Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Soros György fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot

888.hu

2020.11.20. 08:24

Megütközésének adott hangot Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, hogy Soros György tegnapi cikkében megfenyegette Brüsszelt, és utasításokat adott, hogyan járjanak el az uniós csúcson Magyarország és Lengyelország álláspontjával kapcsolatban.

 

A miniszterelnök rámutatott, az unióban a vita rendezésének módja a tárgyalás.

Megköszönte Soros Györgynek az utasításokat, de jelezte, hogy ezt a vitát nélküle is meg tudják oldani a tagországok vezetői.

A kormányfő leszögezte, Soros György a legkorruptabb ember, hiszen a korrupcióban az is korrupt, aki adja, s az is, aki elfogadja. A spekuláns korrumpálja az európai politikát. Azok a politikusok, akik most támadják Magyarországot, mind Soros György által korrumpált politikusok.

Orbán Viktor kiemelte, júliusban az unió a válságkezelést összekötötte a hétéves költségvetéssel, és össze akarták kötni a jogállamisággal. Ez nem joguralom lenne, hanem a többség uralma, ami ellentétes az alapszerződésekkel.

Magyarország és Lengyelország vétójával megállította a jogalkotási folyamatot. A tárgyalásokat ennek nyomán folytatni kell, és meg fogunk egyezni.

A miniszterelnök megdöbbent azon, hogy Magyarországról gátlástalanul lehet hazugságokat állítani. „Ilyet még nem láttam!” – fogalmazott, utalva Soros György saját nevén jegyzett, lapunk által is ismertetett tegnapi írására, amelyben azt állítja, hogy Magyarország bizonyos részein nem titkos a szavazás.

A kormányfő rámutatott, most az a kísérlet zajlik, hogy az országoknak jogszerűen, többségi szavazással be kellene engedniük a migránsokat. Akaratukhoz nincs eszközük, ezért kétharmaddal ezt akarják ránk kényszeríteni.

A kríziskezelési támogatásról a miniszterelnök elmondta, hogy az mind hitel.

Nem az unió akar nekünk pénzt adni, a tervezett 30 évre szóló hitelért a tagországok közösen fognak helytállni.

S ha valamelyik ország nem tud teljesíteni, akkor a többieknek kell helytállniuk. Ezért nem örült Orbán Viktor ennek a megoldásnak, de a szolidaritás alapján elfogadta.

Leszögezte, ettől a lehetséges forrástól függetlenül

Magyarországon minden betervezett fejlesztés megvalósul, mert lesz rá pénz.

Kiemelte, a napokban több mint 2,5 milliárd eurónyi hitelt vettünk föl, ami 800-900 milliárd forintnak felel meg, kedvező feltételekkel. A felét 10 évre, a felét 30 évre.

Ezzel a pénzzel Magyarország át tudja vészelni az esetleges kritikus időszakot.

Orbán Viktor részt vett kora reggel az operatív törzs ülésén. A legfrissebb adatok szerint 4440 új beteget és 96 halottat tartanak nyilván. Orbán Viktor kiemelte: minden élet számít. Jelenleg 7512 koronavírusos beteg fekszik kórházban, 604 kap lélegeztetőgépes ellátást. 13 594 kórházi ággyal rendelkezünk a vírusos betegek fogadására, s jelenleg 1689 olyan ágyunk van, amely lélegeztetőgéppel felszerelt.

A miniszterelnök a helytállásban kiemelte az orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók hősiességét, akikhez az egyetemisták is felzárkóznak.

Szólt arról, hogy jelenleg 444 óvodát kellett bezárni, az összes intézmény 15 százalékát. Továbbá 525 iskolában van részleges digitális oktatás. Kérte a gyerekeket, hogy ne vakációnak fogják föl az online oktatást, hanem tanuljanak tisztességesen, a saját érdekükben.

Az oktatási és szociális szférát érintő ma kezdődő tömeges teszteléssel kapcsolatban elmondta,

azért döntöttek a megindítása mellett, mert az érintettek kérték.

A miniszterelnökben is vannak kétségek annak eredményességével kapcsolatban. Ha ugyanis valaki fertőzött, azt a gyorstesztek 90 százalékos biztonsággal kimutatják. Ha azonban valaki nem fertőzött, az arra vonatkozó gyorstesztadatok csak 50 százalékos biztonságúak. Ennek ellenére az emberekben nő az igény a tesztelésre, még akkor is, ha az eredmény nem teljesen biztos.

A tömeges tesztelés logisztikai feladat, a miniszterelnök mindenkitől kérte a segítséget ennek sikeres lebonyolításához. Egyben utalt rá, hogy hamarosan jön a hasonló feladat, az átoltás, amit ugyanúgy kell végezni, mint a tömeges tesztelést.

Azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napok viszonylag kedvezőbb adataiból lehet-e következtetni a járvány lassulására, Orbán Viktor – Müller Cecília országos tiszti főorvost idézve – határozott nemmel válaszolt. Kiemelte,

nincs bizonyíték arra, hogy lassul a fertőzés, nincs bizonyíték arra sem, hogy túl lennénk a nehezén. Éppen ezért kérte, továbbra is legyünk fegyelmezettek, vigyázzunk az idősekre.

A vakcinával kapcsolatban a kormányfő aláhúzta, hogy Magyarország 12 millió oltóanyagot lekötött. Hozzátette, a nyugati vakcina elég lehet, mindemellett Oroszországban, Kínában és Izraelben is folynak kísérletek az oltóanyag előállítására. Magyarország készen áll arra, hogy ezekből is rendeljen, ha elkészülnek.

Kiemelte azonban, hogy

a magyarok választhatnak majd, melyikkel akarják önkéntes alapon beoltatni magukat. Minden kényszert kiiktat a kormány, a védőoltás csak bizalmi alapon juthat el az emberekhez.

Orbán Viktor idézett egy friss felmérésből is, mely szerint ha a magyarok választhatnának a vakcinák közül, akkor 30 százalékuk a magyart választaná. „Ez nagy dolog!” – húzta alá a miniszterelnök, hiszen azt mutatja, hogy a magyarok bíznak az oltóanyagban.

Akárhol is fejlesztették a nálunk majd hozzáférhető vakcinákat, azok mindegyike átesik magyar ellenőrzésen, tehát bizalmat lehet velük szemben táplálni

– mondta végezetül Orbán Viktor.

A miniszterenök Facebook-bejegyzése a operatív törzsnél tett kora reggeli látogatásáról:

COVID 2/10. Operatív törzs

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére