Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Minket sehova nem lehet odarendelni

888.hu

2022.01.28. 08:22

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjút.

 

A miniszterelnök az interjú elején reagált a baloldal azon agresszív kijelentéseire melyekkel a járvány elleni védekezést támadták.

Orbán Viktor szerint az ilyen kijelentésekkel túl messzire mennek a járványkezelés bírálásában.

„Az Operatív Törzs lassan kétéves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket, és nem érdemlik meg ezeket a támadásokat”

– tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök az élelmiszerárstopról is beszélt.

Vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy a gazdasági szereplők majd megoldják a helyzetet. Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a megfelelő kerékvágásba, addig azonban élni kell.Mindnyájunknak be kell menni a boltba, és ki kell fizetni a termékeket, és jobb a korábbi alacsonyabb áron fizetni

– indokolta kormányfő a hatósági árak bevezetését.

Orbán Viktor a rezsicsökkentés kérdésében is nyilatkozott.

Szerinte Brüsszel elhibázott politikája megbukott. Úgy gondolja, hogy a az energiaárak megemelkedése miatt ugrottak meg az árak. Az energia árak terén pedig Brüsszel politikája elhibázott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar.

A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is

– tette hozzá, majd arra is kitért, hogy Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat is, házakat is meg akarják adóztatni. A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést.

A miniszterelnök szerint akármit mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani.

A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek – mondta.

Az interjú során szóba került a magyar családtámogatási rendszer kérdése is.

Az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszer, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó- és bérrendszer. Kiépült a családtámogatási rendszer, de persze van még munka – értékelte a kormányfő eddigi eredményeket.

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet.

– mondta, majd hozzá tette: Mi a bevándorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni.

Az interjú végén a miniszterelnök reagált arra a vádra, miszerint Putyin odarendelte volna Moszkvába.

Minket nem lehet sehová sem odarendelni, mi mindig a nemzeti érdeket tartjuk a legfontosabbnak a külpolitikában is. Szeretném növelni a magyar-orosz gázmegállapodásban szereplő gázmennyiséget az ország biztonsága érdekében

– mondta, majd hozzátette:

Magyarország a béke mellett érdekelt a mostani biztonsági helyzetben. Folyamatosan egyeztetek a szövetségesekkel, és úgy megyek Moszkvába.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére