Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Várhelyi Olivér kinevezése az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere

888.hu

2019.11.22. 08:21

A miniszterelnök a közrádióban fejtette ki a gondolatait péntek reggel.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere, hogy Magyarország kapta meg a következő öt év legfontosabb pozícióját, ugyanis a szomszédságpolitika a biztonság szempontjából a legfontosabb.

A migrációt is érinti ez a portfólió, mivel a nyugat-balkáni útvonalon nagyon sok migráns van

– tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, sokunk sikere Várhelyi Olivér megválasztása, de nem mindenkié – utalva ezzel a magyarországi ellenzék gáncsoskodásaira.

A többség azonban azt szeretné, ha az ország befolyása nőne az Európai Unió politikájában

– húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Ukrajna és Észak-Afrika szempontjából is fontos a szomszédságpolitikai portfólió.

Nagy ünnep ez nekünk. Sokan meg akarták akadályozni, hogy ez így legyen

– hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, a magyar ellenzék egyesítette erőit Brüsszelben, hogy elgáncsolják a magyar jelöltet, és Soros György személyesen akarta megakadályozni Várhelyi Olivér kinevezését.

A következő öt évben is a migráció lesz a legfontosabb kérdés. Magyarország meg akarja védeni a határait

– fogalmazott meg határozott álláspontot a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hazánk számára fontos, hogy jó gazdaságpolitikát folytasson Németország.

Az ország számára a 2020-as évben a legfontosabb kérdés a magyar gazdaság teljesítményének a megvédése lesz, mivel Németországban jelentős lassulás lesz

tette hozzá, megjegyezve, hogy véleménye szerint nem fogják a jogállami ügyekhez kötni az uniós források kifizetését.

Orbán Viktor szerint még nem dőlt el, hogy a magyar kormánypárt folytatja-e kapcsolatát az Európai Néppárttal.

A fő kérdés, hogy mikor beszél végre világosan a néppárt. Azonban mi nem tartozhatunk olyan közösséghez, amely nem ismeri el a határvédelmet és a migráció elleni fellépést

hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki szerint az EPP egy baloldali fordulatot hajt végre.

Orbán Viktor leszögezte, nem akarunk egy ilyen közösséghez tartozni, csak olyanhoz, amely tiszteli a magyarokat és megvédi a határokat.

A kormányfő arról is beszélt, hogy előnyt kell kovácsolni abból, hogy a határon túl több millió magyar él. Össze kell adni az erőnket és a kapcsolatrendszerünket.

A magyar egy világnemzet

– tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság legnagyobb eredménye, hogy a szomszédos országokkal való kereskedelem jól működik, és ebből komoly előny származik.

29 éve volt az első szabad választás, és azóta folyamatosan napirenden van a határon túli magyarok ügye. Az egyik legfőbb álláspont az volt, hogy ahol elég nagy számban vannak magyarok, ott saját pártjuknak és gazdasági erejüknek kell lennie

– mutatott rá a kormányfő, aki szerint az elmúlt időszakban megjelent egy álláspont ezzel szemben, és vita bontakozott ki, de a legjobb, ha a magyaroknak erős szervezeteik vannak, mert egy más nemzetiség nem fogja jobban képviselni a magyarok érdekeit.

Orbán szerint az, hogy a magyar növekedés többszöröse a németnek, még nem jelenti azt, hogy nálunk jobban mennek a dolgok, de mindenképpen iránymutató.

Úgy látja, 2020-ban gazdasági zavarok lesznek az eurózóna országaiban, és ettől meg kell védeni Magyarországot.

Vita van arról itthon, hogy a külső hatások, vagy éppen a belső hatások miatt növekszik ilyen ütemben a magyar gazdaság. Most kiderül 2020-ban, hogy melyik nézetnek volt igaza – tette hozzá, megjegyezve, hogy gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség 2020-ban is, amit az első negyedévben fognak bemutatni.

Orbán Viktor véleménye szerint Magyarország szerencsés ország, mivel a jegybankelnök képes történelmi horizonton szemlélni a magyar pénzügypolitikát.

A legsikeresebb gazdaságpolitikai lépés az adócsökkentés volt

– tette hozzá.

Elmondta, hogy a legfőbb eredmény, hogy miközben egyre versenyképesebb áron tudtunk árut eladni a világban, és közben nagy ütemben nőttek a bérek, addig nem mentek tönkre a vállalkozások.

Nem tudom, hogy a jövőben mekkora adócsökkentési mozgástér van, de a gazdaságvédelmi akcióterv fontos része lesz az adócsökkentés

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a Puskás Stadion megnyitása kapcsán megjegyezte, hogy ismeri a korábbi vitákat az ilyen nagy beruházásokról, a Lánchíd vagy a Parlament megépítése kapcsán is ilyenek voltak.

A kormányfő szerint ez egy olyan hatalmas műszaki teljesítmény, amelyet az első ceruzavonástól a befejezésig csak magyarok végeztek el.

A miniszterelnök ismertetése szerint a Budapest Sportcsarnok 20 évvel ezelőtti leégése után nem volt olyan magyar vállalkozás, amely képes lett volna az újjáépítésre, míg mostanra szerencsére teljesen más lett a helyet. Mindez pedig egy hatalmas teljesítmény, amire bárki büszke lehet.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Atlasszal küzdenének a vízhiány ellen

Atlasszal küzdenének a vízhiány ellen

A világ folyóinak és vízgyűjtőrendszereinek átfogó, minden jellemző adatot tartalmazó atlaszát készítette el két tudós, akik a kedden mutatták be munkájukat, amely hatalmas segítséget nyújthat a nemzetközi szervezeteknek a vízhiány elleni védekezésben.

Megkezdődött a boszniai-horvát határ közelében fekvő migránstábor bezárása

Megkezdődött a boszniai-horvát határ közelében fekvő migránstábor bezárása

A boszniai hatóságok megkezdték kedden a horvát határhoz közeli vucjaki migránstáborban sátorozó migránsok elszállítását, az illegálisan felállított tábort teljesen felszámolják.

Bróker Marcsi házi őrizetbe került

Bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a Kun-Mediátor-ügy vádlottját a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig – tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék kedden az MTI-t.

A köztévé után most az egyik minisztériumban akart cirkuszolni Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Ma szavaztak a parlamenti képviselők az Országgyűlés működéséről szóló törvény módosításáról, amiben az is szerepel, hogy a jövőben az országgyűlési képviselők valamennyi közigazgatási szervtől előzetes egyeztetés alapján kérhetnek tájékoztatást. Ez annyit tesz, hogy mostantól az országgyűlési képviselők nem ronthatnak be a közintézményekbe váratlanul, képviselői igazolványukat lobogtatva. A szavazás előtt Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők úgy döntöttek, hogy gyorsan berontanak még az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi), hogy egyeztessenek többek között a Nemzeti alaptantervről.

Kivégezték a keresztényeket lemészároló terroristát Egyiptomban

Kivégezték a keresztényeket lemészároló terroristát Egyiptomban

Végrehajtották a halálos ítéletet kedden Ibrahím Iszmailin, akit azzal vádoltak, hogy köze volt a Mar Mina kopt keresztény templom ellen 2017 decemberében elkövetett merénylethez.

Megbüntettek egy német lakástulajdonost, mert nem akarta egy afrikainak kiadni a lakását

Megbüntettek egy német lakástulajdonost, mert nem akarta egy afrikainak kiadni a lakását

Diszkrimináció miatt kártérítésre köteleztek kedden Németországban egy lakástulajdonost, mert csak németnek volt hajlandó kiadni az ingatlanát.

Lehúzza a rolót az ukrán portál, mely magyarokat listázott

Leállítja a szervereit a magyarokat is listázó ukrán nacionalista szervezet, a Mirotvorec (Béketeremtő), oldalai ezentúl csak egy zárt felhasználói kör számára lesznek ideiglenesen elérhetők.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére