Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: szeptembertől szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre

888.hu

2020.08.21. 09:01

A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Szükség lesz új szigorításokra a járvány miatt

– jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: a legtöbb európai országban romlik a helyzet, ezért a fertőzés behurcolása a legnagyobb veszély Magyarország számára. Elmondása szerint a behurcolással szemben fel kell lépni.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy „déli irányba” ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az „bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”.

A miniszterelnök szólt az oktatásról is. Elmondása szerint bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat.

Orbán Viktor kijelentette, hogy

Magyarország elég tapasztalatot szerzett a vírus első hullámakor, a védekezés következő szakaszát ezért saját tapasztalatainkra alapozva kezeljük.

A lényeg, hogy megmentsük az emberéleteket – emelte ki. Hozzátette: a betegségből meg lehet gyógyulni, azokra kell nagyon vigyázni, akiket ez a vírus „elvihet”. Emlékeztetett, hogy a legkiszolgáltatottabbak az idősek.

Orbán Viktor elmondta, hogy amikor kitört a járvány, kiderült számára, hogy a jó szakemberek egyből segítenek, és rendelkezésre állnak. A kormányfő háláját fejezte ki a professzoroknak. Elmondta: tudják, amíg nincs vakcina, a bizonytalan helyzet fenn fog maradni.

A kormányfő kifejtette, az első vakcina megjelenésétől nem megkönnyebbült a világ, hanem üzleti motivációjú támadássorozat kezdődöttel. Figyelmeztetett arra is, hogy amikor kész lesz a vakcina, vagy akár több is egyszerre, zsibvásári hangzavarra kell készülni.

Orbán Viktor szerint ugyanakkor közelebb vagyunk a vakcina felfedezéséhez, mint korábban, és jó esély van arra, hogy hamarosan tömegesen elérhető legyen egy védőoltás.

Hazánk minden irányba kinyújtja csápjait

– jelentette ki, arra utalva, hogy a lehető legtöbb oltóanyagot próbálják majd beszerezni.

A kormányfő elmondta azt is, hogy a lélegeztetőgépekért is, ha kellett volna, háromszor ennyit is fizettek volna, mert a magyar emberek élete mindennél többet ér.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hamarosan kezdődik az iskola, és a családoknak a legfontosabb, hogy az iskola és az óvoda rendben elindulhasson. A kormányfő sikeresnek nevezte a digitális oktatásra való átállást, de elmondta, annak is vannak árnyoldalai, tíz százalék fölötti diák eltűnt a rendszerből, nem kapcsolódott be az oktatásba, és a különbségek is nőttek. Ismét egységes osztálymunkát kialakítani ezért nehéz lesz a pedagógusok számára szeptembertől.

Gazdasági témában a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány cselekvésének vezérfonala a munkahelyek megvédése.

Amennyi munkahelyet a vírus elpusztít, annyit fogunk létrehozni

– jelentette ki.

Emlékeztetett, hogy a kormány hitelfizetési moratóriumot vezetett be, a családok és a vállalkozók a hiteltörlesztés helyett magukra, családjukra tudják költeni a hitelekre szánt pénzt. A miniszterelnök felidézte: bevezettünk munkahelyvédelmi terveket, majd új munkahelyek létrehozására irányuló terveket is végrehajtottunk.

Közölte: egy nemzetgazdaságilag fontos tervet „rendelt meg”, amely szeptember közepére elkészülhet egy sok-sok intézkedést tartalmazó 2 éves növekedési terv.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az elmúlt 100-150 évben a közjogias gondolkodás került előtérbe. A kormányfő szerint volt másik 850 év is, amikor nagy politikai kérdésekről tudtunk gondolkozni. Szerinte volt a magyar politikának geostratégiai dimenziója, és jó lenne, ha ez a gondolkodásmód visszajönne.

Magyarország továbbra is ott van, ahol a honfoglalás idején. Továbbra is itt vannak mellettünk a németek, az oroszok és a törökök – mondta.

Elmondta, hogy 10 évet fektettünk abba, hogy a magyarokat a szomszédok ne elszigeteljék, és ehhez nekünk és nekik is változnia kellett. Soha ilyen jó viszonyunk nem volt a szerbekkel és a szlovákokkal.

Ahelyett, hogy egymással szemben keresnénk külső hatalmakat, most itt a lehetőség, hogy egymással együttműködjünk – mondta Orbán Viktor, hozzátéve hogy van Közép-Európában egy vezérhajó, amit Lengyelországnak hívnak.

Ha jól rendeződünk el a lengyelek körül, akkor sokkal gyorsabban fog fejlődni a térség, mintha egy külső hatalomhoz kötnénk a térséget – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szólt a Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét ért támadásokról is.

Miért vagyunk ezen meglepődve, mivel ezek kommunisták, és elvették az emberektől a pénzüket, vagyonukat. Miért gondoljuk azt, hogy ők megváltoztak?

– tette fel a kérdést.

A kormányfő felidézte Tamás Gáspár Miklós mondását, miszerint kommunista kutyából, nem lesz demokratikus szalonna.

Az a kérdés, hogy mi mit mondunk: aki kardot ránt, az kard által vész el – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Miután kiderült, hogy Hiesz György, László Imre és Falus Ferenc is előretolakodtak már az oltásért, ennek dacára Gyurcsányék mégis tovább rombolnák az emberek oltásokba vetett bizalmát – ezúttal egy törvényjavaslattal....

Személyes adatok begyűjtése lehet a valódi cél a Gyurcsány-petícióval

Csak általános adatkezelési tájékoztatót tett közzé a kínai vakcina ellen indított online petíciója kapcsán a Demokratikus Koalíció, ehhez a kezdeményezéshez külön kellene ilyen dokumentumot elérhetővé tenni – nyilatkozta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Mandinernek.

Navalnij és az elmaradt forradalom

Navalnij és az elmaradt forradalom

A hatalmas médiafelvezetés, az igen alaposan elvégzett politikai előkészítés és a gondos szervezés ellenére a január 23-ára meghirdetett tüntetéssorozat Alekszej Navalnij orosz YouTube-vlogger és ellenzéki politikai aktivista mellett lényegében érdektelenségbe fulladt. A 145 milliós Oroszország tucatnyi városában összesen lényegesen kevesebb, mint százezer tiltakozó vonult az utcákra, Moszkvában is maximum csak negyvenezren lehettek. Az ilyen „megmozdulás” jóval rosszabb, mint a szervezett tüntetés teljes hiánya, ugyanis nem erőt, hanem gyengeséget demonstrál. De miért történt mindez így?

Gyurcsány most Aratóval vezettetné félre az életüket féltő embereket

Gyurcsány most Aratóval vezettetné félre az életüket féltő embereket

Gyurcsányék törvényjavaslatukkal újabb támadást indítottak az emberek félrevezetése, életük, egészségük kockáztatása érdekében.

Törvényjavaslat készül a big tech cégek hazai működésének szabályozásáról

Törvényjavaslat készül a big tech cégek hazai működésének szabályozásáról

Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról – tudatta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére