Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Nem működik a Nyugat háborús stratégiája

888.hu

2022.07.29. 08:25

Orbán Viktor péntek reggel interjút adott a Kossuth rádiónak. A miniszterelnök mögött nehéz hét áll: szombaton több mint egy órás beszédet tartott Tusványoson, aminek kapcsán hatalmas belföldi/külföldi médiafigyelemre tett szert valamint lemondott az egyik miniszterelnöki megbízottja; Hegedüs Zsuzsa. Csütörtökön pedig Bécsbe utazott, hogy tárgyaljon az osztrák kancellárral.

 

Brüsszel a minap elfogadta azt a gázpolitikai megállapodást, aminek értelmében minden országnak 15 százalékkal vissza kell fognia a fogyasztását. Erről a döntésről a miniszterelnök elmondta, hogy örül annak, hogy Brüsszelben próbálnak összeurópai megoldásokat találni, viszont azért jobb, ha mi magunkra számítunk, és nem arra, hogy Brüsszelben megoldják az energiaellátást problémáját;

ezt nekünk kell megoldanunk.”

– jelentette ki a miniszterelnök. Hozzátette, hogy Brüsszel ezen javaslata nem más, mint einstand, s nem tudjuk elfogadni.

 

Az oroszok elleni szankciókról

A kormányfő kifejtette, hogy 155 nappal ezelőtt az volt a terv, hogy amerikai tanácsadókkal, nyugati tervekkel Ukrajna legyőzi Oroszországot. A második terv az volt, hogy a szankciók megrendítik Oroszországot. A harmadik az, hogy alkalmazkodni tudunk a szankciókhoz. A negyedik az, hogy a világ csatlakozik a szankciókhoz.

Egyik sem valósult meg: az oroszok nem állnak vereségre, a szankciók nem Oroszországot rendítették meg, a világ nincs velünk.”
A miniszterelnök leszögezte, hogy a Nyugat stratégiája elbukott, újra lenne szükség.

A szankciók kapcsán pedig szemléltette a helyzetet egy hasonlattal: tüzet oltani sem lángszórókkal szokott menni az ember. Kijelentette a kormányfő, hogy békét kell kötni, meg kell állapodni, s amíg nem lesznek orosz-amerikai tárgyalások, a háború lezárásának esélye csekély.

 

A mi problémánk az ár

A kormányfő nyilatkozott arról is, hogy milyen Magyarországon a gázhelyzet: elmondta, hogy Magyarországnak lesz elég gáza, s ezzel nekünk nem lesz problémánk, mivel Szijjártó Péter évek óta építi az alternatív útvonalakat. Kifejtette Orbán, hogy az elmúlt években kiépült egy török-szerb útvonal, valamint kötöttünk a horvátokkal is egy megállapodást.

A mi problémánk az ár.”

– szögezte le a miniszterelnök.

 

A rezsicsökkentésről

A miniszterelnök kifejtette, hogy sok terve van a kormánynak, készült program a tűzifa kitermelésére vonatkozóan, kazánprogram készül, viszont kifejtette, hogy ez a jövő terve:

most a rezsicsökkentést kell megvédeni”.

 

A kormányfő beszámolt arról, hogy okos rendszert építettek ki a rezsicsökkentéssel, amit 10 évig tudtak tartani. Meghatározták azt az árat, amit a családoknak fizetni kellett. Ezt az árat eddig úgy tudták tartani, hogy kipótolták az árat az államkasszából.

 

Ez 250 milliárd forintba került évente, ez azonban most felugrott 2 ezer milliárdra. Ezt már nem lehet kigazdálkodni.”

– jelentette ki a kormányfő. Kifejtette, hogy ezért döntött úgy a kormány, hogy az átlagfogyasztásig megmarad a rezsicsökkentett ár.

Orbán Viktor hozzátette, hogy

Októberben dől el, hogy Európa belesodródik-e a háborús gazdaságba,

addig a kormány a rezsicsökkentést meg tudja védeni. A lakossági árról pedig megjegyezte, hogy a kormány azért hozta azt létre, hogy a szolgáltatók ne tudjanak nyerészkedni a magas árakon.

A miniszterelnök – utalva az előző baloldali kormányokra – kifejtette, hogy vannak kormányok, amelyek válsághelyzetben széttárják a karjukat, s elmondják, hogy „látjátok emberek ez a helyzet, szenvedjük el együtt a csapásokat”. Ennek kapcsán leszögezte Orbán, hogy „mi védekezünk”, hogy a kormány harcol, hogy megvédje a rezsicsökkentést és a magyar emberek életszínvonalát.

 

A háború végéről

A kormányfő kijelentette, hogy az angolszászok még mindig azt hiszik, hogy ezt a háborút meg lehet nyerni. Kifejtette, hogy az amerikaiak finanszírozzák a háborút: eddig odaadtak 50 milliárd dollárt az ukránoknak, viszont megkérdőjelezte azt, hogy az amerikaiak folytatni fogják-e ezt a stratégiát:

De a második fél évben, vagy 2023-ban ezt ki adja oda, azt nem tudom.”

– mondta a miniszterelnök. Európának nincs pénze.

 

Az aszályról és a mezőgazdaságról

A kormányfő kifejtette, hogy a kormány felmérte az aszálykárokat; s ki lehet jelenteni, hogy veszély nincs, el tudjuk látni élelmiszerrel a lakosságot. Viszont, a gazdák káráról megjegyezte, hogy a kártérítési alap kimerült. Ennek kapcsán a kormány létrehozott egy munkacsoportot a gazdák kárainak enyhítésére. Orbán beszámolt arról, hogy a munkacsoport várhatóan egy héten belül dönt, a gazdák pedig mindenféleképpen segítséget fognak kapni.

 

A kormány további két évvel meghosszabbította a lakásépítések öt százalékra csökkentett áfáját.

Orbán Viktor elmondta: a lakásépítések áfájának átmeneti, 25-ről 5 százalékra csökkentése az év végén kifutott volna. Azt látták, hogy sok ember „felgyorsította a lakásépítési szándékait”, kapkodni kezdett, hogy beleférjen a mostani szűk határidőbe.
Erre nincs szükség, nem kell kapkodni, mert a kormány létrehozta a gazdasági növekedést megvédeni hivatott kabinetet, amelynek javaslatára biztosítani fogják a következő két évben is az egyébként lassuló lakásépítési piac megtámogatását az ötszázalékos áfával – emelte ki a kormányfő.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Meglepő és cseppet sem mulatságos kijelentést tett a Sunday Times-nak adott interjújában Richard Sharp. A BBC elnöke elismerte, hogy a független és hiteles tájékoztatásáért agyondicsért brit műsorszolgáltató „kemény harcot folytat a liberális elfogultság ellen”, ráadásul túlságosan London-központú.

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

Valamint jelentős élelmiszerromlással kell szembenézniük az élelmiszerláncoknak az áramkimaradás miatt Franciaországban.

Meloni: elfogadhatatlan, hogy az emberkereskedők irányítsák a migrációt

Párizs és Berlin szigorú befogadási politikát folytat, miközben Rómának nyitást diktál a tömeges migráció előtt – jelentette ki Giorgia Meloni, Olaszország jobboldali miniszterelnöke a La Repubblica című olasz napilapnak vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére