Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: visszavertük a brüsszeli liberális erők támadását

888.hu

2020.07.24. 08:37

A magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális, nemzetközi brigádok támadásait – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta, hogy a brüsszeli csúcs fontos pillanat volt az ország történelmében, elmondása szerint olyasmivel próbálkoztak, amivel korábban nem. Ennek az az oka, hogy a nyugati országok a járványtól függetlenül is gyengülő gazdasági teljesítményt mutatnak, plusz a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek is megjelentek, ami miatt a nyugati gazdaságok egy része térdre eshet. Ismertetése szerint van olyan tagállam, amelynek az államadóssága a GDP 150-160 százalékára is fel fog csúszni. Szerinte ez az adósrabszolgaságot megközelítő szint.

Magyarországon 83 százalékos volt ez az arány 2010-ben, és az is egy nagyon rossz helyzet volt.

Baj van több uniós országban, ezért nemcsak a hétéves költségvetést tervezték meg, hanem egy gazdasági talpra állást segítő csomagot is létre kellett hozni. Orbán szerint ez egy nagyon nehéz helyzet volt, hiszen rengeteg érdek volt, emiatt nagyon nehéz volt megtalálni a nyugvópontot. Elmondása szerint olyan feltételeket kellett teremteni, ami a megállapodás felé terelte a résztvevőket, ennek a része volt az alvásmegvonás is.

Elmondása szerint neki szerencséje van ilyen szempontból, ugyanis volt katona, így a tárgyalások jelentette fizikai megterhelést jól bírta.

Már nem vagyok a régi, de néhány libernyákot, akikkel vitatkoznom kell, még elviszem a hátamon

– fogalmazott.

A miniszterelnök szerint az EP állásfoglalásának értelmezéséhez tudni kell, hogy mi is történt. Orbán Viktor szerint

a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális, nemzetközi brigádok támadásait.

Elmondása szerint az Európai Parlament azért elégedetlen, mert hazánk és a lengyelek visszaverték azt a kísérletet, hogy a minket illető pénzekről mások döntsenek. Elmondása szerint a bevándorláspárti országok politikai feltételekhez kötnék a pénzek felhasználását.

Gyűlölnek minket azért, mert nem engedjük, hogy az ő migrációs politikájuk érvényesüljön, és a Balkánról nem tudnak bejönni a migránsok Európába, mert Magyarország megállítja őket

– mondta, hozzátéve, a hátuk mögött Soros György áll.

A miniszterelnök szerint Európában két nézet van a jövőt illetően. Az egyik túl van a kereszténységen és a nemzeti kultúrák korszakán. A másik a multikulturalizmust képviseli. Orbán Viktor szerint mi ebből nem kérünk, mi szeretjük, ha biztonság és rend van, és nincs terrorizmus. A miniszterelnök szerint nem kapjuk meg azt a lehetőséget, hogy a magunk módján rendezzük be az országot.

Véleménye szerint a vita nem dőlt el, a jövőben is próbálkozni fognak a migrációval, az azonos neműek házasságával. Ezért arra kell felkészülni, hogy a magyar miniszterelnöknek a következő évtizedben is vívnia kell majd ezt a háborút.

Csak olyan nemzeti kormánynak szabadna az ország élén állnia, amely érti és látja a csatát, és képes kiállni Magyarországért

– fogalmazott.

A kormányfő szerint az öt tárgyalási napon a csapata szerzett több mint 3 milliárd eurót, ez 1100 milliárd forint. A korábbi javaslat egy igazságtalan előterjesztés volt, és ezt kellett korrigálni.

Elmondása szerint Magyarország része egy nagy európai piacnak, de van egy, a kommunizmusból hozott nagy lemaradásunk. Véleménye szerint, ha mi kinyitjuk a határainkat, akkor a gazdagabb országok idejönnek, és egy nagyon nehéz versenyt támasztanak. Viszont nekünk

legalább annyi pénzt kell keresnünk a nyugati cégeken, mint amennyit kivisznek innen.

Orbán Viktor szerint jelenleg az egyensúly eléréséért kell küzdeni, de ha megerősödik az ország, akkor nyerni fogunk a külföldi vállalatokon.

A miniszterelnök a koronavírus okozta fenyegetettségről is beszélt.

Elmondása szerint minden nap a halálozási adatokat nézi meg először, mert minden emberélet számít. Ezek az adatok egyelőre megnyugtatóak.

Úgy látja, hogy a környező országokban baj van, és most arra kell figyelni, hogy a határokon pontos szabályok legyenek, hogy ne lehessen behurcolni a vírust.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha nem figyelünk, akkor könnyen bajt okozhatunk magunknak és az országnak is. Azt mondta, hogy senkit nem beszél le a külföldi nyaralásról, de arra kérte az embereket, hogy tájékozódjanak, mielőtt elutaznak.

Több Balaton, kevesebb Adria

– mondta a kormányfő.

A kormányfőt kérdezték az iskolaőrségről is.

Elmondása szerint az iskolai erőszak a magyar élet gyengesége, de ha valahogyan meg akarjuk oldani, akkor beszélni kell erről. Mint mondta, vannak az országnak olyan részei, ahol nem garantálható, hogy a szülők és a gyerekek megadják a tiszteletet a tanároknak. Szerinte elfogadhatatlan, hogy tanárnők, tanítónők fenyegetve érezzék magukat az iskolában.

Ez Magyarországon nem történhet meg

– jelentette ki, hozzátéve, ha mégis megtörténik, akkor azonnal cselekedni kell.

Elmondása szerint nem mindig a gyerek okoz problémát, sokszor a szülők a ludasak. Orbán Viktor kiemelte, hogy nem hajlandó eltűrni azt a helyzetet, hogy a tanárok rettegjenek vagy féljenek, miközben mások javára végzik a munkájukat.

A kormányfő elmondta azt is, tudta, hogy óriási vita lesz a kérdésről, ugyanis a liberálisok szerint pszichológusra és nem rendőrre van szükség. Orbán Viktor szerint viszont van egy határ, amit

ha átlépnek, akkor nem beszélgetni kell, hanem rendet kell teremteni.

491 iskolában lesz a mostani állapot szerint iskolaőr.

Végül Orbán a nemzeti konzultációval kapcsolatban arról beszélt, elmondása szerint

a baloldalra nem lehet számítani, ha baj van.

Nem tudja felfogni, hogy miért nem tudnak felülemelkedni hatalmi törekvéseiken. A bajban össze kell fogni – mondta, hozzátéve, ennek nem tesz eleget a hazai baloldal.

Mi értelme van kilopkodni a postaládákból a kérdőíveket?

– tette fel a kérdést Orbán Viktor.

Kiemelte: a védekezés nemcsak azon múlik, hogy a kormány miként szervezi meg a védekezést, hanem azon is, hogy az emberek mennyire hajlandóak elfogadni bizonyos lépéséket, ezért indították el a nemzeti konzultációt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére