Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: szeptembertől szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre

888.hu

2020.08.21. 09:01

A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Szükség lesz új szigorításokra a járvány miatt

– jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: a legtöbb európai országban romlik a helyzet, ezért a fertőzés behurcolása a legnagyobb veszély Magyarország számára. Elmondása szerint a behurcolással szemben fel kell lépni.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy „déli irányba” ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az „bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”.

A miniszterelnök szólt az oktatásról is. Elmondása szerint bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat.

Orbán Viktor kijelentette, hogy

Magyarország elég tapasztalatot szerzett a vírus első hullámakor, a védekezés következő szakaszát ezért saját tapasztalatainkra alapozva kezeljük.

A lényeg, hogy megmentsük az emberéleteket – emelte ki. Hozzátette: a betegségből meg lehet gyógyulni, azokra kell nagyon vigyázni, akiket ez a vírus „elvihet”. Emlékeztetett, hogy a legkiszolgáltatottabbak az idősek.

Orbán Viktor elmondta, hogy amikor kitört a járvány, kiderült számára, hogy a jó szakemberek egyből segítenek, és rendelkezésre állnak. A kormányfő háláját fejezte ki a professzoroknak. Elmondta: tudják, amíg nincs vakcina, a bizonytalan helyzet fenn fog maradni.

A kormányfő kifejtette, az első vakcina megjelenésétől nem megkönnyebbült a világ, hanem üzleti motivációjú támadássorozat kezdődöttel. Figyelmeztetett arra is, hogy amikor kész lesz a vakcina, vagy akár több is egyszerre, zsibvásári hangzavarra kell készülni.

Orbán Viktor szerint ugyanakkor közelebb vagyunk a vakcina felfedezéséhez, mint korábban, és jó esély van arra, hogy hamarosan tömegesen elérhető legyen egy védőoltás.

Hazánk minden irányba kinyújtja csápjait

– jelentette ki, arra utalva, hogy a lehető legtöbb oltóanyagot próbálják majd beszerezni.

A kormányfő elmondta azt is, hogy a lélegeztetőgépekért is, ha kellett volna, háromszor ennyit is fizettek volna, mert a magyar emberek élete mindennél többet ér.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hamarosan kezdődik az iskola, és a családoknak a legfontosabb, hogy az iskola és az óvoda rendben elindulhasson. A kormányfő sikeresnek nevezte a digitális oktatásra való átállást, de elmondta, annak is vannak árnyoldalai, tíz százalék fölötti diák eltűnt a rendszerből, nem kapcsolódott be az oktatásba, és a különbségek is nőttek. Ismét egységes osztálymunkát kialakítani ezért nehéz lesz a pedagógusok számára szeptembertől.

Gazdasági témában a miniszterelnök elmondta, hogy a kormány cselekvésének vezérfonala a munkahelyek megvédése.

Amennyi munkahelyet a vírus elpusztít, annyit fogunk létrehozni

– jelentette ki.

Emlékeztetett, hogy a kormány hitelfizetési moratóriumot vezetett be, a családok és a vállalkozók a hiteltörlesztés helyett magukra, családjukra tudják költeni a hitelekre szánt pénzt. A miniszterelnök felidézte: bevezettünk munkahelyvédelmi terveket, majd új munkahelyek létrehozására irányuló terveket is végrehajtottunk.

Közölte: egy nemzetgazdaságilag fontos tervet „rendelt meg”, amely szeptember közepére elkészülhet egy sok-sok intézkedést tartalmazó 2 éves növekedési terv.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az elmúlt 100-150 évben a közjogias gondolkodás került előtérbe. A kormányfő szerint volt másik 850 év is, amikor nagy politikai kérdésekről tudtunk gondolkozni. Szerinte volt a magyar politikának geostratégiai dimenziója, és jó lenne, ha ez a gondolkodásmód visszajönne.

Magyarország továbbra is ott van, ahol a honfoglalás idején. Továbbra is itt vannak mellettünk a németek, az oroszok és a törökök – mondta.

Elmondta, hogy 10 évet fektettünk abba, hogy a magyarokat a szomszédok ne elszigeteljék, és ehhez nekünk és nekik is változnia kellett. Soha ilyen jó viszonyunk nem volt a szerbekkel és a szlovákokkal.

Ahelyett, hogy egymással szemben keresnénk külső hatalmakat, most itt a lehetőség, hogy egymással együttműködjünk – mondta Orbán Viktor, hozzátéve hogy van Közép-Európában egy vezérhajó, amit Lengyelországnak hívnak.

Ha jól rendeződünk el a lengyelek körül, akkor sokkal gyorsabban fog fejlődni a térség, mintha egy külső hatalomhoz kötnénk a térséget – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szólt a Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét ért támadásokról is.

Miért vagyunk ezen meglepődve, mivel ezek kommunisták, és elvették az emberektől a pénzüket, vagyonukat. Miért gondoljuk azt, hogy ők megváltoztak?

– tette fel a kérdést.

A kormányfő felidézte Tamás Gáspár Miklós mondását, miszerint kommunista kutyából, nem lesz demokratikus szalonna.

Az a kérdés, hogy mi mit mondunk: aki kardot ránt, az kard által vész el – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére