Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője

888.hu

2021.06.19. 11:39

A miniszterelnök a magyar függetlenség napja alkalmából beszédet mondott a Pesti Vigadóban az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Ez az a nap amikor Magyarország először megszólal a májusban megindított EU jövőjéről szóló vitában.

Ha nincs rend a szavainkban akkor nincs rend a gondolatinkban sem

- fogalmazott.

Európa egy kultúrális képződmény amely fantasztikus, lélegzetelállító és lemásolhatatlan – mondta a miniszterelnök, majd hozzátette: Azért alkották meg az EU-t hogy ne vesszen el a remény, hogy egyszer Európa sorsáról ismét az európaiak döntenek majd.

Mi történt a mi Európai Uniónkkal?

Orbán Viktor azt kérdezte, mi történt mi Európai Uniónkkal? 2008-ban még 25 százaléka volt a világ GDP-jének, míg 2019-ben már csak 18 százalékát. A világ legnagyobb ötven cége közül 2001-ben még 14 volt európai, míg ma csak 7. Az elmúlt 25 évben húsz olyan cég alakult, amelynek értéke 100 milliárd dollár volt, de ebben egyetlen európai sincs – mondta a kormányfő. A világ 10 legnagyobb katonai kiadással rendelkező ország között csak két európai van – mondta.

Úgy fogalmazott:

Egy olyan Európai szuperállamot építenek Brüsszelbe, amire senki nem adott felhatalmazást. Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk.

 

Orbán Viktor közölte, hogy egy birodalmi jellegű EU felé robogunk. A brüsszeli birodalom építése szükségszerűen vezet el a demokrácia hiányához – mondta a kormányfő. Mi nemzeti alapon álló demokraták állunk szembe a birodalomépítőkkel, akik a demokrácia ellenfelei. Brüsszelt azok irányítják, akik szerint az integráció öncél – mondta a kormányfő.

Elmondta, közös gazdasági siker nélkül az EU szétesik. Az EU alapja az, hogy a tagállamok együtt nagyobb gazdasági sikert érnek el mint külön külön.

Nekünk akik az EU hívei vagyunk olyan politikát szabad csak támogatnunk ami közös gazdasági sikert hoz

- mondta.

Brüsszel hatalma tekintélyes szeletét kiszervezte és átjátszotta a Soros-féle hálózatoknak és a mögöttük álló demokratáknak.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Brüsszel kiszervezte a hatalmát a Soros-féle NGO-knak és az amerikai demokratáknak. Politikai testületté alakult az Európai Bizottság, és később jogállami jelentéseket készített. Az utóbbit kiszervezték a tagállamokban működő NGO-knak, és ezek tipikusan Soros György hálózatához tartoznak. Az ő adatszolgáltatásuk alapján minősítik a demokratikusan megválasztott tagállami kormányokat, és büntetik azokat, akik nem tetszenek nekik.

A kormányfő úgy látja, a következő évtized, a veszélyes kihívások korszaka lesz. Ebben a korszakban kell biztonságit teremteni és sikeresnek lenni a gazdaságban, valamint

új intézményt kell létrehozni a tagállamok alkotmánybíróságainak bevonásával.

Emellett Orbán Viktor közölte: Közös érdek, hogy Szerbiát fel kell venni az Európai Unióban.

Mi vagyunk Európa jövője

Orbán Viktor elmondta, hogy kaptunk egy lehetőséget, hogy megállítsuk Brüsszel elmoszkvásodását. Mi tudjuk, milyen veszély fenyeget. Mi voltunk mindig Európa szabadságharcosai. Mi kiharcoltuk, a nyugatiak pedig megörökölték a szabadságot – tette hozzá. 30 éve azt hittük, hogy Európa a jövőnk, míg most mi vagyunk Európa jövője. Csak ebből születhet meg az új európai reneszánsz – mondta.

A jó Isten mindenek felett és Magyarország mindenek előtt – zárta beszédét Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére