnököt, Orbán Viktort látná szívesen a kormányfői pozícióban, míg Márki-Zay Péter megválasztását a megkérdezettek 41 százaléka támogatná.

A választ megtagadók és a bizonytalanok aránya 8 százalék.

A Századvég Alapítvány elemzése szerint a lakóhely szerinti bontás alapján kijelenthető, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Budapesten népszerű, ugyanakkor – Karácsony Gergelyhez hasonlóan – a vidéki szavazókat kevésbé vagy nem tudja sikeresen megszólítani.

A felmérés szerint Márki-Zayt a budapestiek 54 százaléka látná szívesen kormányfőként, míg ez az arány a megyeszékhelyeken élőknél 42 százalék, a városok és falvak lakosságánál 37-37 százalék.

Ezzel szemben Orbán Viktor újraválasztását a fővárosiak 38 százaléka támogatná, továbbá valamennyi vizsgált vidéki településtípusnál a válaszadók több mint fele – a megyeszékhelyeken élők 52 százaléka, a városok és falvak megkérdezettjeinek 54, valamint 56 százaléka – a 2022-es választásokat követően is a jelenlegi miniszterelnököt látná szívesen az ország élén – írták.

(Kép forrása: Századvég)

 

Az elemzésben emlékeztettek, hogy Karácsony Gergely májusban jelentette be hivatalosan a jelöltségét, akkor a Századvég kutatásának tanúsága szerint 50-42 arányban maradt le Orbán Viktor kormányfőtől a kétszereplős miniszterelnökpreferencia-mérés eredményei szerint.

Karácsony Gergely tehát kedvezőbb pozícióból indult, mint most Márki-Zay Péter

– jegyezték meg. Hozzátették: a főpolgármester a nyár folyamán veszített támogatottságából, végül pedig visszalépett a jelöltségtől.

A többszereplős kormányfőpreferencia-mérések eredményei minden esetben azt jelezték, hogy Dobrev Klára rendelkezik a leginkább elkötelezett táborral. Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, ahogy az az előválasztás első fordulójában is kiderült, külön-külön nem, csak együtt birtokolt több voksot, mint Dobrev Klára – írta a Századvég Alapítvány.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére