Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: több mint 5 milliárd forintot különített el a kormány a zenészeknek

888.hu

2020.07.31. 08:37

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió munkatársának, Nagy Katalinnak adott interjút péntek reggel.

Orbán Viktor a koronavírus-járvány kapcsán elmondta, a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést továbbra sem szabad feladni, a vírus még mindig itt van közöttünk.

A miniszterelnök szerint a kormány megpróbál kiszámítható döntéseket hozni, de azt tudomásul kell venni, hogy amíg nincs vakcina, folyamatos készültségben kell lenni.

Éppen ezért az operatív törzs továbbra is ülésezik, a háttérben pedig komoly védekezési munka folyik – húzta alá Orbán Viktor, hozzátéve, hogy jelenleg a legnagyobb veszélyt az jelenteni, hogy külföldről behurcoljuk a vírust, ezért aki csak teheti, belföldön nyaraljon.

Aki mégis megy külföldre, a zöld besorolású országokat válassza

– hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, Nyugat-Európában és a környező országokban újra romlik a helyzet, s bár a magyar védekezés szemmel láthatóan bevált, a második hullám minket is fenyeget.

A különbség a márciusi helyzethez képest az, hogy most már fel vagyunk készülve mindenre, van elegendő maszkunk és lélegeztetőgépünk, melyeknek a belföldi gyártása is biztosított – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a járvány alatt kiderült, hogy a sokat szidott magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja, kiváló orvosaink és ápolóink vannak, akiknek köszönhetően sikeres tudott lenni a magyar védekezés.

A miniszterelnök a nemzeti konzultációra is kitért. Elmondta, azért fontos a kitöltése, hogy a következő hullámra már úgy fussunk rá, hogy ne legyenek nagyobb viták a védekezéssel kapcsolatban.

Orbán Viktor aláhúzta, továbbra is az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, éppen ezért arra kérte az embereket, hogy vigyázzanak a szüleikre és a nagyszüleikre.

Ne kockáztassunk, mert most jól van beállítva a védekezés

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök ismertette, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került könnyűzene részére több mint 5 milliárd forintot különített el a kormány, valamint garázskoncert-sorozat megrendezését szorgalmazzák, mivel augusztus 15. után sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényt tartani.

A több mint 5 milliárdos keretből 800 millió forintot a cigányzene kap, Orbán Viktor elmondta, ő maga is nagy rajongója a műfajnak.

A foglalkoztatottsággal kapcsolatban Nagy Katalin műsorvezető megjegyezte, jelenleg Magyarországon 38 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint a járvány előtt.

Orbán Viktor erre válaszul megismételte a korábbi ígéretét, miszerint

ahány munkahelyet tönkretesz a vírus, annyi munkahelyet fogunk létrehozni.

A kormányfő szerint ezt a nagy vállalást belátható időn belül teljesíteni fogja a kormány.

Orbán Viktor elmondta, a kormány közel 100 milliárd forinttal támogatja Veszprémet, mivel Gizella királyné városa Európa Kulturális Fővárosa lesz 2023-ban. A miniszterelnöktől megtudtuk, 40 milliárdot beruházásokra, 45-50 milliárdot pedig egyházi ingatlanok felújítására, turisztikai attrakcióként való megjelenítésére ad a kormány. A projektet a veszprémi illetőségű Navracsics Tibor korábbi miniszterelnök-helyettes vezeti.

A veszprémiekre szép idők várnak

– összegezte Orbán Viktor.

A kormányfő a múlt heti brüsszeli csatára is kitért. Szerinte tévhit, hogy a pénzt úgy kapjuk az uniótól. A valóságban az EU-s támogatások a nyugati cégek által Magyarországról kivitt pénz egy részének visszaosztását jelentik.

Annak idején egyenlőtlen feltételekkel vágtunk bele a versenybe, vállaltuk, hogy megnyitjuk a gazdaságunkat, holott körhátránnyal indultunk a szerencsésebb történelmi fejlődésű államokhoz képest

– húzta alá Orbán Viktor, hozzátéve, hogy egyes számítások szerint az uniós pénzek 70-80 százalékát nyugati termékek megvásárlására, nyugati cégek magyarországi beruházásaira költjük el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Pesti TV: romhalmaz tanyákon találták meg a baloldali jelölt „szakértői csapatának” tagjait

A Jobbikból érkezett és neonáci megnyilvánulásairól elhíresült baloldali jelölt, Bíró László nem fizette ki saját munkavállalóit, inkább átjátszotta a cégét strómanoknak, akik be is döntötték azt. A Riporter kiderítette, hogy kikből áll, és papíron hol lakik az a „professzionális csapat”, amely Bíró magyarázkodása szerint átvette a Hegyalja-Mix Szociális szövetkezetet. Amikor a baloldal szerencsi képviselőjelöltjének a Pesti Srácok újságírója tegnap megmutatta a romos épületek fotóit, a máskor nagy szájjal „judapestező” és „tetűhintásozó” politikus csak összefüggéstelenül hebegett-habogott.

Szlovákia is vétózná a Leyen-paktumot

Csehország és Magyarország után Szlovákia is elutasította a migránsok kötelező elosztását, amit burkoltan ugyan, de benne felejtettek a ma meghirdetett Leyen-paktumban.

Kovács Zoltán a migrációs csomagról: A segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide

Kovács Zoltán a migrációs csomagról: A segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide

Az államtitkár finoman bírálva a csomagot diplomatikusan megjegyezte, hogy Magyarország eddig 360 milliárd forintot költött a határvédelemre, és lassan fizetni kellene.

Lengyelországban előállították az első vérplazmaalapú vakcinát

Sziléziai bányászok segítettek összedobni a 120 liternyi vérplazmát.

Meghalt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színész

Meghalt Verebély Iván Jászai Mari-díjas színész

A sajátos humoráról ismert színész, szinkronszínész és komikus hosszú betegség után távozott. 83 éves volt.

Már fiatalok is vannak lélegeztetőgépen, közösségben terjed a vírus

Már a fiatalokat is fenyegeti a fertőzés, az elmúlt 24 órában csaknem ezer új esetet jegyeztek fel. A vírus közösségekben terjed, ezért a maszk használata kiemelten fontos. A védekezés érdekében szigorodnak a szabályok, a kihágásokért pedig bírságot szabnak ki – az operatív törzs ma délelőtti tájékoztatójának összefoglalója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére