Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: nem hiszünk a különböző népcsoportok békés egymás mellett élésében

Horváth Tamás

2020.07.03. 08:20

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában értékelte az aktuális folyamatokat.

A műsorvezető megállapítására, miszerint a környező országokban növekszik a fertőzöttek száma, Orbán Viktor azt mondta, a siker kulcsa bennünk van, a járvány első hullámával szemben győzelmet arattunk, de csak csatát nyertünk, háborút nem, a környező országok nyilvánvalóan hatással vannak ránk, ezért óvatosnak kell lenni.

Az idén jól meg kell gondolni, hogy hova menjünk nyaralni

– húzta alá, hozzátéve, hogy ezúttal a tenger helyett a Balaton is megteszi.

Természetesen szóba került az is, hogy Brüsszel elvárná hazánktól, hogy EU-n kívüli országok előtt is nyissuk meg a határainkat, Orbán Viktor azonban leszögezte, hogy a nem uniós államok közül egyedül Szerbiából lehet bejönni Magyarország területére.

A miniszterelnök ezt azzal magyarázta, hogy a migráció felerősödése veszélyezteti az egészségügyi helyzetet is, ezért most

a határvédelem egészségügyi védelem is.

A kormányfő elmondta, a határvédelemben természetesen szükség van a rendőreinkre és a katonáinkra, nálunk sosem fordulhat elő az, mint Amerikában: Magyarország megbecsüli az egyenruhásait.

Ugyancsak a határvédelem kapcsán került szóba, hogy Brüsszel nyomására meg kellett szüntetnünk a tranzitzónákat, holott azok Szerbia irányába nyitottak voltak, tehát az EU érvelésével ellentétben nem voltak börtönök. Orbán Viktor ismertette, tranzitzónák híján a szomszédos országok nagykövetségein kell beadni a menekültkérelmet, melynek pozitív elbírálásáig senki sem léphet be Magyarország területére.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a nyugat- és dél-európai gazdaságokat sokkal rosszabbul érintette a koronavírus-járvány, mint a közép-európaiakat, ráadásul az öreg kontinens hagyományosan jól muzsikáló gazdaságai nem versenyképesek, hatalmas az államadósság többek között Belgiumban, Olaszországban, Franciaországban és Görögországban is.

Közép-Európában a pénzügyek sokkal inkább rendezettebbek, a gazdaságunk versenyképesebb, felszálló ágban vagyunk

– húzta alá Orbán Viktor.

Maradva a gazdasági kérdéseknél, a miniszterelnök elmondta, a költségvetést ma el fogja fogadni a parlament, melynek része lesz egy járványügyi alap és egy gazdaságvédelmi alap is.

Orbán Viktor szerint a járvány elleni második csata a munkahelyvédelemről szól: annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a vírus elpusztított.

Ennek egyik eszköze a költségvetés

– jelentette ki a miniszterelnök, majd kitért a 13. havi nyugdíj visszaépítésére, valamint a csecsemőgondozási díjra, melyeket áttörés jellegű intézkedéseknek nevezett.

Orbán Viktor a műsorban a magyarországi baloldalra is kitért, amely nem állt oda az ország mellé a bajban, mindenre nemet mondtak, amit a kormány javasolt, kamuvideóval keltettek félelmet az emberekben.

A költségvetés kapcsán elmondott javaslataikban sincs logika

– szúrt oda a kormányfő, azt kérve, hogy inkább a kormány által benyújtott költségvetési tervre koncentráljunk.

Orbán Viktor szerint az sem érhető meg józan ésszel, hogy a baloldaliak kilopkodják a nemzeti konzultációs íveket a postaládákból. Aki nem akarja visszaküldeni a nemzeti konzultációt, az nem küldi vissza, aki viszont vissza akarja küldeni, attól nem szabad elvenni az esélyt.

Az európai politikát vizsgálva a miniszterelnök megállapította, nem a birodalomépítés ideje jött el, hanem a nemzetek együttműködésének a kora.

A német soros elnökségről Orbán Viktor elmondta, menekültügyben természetesen továbbra sem értünk egyet, mi a történelmi tapasztalataink miatt úgy gondoljuk, a demográfiai problémáinkat magunknak kell megoldanunk,

nem hiszünk a különböző népcsoportok békés egymás mellett élésében.

Magyarország a magyaroké, és mi, magyarok meg is oldjuk a problémáinkat – zárta mondandóját a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

Nem bízza a véletlenre Soros György a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás kimenetelét. Az amerikai tőzsdespekuláns az idei ciklusban több mint a tripláját költötte Trump megbuktatására, mint 2016-ban. A V4NA nemzetközi hírügynökség megmutatja, hogy hová vándoroltak Soros Trump-ellenes támogatásai.

Gyurcsányné szerint a magyar munkások tanulatlanok

Gyurcsányné szerint a magyar munkások tanulatlanok

Több százezer magyar embert sértegetett Dobrev Klára az ATV műsorában.

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, Szijjártó kemény választ adott

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, Szijjártó kemény választ adott

„Ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy az Európai Unióval szorosabb együttműködésre törekszik és az európai integráció útjára kíván lépni, akkor az ilyen bekéretéseket végre el kellene felejteniük” – közölte a magyar diplomácia első embere.

Íme, a mai nap legfontosabb hírei!

Íme, a mai nap legfontosabb hírei!

Este 7:59, azaz napvégi hírösszefoglaló a 888-on.

Ne facebookozz, tüntess!

Ne facebookozz, tüntess!

Pozsonyi Ádám írása a 888.hu-n.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére