Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Várhelyi Olivér kinevezése az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere

888.hu

2019.11.22. 08:21

A miniszterelnök a közrádióban fejtette ki a gondolatait péntek reggel.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere, hogy Magyarország kapta meg a következő öt év legfontosabb pozícióját, ugyanis a szomszédságpolitika a biztonság szempontjából a legfontosabb.

A migrációt is érinti ez a portfólió, mivel a nyugat-balkáni útvonalon nagyon sok migráns van

– tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, sokunk sikere Várhelyi Olivér megválasztása, de nem mindenkié – utalva ezzel a magyarországi ellenzék gáncsoskodásaira.

A többség azonban azt szeretné, ha az ország befolyása nőne az Európai Unió politikájában

– húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Ukrajna és Észak-Afrika szempontjából is fontos a szomszédságpolitikai portfólió.

Nagy ünnep ez nekünk. Sokan meg akarták akadályozni, hogy ez így legyen

– hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, a magyar ellenzék egyesítette erőit Brüsszelben, hogy elgáncsolják a magyar jelöltet, és Soros György személyesen akarta megakadályozni Várhelyi Olivér kinevezését.

A következő öt évben is a migráció lesz a legfontosabb kérdés. Magyarország meg akarja védeni a határait

– fogalmazott meg határozott álláspontot a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hazánk számára fontos, hogy jó gazdaságpolitikát folytasson Németország.

Az ország számára a 2020-as évben a legfontosabb kérdés a magyar gazdaság teljesítményének a megvédése lesz, mivel Németországban jelentős lassulás lesz

tette hozzá, megjegyezve, hogy véleménye szerint nem fogják a jogállami ügyekhez kötni az uniós források kifizetését.

Orbán Viktor szerint még nem dőlt el, hogy a magyar kormánypárt folytatja-e kapcsolatát az Európai Néppárttal.

A fő kérdés, hogy mikor beszél végre világosan a néppárt. Azonban mi nem tartozhatunk olyan közösséghez, amely nem ismeri el a határvédelmet és a migráció elleni fellépést

hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki szerint az EPP egy baloldali fordulatot hajt végre.

Orbán Viktor leszögezte, nem akarunk egy ilyen közösséghez tartozni, csak olyanhoz, amely tiszteli a magyarokat és megvédi a határokat.

A kormányfő arról is beszélt, hogy előnyt kell kovácsolni abból, hogy a határon túl több millió magyar él. Össze kell adni az erőnket és a kapcsolatrendszerünket.

A magyar egy világnemzet

– tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság legnagyobb eredménye, hogy a szomszédos országokkal való kereskedelem jól működik, és ebből komoly előny származik.

29 éve volt az első szabad választás, és azóta folyamatosan napirenden van a határon túli magyarok ügye. Az egyik legfőbb álláspont az volt, hogy ahol elég nagy számban vannak magyarok, ott saját pártjuknak és gazdasági erejüknek kell lennie

– mutatott rá a kormányfő, aki szerint az elmúlt időszakban megjelent egy álláspont ezzel szemben, és vita bontakozott ki, de a legjobb, ha a magyaroknak erős szervezeteik vannak, mert egy más nemzetiség nem fogja jobban képviselni a magyarok érdekeit.

Orbán szerint az, hogy a magyar növekedés többszöröse a németnek, még nem jelenti azt, hogy nálunk jobban mennek a dolgok, de mindenképpen iránymutató.

Úgy látja, 2020-ban gazdasági zavarok lesznek az eurózóna országaiban, és ettől meg kell védeni Magyarországot.

Vita van arról itthon, hogy a külső hatások, vagy éppen a belső hatások miatt növekszik ilyen ütemben a magyar gazdaság. Most kiderül 2020-ban, hogy melyik nézetnek volt igaza – tette hozzá, megjegyezve, hogy gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség 2020-ban is, amit az első negyedévben fognak bemutatni.

Orbán Viktor véleménye szerint Magyarország szerencsés ország, mivel a jegybankelnök képes történelmi horizonton szemlélni a magyar pénzügypolitikát.

A legsikeresebb gazdaságpolitikai lépés az adócsökkentés volt

– tette hozzá.

Elmondta, hogy a legfőbb eredmény, hogy miközben egyre versenyképesebb áron tudtunk árut eladni a világban, és közben nagy ütemben nőttek a bérek, addig nem mentek tönkre a vállalkozások.

Nem tudom, hogy a jövőben mekkora adócsökkentési mozgástér van, de a gazdaságvédelmi akcióterv fontos része lesz az adócsökkentés

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a Puskás Stadion megnyitása kapcsán megjegyezte, hogy ismeri a korábbi vitákat az ilyen nagy beruházásokról, a Lánchíd vagy a Parlament megépítése kapcsán is ilyenek voltak.

A kormányfő szerint ez egy olyan hatalmas műszaki teljesítmény, amelyet az első ceruzavonástól a befejezésig csak magyarok végeztek el.

A miniszterelnök ismertetése szerint a Budapest Sportcsarnok 20 évvel ezelőtti leégése után nem volt olyan magyar vállalkozás, amely képes lett volna az újjáépítésre, míg mostanra szerencsére teljesen más lett a helyet. Mindez pedig egy hatalmas teljesítmény, amire bárki büszke lehet.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A 7 legdurvább bűneset 2019-ből, amit migránsok követtek el

A 7 legdurvább bűneset 2019-ből, amit migránsok követtek el

Hét eset, ami cáfolja a bevándorláspártiak „szeretetlázálmait”, és ami megmutatja a kőkemény valóságot a migránsokkal kapcsolatban.

Irán nem nyugszik meg, továbbra is bosszút tervelnek

Az Irán által tévedésből lelőtt ukrán utasszállító repülőgép tragédiája nem feledtetheti az amerikai erők által Irakban megölt Kászim Szulejmáni iráni tábornok „áldozatát” – jelentette ki Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője pénteken Teheránban a heti muszlim nagyimán. 2012 óta nem volt példa arra, hogy Hamenei vezesse ezt a szertartást.

Bakondi: hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt

Bakondi: hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt

Jelentős rendőri és katonai létszámmal, illetve komoly eszközparkkal őrzik a kerítéssel nem védett határszakaszt Bács-Kiskun megyében. A rendőrség hőkamerát, a Magyar Honvédség pedig drónt és radart is alkalmaz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Hercegszántón pénteken.

Migránsokat soroznak be Líbiában

Migránsokat soroznak be Líbiában

Európába akarnak jutni, de csak a harcmezőig jutnak.

Ha van autód, ezekre figyelj télen!

Hasznos tanácsok a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából.

Szijjártó: sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra

Szijjártó: sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra

Magyarország elmúlt tízéves politikája bizonyította, hogy sikeres gazdaságpolitikához nincs szükség migrációra – mondta pénteken Szijjártó Péter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a bevándorlók integrálásával kapcsolatos miniszteri szintű tanácskozásán elhangzott felszólalásában Párizsban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére