Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Nekünk minden élet számít, önöknek semmi sem drága

888.hu

2020.11.16. 16:08

Azonnali kérdések órája a parlamentben.

 

Nekünk minden élet számít, önöknek semmi sem drága”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben az azonnali kérdések órájában a baloldali felszólalásokra reagálva.

A kormányfő legutóbb október 19-én válaszolt képviselői kérdésekre a parlamentben, azóta rengeteg dolog történt: elnökválasztás, kijárási korlátozások, digitális oktatás. Várható volt, hogy az ellenzék kérdésekkel fogja megrohanni Orbán Viktort.

Koronavírus

A kérdések nagy része a koronavírussal volt kapcsolatos, amivel kapcsolatban a kormányfő megjegyezte, hogy

14 429 beteg jut egymillió főre Magyarországon, miközben az EU átlaga több mint 20 ezer fő. A halálozások tekintetében is jobban állunk”

– számolt be Orbán a sikeres járványügyi védekezésről a támadó baloldali képviselők egyik felszólalására reagálva.

78 kórház vesz részt a gyógyításban, egyelőre háromszor annyi intenzív ágy van, mint ahány beteg.

Az orvosokon kívül 600 diákot is mozgósítottak, és már a honvédség is besegít a védekezésbe.

Gazdaság

A miniszterelnök a gazdaságot érintő vádakra is reagált:

2010-ben 3,7 millió, míg most 4,5 millió munkahely van.

Tordai Bence szélsőbaloldali képviselő kérdésére reagálva beszámolt róla, hogy egyelőre az alapjövedelem sem megvalósítható hazánkban – Tordai pártja egy ideje nyíltan kommunista ideológiával próbálja a szélsőbaloldali fiatalokat elhódítani a Momentumtól.

Ahogy a miniszterelnök mondta:

Az alapjövedelem arról szól, hogy a dolgozóktól elvesszük a pénzt, és azoknak adjuk, akik nem is akarnak... ilyet nem fogok támogatni”

– mondta a kezdeményezésről, amely már Kanadában, Olaszországban és Finnországban is „bizonyított”: korlátozott bevezetése után heteken belül átlagosan 10-12 százalékkal csökkent a munkavállalási kedv.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar társadalom és gazdaságfilozófia azon az alapon áll, hogy megpróbálunk mindenkinek munkát adni, így a legnehezebb helyzetben élőknek is.

„A munkára kell ösztönözni az embereket, míg az alapjövedelem arról szól, hogy mindenki otthon maradhat, és nem kell semmit sem csinálnia” – tette hozzá.

Ma azért teljesít jobban Magyarország, mert nem segély-, hanem munkaalapú gazdaság van”

– summázta Orbán Viktor, hogy miért van a koronavírus alatt egymillióval több munkahely itthon, mint a baloldali kormány alatt békeidőben volt.

Európai Unió

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője kérdésére – „Mi az értelme az EU-nak?” – Orbán Viktor azt válaszolta, az értelme az, hogy a társult nemzetek megmaradjanak.

Addig van értelme, amíg a tagországok nemzeti jellege megmarad”

– mondta a kormányfő.

Orbán szólt arról is, hogy olyan propaganda alakult ki, mintha mi csak pénzt kapnánk, míg mások meg nem. „Ez nem így van, sőt ha van igazán nettó nyertese az EU-nak, az Németország, pedig első látásra nettó befizetőnek tűnik” – mondta.

Az egész szeánsz legfontosabb mondata viszont talán ez után hangzott el:

2028-ban Magyarország nettó befizető lehet az EU-ban.

Régóta sejteni lehetett, ilyen hivatalos formában viszont eddig senki nem mondta ki, hogy az unió átlagához képest hazánk ilyen jól áll.

„5,7 milliárd euró ment el az országból, és ezzel szemben 4,2 milliárd euró érkezett az országba 2017-ben” – mondta, érzékeltetve, hogy a két összeg rohamosan közelít egymáshoz.

Ez azért fontos, mert innentől kezdve szignifikánsan kevesebb értelme van az unióban való maradásnak – mutatja ezt az is, hogy a brit gazdaság rekordmértékben nőtt az elmúlt negyedévben... a brexit után.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére