Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét körül nyithassunk

888.hu

2021.03.05. 08:26

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

 

Zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét körül nyithassunk”

– közölte a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a legnehezebb időszakra kell felkészülni, ezért döntöttek úgy, hogy szigorítanak. Ismertette, hogy csak a barkács- és élelmiszerboltok maradnak nyitva, minden más zárva lesz.

Orbán Viktor elmondta, hogy több csoportban is meghallgatták a járványügyi szakembereket, és azt mondták, hogy tragédia lesz, ha nem lépünk. A tanácsukat a magyar kormány elfogadta.

Azt mondták neki az orvosok, hogy most zárni kell, hogy húsvét körül nyithassunk. Hogy a nyitás milyen lépésekben történhet meg, az március 15-e után dől el.

A miniszterelnök ismertette, hogy a harmadik hullám erősebb, mint a második volt, éppen ezért „nehezebb időszakra kell felkészülni”. Többek között emiatt döntöttek úgy, hogy az iskolákat és az óvodákat egy hónapra bezárják, a középiskolákban pedig továbbra is megmarad a digitális oktatás.

Elmondta, hogy az éttermeknek, kaszinóknak, szállodáknak be kell zárniuk. Viszont a virágboltok a nőnapra való tekintettel március 8-án még nyitva lehetnek, de utána azoknak is be kell zárniuk. A magyar miniszterelnök az adásban nőnap alkalmából előre is köszöntette a lányokat és asszonyokat.

Minden olyan ágazatra kiterjesztik a bértámogatást, amelyet érintenek a mostani korlátozások

– jelentette be Orbán Viktor. Hozzátette, hogy egész március hónapra az adókedvezményt is megkapják. Az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzletek esetében elengedik a béréleti díjakat, továbbá megkapják a bértámogatást.

Elmondta, hogy a vírusmutánsokat főleg a különleges üdülőhelyekről hazaérkező emberek hozzák be Magyarországra, ezért arra kér mindenkit, hogy az ezekre a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el, mert az esetlesen hazahozott vírusokkal bajba sodorhatnak másokat.

Ismertette, hogy

az oltási terv jól halad, a regisztrációban részt vevők száma is szépen növekszik, már elérte a 2,8 milliót.

Azonban az oltásra senkit sem kötelezhető, az továbbra is önkéntes alapú. Elmondta, hogy ez idáig 862 ezer főt oltottak be, húsvétra pedig ez a szám a 2 millió 400 ezret is elérheti, június végére pedig 8 millió fölé is felmehet.

A kormányfő szerint a kórházak rendkívüli terhelésnek, „drámai kihívásoknak” lesznek kitéve, és a harmadik hullámban fel fog futni azoknak a száma, akiket kórházban kell ápolni. Elmondta, hogy az idősek a legveszélyeztetettebbek. Akár a 15-20 ezret is elérheti a kórházban ápoltak száma.

Minden erőforrást mozgósít a kormány, lesz elég ágy, lélegeztetőgép és ember.

Bevonják a rezidenseket, valamint a magánegészségügyben dolgozókat is mozgósíthatják.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kínai vakcinának az ő esetében egyelőre semmilyen mellékhatása nem volt. A kínaiak a szállításaikkal hibátlanul teljesítenek, az oroszok kisebb csúszásokkal, de tartják az ütemet, az uniós szállítások viszont tragikusak, megbízhatatlanok.

Orbán Viktor elmondta, hogy eddig személyes ismeretségi alapú volt az oltás, de át kell állni az adatalapú oltásra. Az utóbbi esetében előfordul, hogy olyanokat hívnak be, akiket már beoltottak. Nagyon sok ember nem ott lakik, ahol be van jelentve, ezért felülvizsgálják az adatokat.
Az egész folyamatot most leállították, és egy új, külön operatív kis csoportot állítanak fel, hogy javítsák ezeket a problémákat, mert a személyes behívások a jövőben már nem lesznek elegendőek.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az oltási terv változtatásai a tudományos vélemények alapján születtek, figyelik a tudományos közleményeket.

A kormányfő kérdésre azt mondta, hogy irigyli a baloldal problémáit. Úgy látja, hogy

a baloldal a vírus helyett a kormány ellen küzd.

A vakcinákhoz való hozzáállásuk mindig attól függ, hogy mit mondanak nekik Brüsszelből. Így tettek az orosz oltóanyag esetében is. Ismertette, hogy az európai politikához két módon lehet viszonyulni: a nemzeti irányt is lehet választani, a magyar kormány azért küld ki embereket, hogy az országot képviseljék kint, valamint van a másik oldal, amely Brüsszelt képviseli Magyarországon.

Orbán Viktor szólt arról, hogy jogászszemmel is megnézte, milyen szerződéseket kötött az Európai Bizottság a gyógyszergyártókkal. Ezek a szerződések nem kikényszeríthetők – tette hozzá. Korábban úgy döntöttünk, hogy Brüsszel tárgyaljon a vakcinákról. Ez volt a terv. Bár megkötötték a szerződéseket, nem jön a vakcina.

Orbán Viktor elmondta, hogy egyetlen nem magyar európai parlamenti képviselő véleménye és lelkiállapota sem érdekli.

Továbbra sem beszéltem Manfred Weberrel, de sok sikert kívánok neki”

– tette hozzá. Hajrá, Weber!

A kínaiak most is több vakcinát küldtek, mint amennyiről szó volt. Az oroszokon óriási a nyomás, mert egyre több európai ország jelentkezik náluk – tette hozzá.

Nehéz elérni, hogy az ember megkapja azt, amire leszerződött”

– mondta.

Orbán Viktor azt mondta, hogy az útjaik elváltak az Európai Néppárttal. Beszélt telefonon a CDU új elnökével, aki nagyon sikeres tartományi miniszterelnök, de úgy tűnik, ide már túl későn érkezett – tette hozzá. Több partnerrel beszélt, és dolgoznak azon, hogyan lehetne megújítani az európai politikát.

Orbán közölte, hogy a kor legnagyobb kérdéseiben gyenge a hangjuk, és nem rendelkeznek elég befolyással az európai politikában.
Mindig beszéltek arról, hogy mit lehetne tenni ez ellen, és úgy látja, hogy most van egy helyzet.

A kezünk is sokkal szabadabb, az egyeztetéseket fel kell gyorsítani”

– véli a kormányfő, majd hozzátette: azon dolgoznak, hogy a hazájukat és családjukat védő embereknek politikai otthont teremtsenek Európában.

Elmondta, hogy a szakemberek sem látnak előre pontosan a vírus lefolyását illetően. Nagyon sok vélemény létezik. Úgy véli, hogy óvatosan kell nyitni, mert különben elindulhat a negyedik hullám.

A kéthetes zárással a vírus elleni háborúban a célegyenesben vagyunk”

– mondta a kormányfő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére