Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor viszonválasza a baloldalnak: Tovább van, de lejjebb nincsen

888.hu

2021.02.15. 15:00

A miniszterelnök rendet rakott a baloldali fejekben az Országgyűlésben.

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött meg az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A kormányfő beszédében szólt a járványról, a vakcinák beszerzéséről és a gazdaság újraindításáról. Kiemelte: a következő hónapokban három nagy ügyön dolgoznak majd, végigviszik a tömeges oltási akciót, fokozatosan kivezetik a korlátozásokat az emberek véleménye alapján, és végrehajtják a gazdaság-újraindítási akciótervet.

Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt”

– jelentette ki.

A kormányfő szavaira reagáltak a frakcióvezetők. Nézzük:

Jakab Péter (Jobbik) bukást emlegetett, és közölte, hogy a pártja nem támogatja a kormány felhatalmazásának meghosszabbítását.

Gyurcsány Ferenc (DK) azt mondta, hogy az elkövetkezendő időben minden róla fog szólni, de őt ez nem zavarja.

Schmuck Erzsébet (LMP) arról magyarázott, hogy szerinte a kormány semmilyen segítséget nem nyújtott a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került embereknek.

Szabó Tímea (Párbeszéd) a kormány gazdasági eredményeit szidalmazta.

Tóth Bertalan (MSZP) szerint a kormánynak oltási terve sincs.

Simicskó István (KDNP) elmondta, a baloldali frakcióvezetőket végighallgatva arra jutott, hogy a baloldal eddig egyetlen válságot sem oldott meg sikeresen, ezért is nehéz elfogadni a kritikákat.

Kocsis Máté (Fidesz) frakcióvezető arról beszélt, egyszerű hazugság az ellenzéki frakcióvezetőktől, hogy a kormány nem tesz semmit a mostani helyzetben. Kocsis Gyurcsány Ferencet is kiosztotta, erről ITT írtunk bővebben.


Orbán Viktor viszonválaszát azzal kezdte, hogy közölte: hiba, ha a Jobbik frakcióvezetője oltásellenes hangulatot kelt, és arra kért mindenkit, hogy hagyják abba az oltásellenes agitációt.

A kormányfő sértőnek érzi azt is, hogy a Jobbik bohóckodásnak minősíti a nemzeti konzultációt, mivel ezzel azokat az embereket minősíti bohócnak, akik abban részt vesznek. A több millió ember nevében visszautasította a Jobbik elnökének sértő megjegyzését.

Az oltásról szólva azt mondta:

Vannak, akik azt gondolják, hogy Európa magasabb minőséget képvisel, mint Magyarország, vannak, akik azt gondolják, hogy ami tőlünk nyugati, az jó, ami magyarországi, az meg parlagi. Tudom, hogy vannak, akik szerint a magyar hatóságok nem alkalmasak arra, hogy elvégezzék a munkájukat, és semmiképp sem alkalmasak úgy, mint ahogy a brüsszeliek. Nem vírus idején kell a Washington és Brüsszel iránti feltétlen politikai hűségüket bizonygatni.”

Orbán Virkor szerint a nemzeti oldalnak sértő és elfogadhatatlan, hogy a baloldal gyengébbnek tekinti a magyar szakemberek felkészültségét, mint a brüsszeliekét.

A miniszterelnök ismét kiemelte: minden élet számít.

Orbán Viktor a beruházástámogatásokkal kapcsolatban megnyugtatta a baloldalt. Mint mondta,

az önök vörös báróik és tőkéscsoportjaik is kapnak beruházástámogatást, ha gazdaságilag értelmes programokkal állnak elő”.

Hozzátette: gazdaságpolitikát nem lehet pártpolitikai alapon csinálni. Gazdaságpolitikát munkahelyteremtési alapon kell csinálni, ezért a nézeteitől függetlenül mindenkit támogatni kell.

A vörösök is benne lesznek, ne aggódjanak”

– fogalmazott.

A miniszterelnök szerint Tóth Bertalan hamisan állította, hogy másfél millió részmunkaidős ember van Magyarországon.

Elmondta, 4,5 millióan dolgoznak, 231 ezer ember van részmunkaidőben.

Orbán Viktor beszélt a halálozási arányról is. Bár nem tartja ízlésesnek, de a baloldal felhozta, ezért foglalkozni kell vele.

Minél több magyar ember életét meg akarjuk menteni”

– jelentette ki.

Mivel a baloldal nem bízik a hazai adatszolgáltatásban, ezért az uniós statisztikai hivatal adatait ismerteti.

Az Eurostat adatai alapján 9 százalékos többlethalálozás volt tavaly, de több európai országban bőven 10 százalék felett volt ez az adat”

– ismertette Orbán Viktor.

A gazdaságról szólva azt mondta, a gazdaságvédelem eredményessége abban mérhető le, hogy tavaly 5,2 százalékos visszaesés volt, míg sok európai országban ennél lényegesen rosszabbak az adatok. Arról is beszélt, hogy csökken a GDP, de a munkában álló emberek száma nem, ami fantasztikus teljesítmény a vállalkozók és a munkaadók részéről.

Orbán Viktor kiemelte:

a baloldal segélyt, míg a jelenlegi kormány munkát akar adni.

A kormányfő reagált arra a baloldali vádra is, miszerint a kormány kivérezteti Budapestet.

Elmondta: tavaly december 31-én a főváros számláján 122 milliárd forint volt.

Közölte azt is: tavaly az összes állami támogatás 44 százaléka, 3000 milliárd került Budapestre.

Ez a kivéreztetés?”

– tette fel a kérdést.

Orbán Viktor a gyurcsányozásról is beszélt. Elmondta, hogy ebben a Fidesz csak második tud lenni, mert a Jobbik az első. Felidézte: a Jobbik korábban nagyon élesen támadta Gyurcsány Ferencet. Jakab Péter korábban ki akarta tiltatni Gyurcsányt Miskolcról. A miniszterelnök az őszödi beszédből is idézett.

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább” – idézte Gyurcsányt, majd hozzátette:

látjuk, hogy tovább van, de lejjebb nincsen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére