Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Soros emberéből akarnak bizottsági elnököt csinálni

Pörge Béla

2019.07.01. 17:44

Már önmagában az is elég indok Frans Timmermans elutasítására, hogy Soros György embere, de a V4-ek azért nem támogatják a bizottsági elnöki jelölését, mert szerintük „egy ideológiai harcos, és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot” – nyilatkozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a rendkívüli uniós csúcs után a V4NA-nak Brüsszelben.

Krimiszerűnek nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a rendkívüli EU-csúcs történéseit. Szerinte a küzdelem arról szól, hogy néhány európai vezető (Frans Timmermans, Manfred Weber) elhatározták, hogy a következő öt évben az Európai Bizottságot olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-féle NGO-hálózatnak és a liberális demokráciának a megingathatatlan képviselője.

Erre találtak egy igazi harcost, Timmermans egy jó harcos – ellenfélnek sem megvetendő, én respektálom ezért –, aki ideológiai harcos, aki semmilyen másságot nem fogad el, a sajátjától és a liberális demokráciától eltérő semmilyen nézetet nem tolerál, és rá akarja erőszakolni a saját felfogását minden uniós tagállamra

– mondta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök úgy látja, hogy ha ez a csoport el tudja foglalni a Bizottság elnöki székét, akkor onnantól hosszú éveken keresztül a Soros-féle NGO-kat onnan fogják finanszírozni, így ezzel megpróbálják majd átalakítani a közép-európai társadalmakat is, különösen a migráció kérdésében.

Tehát a Soros-féle NGO-k több évre szóló, nagy összegű pénzzel való támogatásának kérdése itt a kulcskérdés. Ez mindennek a meghatározó háttérfolyamata. Ezt a folyamatot többen is meg akarjuk állítani.

Ezt meg akarja állítani az Európai Néppárt, Magyarország és V4-ek is.

A miniszterelnök elmondta, hogy az Európai Néppárt vasárnap hozott két döntést, „amit a nemzetközi sajtó vagy nem vett tudomásul, vagy elrejtették előle”. Az első döntés az volt, hogy Frans Timmermans semmiképpen nem lehet a Bizottság elnöke, a másik döntés pedig az, hogy az Európai Néppártnak kell adnia a Bizottság elnökét akkor is, ha ez azt jelenti, hogy Manfred Weber nem lesz az Európai Parlament elnöke. Az Európai Néppárt ugyanis kettő pozíciót nem kaphat meg.

Akkor a Bizottságot kell választani

– szögezte le a magyar kormányfő. Kiemelte, ketten szavaztak a döntések ellen:

Angela Merkel német kancellár és a luxemburgi Frank Engel.

Mindenki más Angela Merkel ellen szavazott

– hangsúlyozta Orbán Viktor. Szerinte Angela Merkel nem vette tudomásul az EPP döntését, és továbbra is „egy olyan csomagot próbált összerakni a liberálisokkal és a szocialistákkal”, amely a házelnöki pozíciót Manfred Webernek juttatta volna, és Frans Timmermansnak adta volna a bizottsági elnöki posztot. A legsúlyosabbnak értékelte, hogy az Európai Néppárt legnagyobb pártjának kancellárja visszautasította az Európai Néppárt testületi döntését, és egy teljesen külön forgatókönyv szerint dolgozik.

Ez adja a mostani eseményeknek az igazi izgalmát

– mondta.

A magyar miniszterelnök kiemelte, Olaszország, a V4-ek és az Európai Néppárt döntése mellett kitartó néppárti miniszterelnökök viszont egységesen szembefordultak ezzel a „merkeli magatartással”, megakadályozták, hogy Timmermansból bizottsági elnököt csináljanak.

Miután kiderült, hogy nincs meg a szükséges többség, hogy Timmermansból, tehát Soros emberéből bizottsági elnök legyen, felfüggesztették az ülést. Most mindenki ül, spekulál és egyezkedik, és várja a holnapi folytatást – értékelt a rendkívüli uniós csúcs felfüggesztése után Orbán Viktor. Hangsúlyozta, hogy a V4-ek azért utasítják el Timmermanst, „túl azon, hogy Soros embere – ami önmagában is elegendő indok lenne –, mert ő egy ideológiai harcos, és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot”. Eddig is ezt tette, ezután is ezt fogja tenni és egy olyan megosztottságot hoz be az Európai Unióba, ami egy Kelet-Nyugat megosztottsághoz fog vezetni, és az Európai Uniónak óriási gondokat jelentene majd – emelte ki.

Úgy fogalmazott, Timmermans az európai egység szempontjából egy rossz jelölt.

Ezért helyette egy olyan jelöltet szeretnének, „aki a Kelet-Nyugat együttműködés, a hídépítés és a kompromisszumépítés mestere.” Frans Timmermans a magyar miniszterelnök szerint a harc mestere, és nem pedig a kompromisszumé és a hídépítésé. Úgy összegezte, hogy „egy jó bizottsági elnököt akarunk adni az uniónak, ezért harcol a V4, ezért harcolnak az olaszok, ezért harcolnak a néppárti miniszterelnökök”. Úgy látja, ez nem egyszerű, „mert – mióta 30 éve itt forgolódok az európai politikában – először látok olyat, hogy az Európai Néppárt legnagyobb pártja és legnagyobb kormányának a feje, a német kancellár nyíltan szembemegy az Európai Néppárt demokratikus testületi döntésével”.

Orbán Viktor elmondta, az Európai Néppárt parlamenti képviselőcsoportja Strasbourgban gyülekezik, hogy megvitassák a helyzetet.

Kifejezetten remélem, hogy az Európai Néppárt képviselőcsoportja egy világos üzenetet küld nekünk, hogy milyen pozícióért harcoljunk és remélem hogy ez a pozíció nem a Parlament elnöke, hanem a bizottsági elnöki pozíció lesz

– közölte a magyar kormányfő.

Szerinte ehhez két dologra van szükség, egy erős parlamenti háttérre, amelynek létrejötte kétesélyes, valamint egy pártalapon és földrajzi alapon is elfogadható csomagra. „Erre van esély, négy-öt csomag fut egymással párhuzamosan már most, pedig csak néhány órája függesztettük fel a tanácskozást” – értékelt Orbán Viktor.

Egész este és éjszaka dolgozni fogunk, és szerintem reggelre lesz egy kompromisszumos javaslat, ami mindenkinek kielégítheti az igényeit.

A V4-ekről úgy nyilatkozott, hogy szerinte egy fantasztikus bravúrt hajtottak végre, mert bár a négy ország vezetője négy különböző pártcsaládnak a tagja, és mind a négy politikai csoport egymással vitában állt, a visegrádi négyek végig egységesek tudtak maradni.

Ez azt mutatja, hogy a V4-es kötődés ma már erősebb, mint a hagyományos pártkötődés. Ez jó jel a jövőt illetően, és biztos, hogy holnap is együtt fogunk maradni

– szögezte le Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Szerdán 1956 hőseire emlékeztek koszorúkkal, virágokkal, gyertyagyújtással és főhajtással a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál. A megemlékezők között voltak az '56-os hősök leszármazottjai is.

Fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeztek a forradalomra Újbudán

Budapest XI. kerületében is az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékeztek a hagyománnyá vált fáklyás felvonuláson.

Forradalmi mobilapplikáció készült, felér egy időutazással

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek helyszíneit járhatjuk be a közelmúltban elkészült mobilalkalmazás segítségével.

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

A világ minden pontján megemlékeznek a magyar közösségek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A korábbi évekhez hasonlóan, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai idén is aktívan részt vesznek a megemlékezések szervezésében, lebonyolításában szerte a világon. Több helyszínen már az elmúlt napokban megkezdődtek az ünnepségek.

„1956 az internacionalista baloldal diktatúrája elleni lázadás volt”

1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

’56

’56

Október 23-án minden évben kezembe veszek egy naplót, fekete borítójú, sárgás lapokkal teli, ceruzával írt aprócska zsebnaptár. Amennyire kicsi, annyira nagy a jelentősége a családom és az én életemben. A kézzel írt betűk a dédapám szavai. Romantikus alkat volt, papírra vetette élete legnehezebb hónapjait, amikor 1956-ban a kommunisták miatt el kellett hagynia a hazáját.

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére