Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Semmiképpen sem szabad belesodródnunk ebbe a konfliktusba

888.hu

2022.03.03. 09:36

Kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség – mondta Orbán Viktor a Mandinernek adott interjújában. A miniszterelnök közölte, Magyarország békepárti, az érdekünk az, hogy kimaradjunk a háborúból, a felek pedig minél hamarabb megállapodjanak, és legyen béke, semmiképpen sem szabad belesodródnunk ebbe a konfliktusba.

 

Magyarországnak világossá kell tenni, hogy a háborút semmilyen cél érdekében nem lehet elfogadni, és aki ezt az utat választja, azt Magyarország egyértelműen elítéli”

mondta Orbán Viktor a Mandinernek. A kormányfő szerint a mostani háború oka, hogy Oroszországnak az a biztonságpolitikai elképzelése, hogy őt semleges övezetnek kell körülvennie ahhoz, hogy ők biztonságban érezzék magukat, és ezt most háborúval akarják kikényszeríteni. A miniszterelnök közölte, Magyarország békepárti, az érdekünk az, hogy kimaradjunk a háborúból, a felek pedig minél hamarabb megállapodjanak, és legyen béke, semmiképpen sem szabad belesodródnunk ebbe a konfliktusba.

 

Elítéljük az orosz támadást, mert háborút indítottak Ukrajna ellen.”

 

 

Ha nincs Paks, még több orosz gázt kell vásárolni

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy most az uniós egység a legfontosabb, de ami a háború utáni kétoldalú kapcsolatokat illeti, egy biztos, Oroszország a háború után is létezni fog.

„Magyarországnak és az Európai Uniónak pedig a háborút követően is lesznek érdekei. Semmilyen érv nem szól amellett, hogy megszakítsuk az oroszokkal az energetikai együttműködésünket” – tette hozzá.

 

A paksi beruházással is ez a helyzet, ha nincs Paks, akkor még több orosz gázt és még drágábban kell vásárolni. Ha felszámolnánk az oroszokkal való energetikai együttműködést, akkor egyetlen hónap alatt háromszorosára nőne az összes magyar család rezsiköltsége, ezt a lépést ezért nem támogatom, ne magyar családok fizessék meg a háború árát”

– mondta a kormányfő.

 

A kormányfő elmondta, az ellenzék fegyvereket akar küldeni, amivel majd oroszokra fognak lőni, vagy katonákat, akik majd az oroszok ellen fognak harcolni.

Ez azt bizonyítja, hogy nincs rutinjuk, nincs tudásuk, és hiányzik belőlük a felelősségérzet”

– tette hozzá.

 

Orbán Viktor szerint felelőtlen nyilatkozataikkal csak olajat öntenek a tűzre, ez pedig Magyarország érdekeivel ellentétes.

Kalandorpolitika helyett felelős politizálásra, biztonságra és stabilitásra van szükség.”

 

 

 

Orbán Viktor: Erre is nemet kell mondani

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2015-ben a migrációs kérdés miatt szakításra került sor közte és Merkel között.

A kancellár egyértelműen felszólított arra, hogy adjam föl azt a migránspolitikát, ami elzárkózik a migránsok beengedésétől és ne blokkoljam a közös európai migránspolitikát, amely szétosztaná a bevándorlókat a tagállamokat között”

– ismertette a kormányfő.

 

 

Szólt arról is, hogy mivel egész Európát bevándorlókontinenssé akarják tenni, Magyarország pedig bot a küllők között, ezért ki akarják iktatni a jelenlegi magyar kormányt. Április 3-án ezekre a brüsszeli beavatkozási kísérletekre is nemet kell mondanunk.

A miniszterelnök közölte, politikai stabilitás, pénzügyi stabilitás, transzparens átlátható gazdaságpolitika, amelynek bevallott célja a munka és a család összekapcsolására épülő demográfiai politika, ez a mi vonalunk, nem is akarunk erről letérni.

 

Orbán Viktor szerint a következő évtized a biztonságról fog szólni, és jól tudjuk, hogy a népvándorlások, a járványok és a háborúk korában csak az erős hadsereg képes garantálni a magyarok biztonságát.

 

A kormányfő a következő évek terveiről azt mondta, teljessé teszik a családpolitikájukat, itt is előre kell menni, nem hátra.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a végső cél az, hogy ha gyereket nevelsz, az gazdaságilag előnyösebb helyzetbe hozzon, mint ha nem vállaltál volna gyereket. Kijelentette, hogy bár a kormány bevezette a 25 éven aluliak szja-mentességét, de ez a 25. életév betöltése után fizetéscsökkenést eredményezhet, ezért szükséges lesz egy átvezető szakaszra. Komoly szakértői stábok dolgoznak, a választások után pedig beillesztjük a hiányzó mozaikokat a rendszerbe.

 

 

Több legyet lehet ütni egy csapásra

A kommunista szívós fajta. Fájdalmas, hogy harminckét évvel a rendszerváltás után még mindig létkérdésnek tekintünk egy parlamenti választást.

Csupán a jó kormányzásról kellene szólnia egy választásnak, mi mégis nemzeti létkérdésként tekintünk rá”

– mondta Orbán Viktor. A kormányfő azt reméli, a negyedik vereséget már nem élik túl a kommunisták.

 

Ha tudunk nyerni negyedszer, akkor azzal több legyet ütünk egy csapásra: elhárítjuk a Gyurcsány-Bajnai-korszak visszatéréséből fakadó közvetlen szociális és gazdasági veszélyeket, másrészt ki tudjuk kényszeríteni az ellenzék radikális átalakulását”

– mondta a kormányfő.

 

Orbán Viktor elmondta, ha válságkezelésből járna diploma, nekünk, magyaroknak már lenne négy-öt.

A veszélyek korát éljük, a békés alkotás időszaka még nem adatott meg nekünk. Időközben építettünk egy jó családtámogatási rendszert, talpra állítottuk a gazdaságot, de ez csak hab a tortán, mert az energiák nagy részét a válságok elhárítása vitte el”

– mondta a kormányfő.

A teljes cikket ITT tudják elolvasni!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére