Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Magyarország mindenekelőtt

888.hu

2020.02.16. 18:12

Nemcsak évet, de évtizedet, sőt, ha úgy tetszik, évszázadot is értékelt hagyományos beszédében Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap. Kijelentette, hazánk történelmének elmúlt száz évében ez volt a legsikeresebb évtized, míg a jövő feladataként leszögezte: Magyarország nem csak sopánkodni, de tenni is fog a klímavédelem ügyében, ezért akciótervet hirdetett a témában.

Vasárnap délután tartotta Orbán Viktor a Várkert Bazárban a már hagyományosnak nevezhető évértékelő beszédét. A miniszterelnök 22. alkalommal elemezte az ország helyzetét, nemzetközi kitekintésben is. A kormányfő idén viszont nem csak az elmúlt évet, hanem az elmúlt évtizedet, és kicsit az elmúlt évszázadot is értékelte.

Érdemes a beszédet teljes terjedelmében megnézni, ezért betettük a cikkbe, de összeszedtük az legfontosabb elhangzott témákat és mondatokat is. A kormányfő beszédét egy rövid megemlékezéssel kezdte a 100 éves Trianon-évforduló kapcsán. Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

Trianonnál a magyarok sírját ásták meg, de ott leszünk a sírásók temetésén

– idézte Apponyi Albertet.

Tekintve, hogy az eddigi évértékelőkön Orbán szinte minden alkalommal tett legalább egy hangzatos jóslatot, Európában körbetekintve jó eséllyel indul idén ez a mondat a versenyen – ha csak idézet is.

„És nemcsak élünk, de ki is szabadultunk az ellenséges gyűrű szorításából” – kezdte jelenlegi helyzetünk elemzését Orbán Viktor.

Szerinte ma, 100 évvel a trianoni halálos ítélet után azt látjuk, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan. Az újra nemzeti alapokra állított Szlovákiával, Szerbiával, Horvátországgal és Szlovéniával megtaláljuk a hangot, széles együttműködést, sőt szövetségeket is alakíthatunk.

A történelem újra megadta az esélyt, hogy a közép-európai népek új szövetségi rendszert építsenek ki

– mondta, és hozzátette: „így a keletről és nyugatról fenyegető veszélyekkel szemben is megvédhetjük magunkat” – értékelte hazánk külpolitikai helyzetét a kormányfő.

Aki sohasem látott medvét, az nem is fél tőle

Orbán Viktor a fiatalokról is beszélt, illetve inkább hozzájuk. Megjegyezte, hogy megérti, hogy az elmúlt 10 évben felnőtt egy olyan fiatal generáció, akiknek nem mond semmit, hogy „őszödi beszéd”, és a „nokiás dobozról” is csak egy telefon jut az eszébe, vagy még az sem.

Fiataloknak: jó ha tudjátok, hogy a medve nem játék.

 

Fotó: Kozma Zsuzsi

 

Nemzeti konzultáció indul Gyöngyöspata és a börtönbiznisz kapcsán

Pont akkor kavart be a bírósági ítélet, mikor már megindult egy pozitív folyamat, és cigány származású magyar családok tízezrei találtak vissza a munkába

– mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy a bírói ítélet felkavarta az állóvizet, amikor szegregáció miatt pénzügyi kártérítést ítélt meg.

A kormányfő szerint cigány származású magyar családok tízezrei kerültek vissza a munka világába, és megkezdődött egy pozitív folyamat.

Fő cél, hogy továbbra is felszámoljuk a szegénységet Magyarországon

– tette hozzá.

Ebbe az ígéretes folyamatba vágott bele a bírósági ítélet. Szintén Soros György pénzelte a pert kezdeményező szervezetet – mondta a kormányfő.

Előnyt és előjogot sem adhat a származás

– mondta Orbán Viktor.

Az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében.

Az adócsökkentés politikája bevált” – kezdte gazdasági teljesítményünk elemzését Orbán Viktor.

A kormányfő úgy fogalmazott: „a magyar elszokott attól, hogy sikeres népként tekintsen magára”. Hobót idézte: „oly sokáig voltunk lenn, hogy nem is tudjuk, milyen fenn”.

Az elmúlt tíz év eredményeit kifejtve Orbán Viktor hangsúlyozta:

A külső és belső egyensúly megtartása melletti fenntartható növekedés egyetlen másik évtizedre sem volt jellemző az elmúlt 100 év során.
  • A sérülékeny csoportokat sikerült szinte kivétel nélkül munkához juttatni;
  • a bérek megindultak felfelé, a minimálbér és bérminimum értéke megduplázódott;
  • 2019-ben minden idők legtöbb beruházásáról született döntés;
  • tavaly megdőltek az exportrekordok is: lakosságszámot tekintve a világviszonylatban Magyarország exportban a 34. helyen áll;
  • ráadásul mindez úgy, hogy európai mércével mérve a vagyoni egyenlőtlenségek mérsékeltek maradtak, vagyis a növekedés előnyei a társadalom széles rétegeihez is eljutottak.
Mindezt egy tízmilliós ország érte el. Van-e nyilvánvalóbb bizonyítéka a tehetségnek és a szorgalomnak?

– tette fel a kérdést.

Fotó: Kozma Zsuzsi

 

A klímavédelem egyenesen keresztény, hazafias kötelességünk!

Aranykor helyett riadót fújt a miniszterelnök. Nemzetközi sajtótájékoztatójához hasonlóan Orbán Viktor egyik legnagyobb hangsúlyt itt is – az előzetes várakozásoknak megfelelően – a könyezet és klímavédelemre helyezte.
Most viszont egy részletesebb programmal is előállt – amivel kapcsolatban viccesen megjegyezte, hogy reméli, hogy ezt a programot 2030-ban még rajta fogják tudni számon kérni.
A természetvédelmi akciótervről a következők derültek ki:
  • július 1-től megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása,
  • betiltják az egyszer használatos műanyagokat,
  • megtisztítják a hazai vizeket a műanyag hulladéktól,
  • a következő két évben 32 milliárd forintot juttatnak a kkv-nak,
  • 27 százalékra növelik az ország erdősített területeit, minden újszülött után 10 fát ültetnek majd,
  • meghatszorozzák a naperőművek kapacitását,
  • támogatni fogják az olcsó elektromos autók megjelenését,
  • 2022 után csak elektromos buszok állhatnak forgalomba,
  • és végül lengyel mintára zöld államkötvényt is bevezet az ország, ebből a pénzből csak klímavédelmi célokat lehet majd támogatni.
Cselekedjünk, ne csak sopánkodjunk

– zárta a témát a miniszterelnök.

90 ezerrel több gyerek született, mintha maradtak volna a 2010 előtti tendenciák

Orbán Viktor következő témája a családvédelem volt. Az elmúlt év eredményeinek ismertetése mellett (csúcson van a házasságkötések száma, és történelmi mélyponton van a válások és a terhességmegszakítások száma) belengetett néhány újabb pontot is:

Tudom, hogy a négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyák számára is előbb vagy utóbb be kell vezetni az szja-mentességet” – mondta a miniszterelnök.

Azt is tudom, hogy a szülés első felében ma az anyák az előző évi átlagkeresetük 70 százalékát kapják, és ezt 100 százalékra kellene emelni, s akkor a szülést követő első félévben több pénzhez jutnának, mintha nem szültek volna

– tette hozzá.

Megemlítette Orbán Viktor a fiatalok körében bevezetett ingyenes nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát is, hozzátéve, hogy ezt ki kellene terjeszteni a gyesen, gyeden lévő édesanyákra is.

„A népességcsökkenés sajnos ennek ellenére nem állt meg, de jelentősen mérséklődött”– tette hozzá. Ha valóban fordulatot akarunk, akkor át kell lépnünk a Rubiconon. Anyagilag is jól kell járnia azoknak, akik gyermeket vállalnak.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Alul kisnyilas gatya, rajta szivárványszínű kitűző.
A kampányok véget értek, most az országépítés korszaka jön. Orbán Viktor elmondta, hogy nem dugják homokba a fejüket, és látják, hogy az ellenzék készül 2022-re, és mindent megtesznek, hogy sikert érjenek el.
A kormányfő szerint fontosabb törődni Magyarországgal. ha a nemzet jól teljesít, akkor a dicsőség a kormányé. A feladat, hogy a nemzetet felkészítsük a következő időszak nagy próbatételeire – tette hozzá a kormányfő.
Ilyen 100 év után itt állni annak a bizonyítéka, hogy az Úristennek tervei vannak velünk
– zárta 22. évértékelőjét Orbán Viktor.

Fotó: Kozma Zsuzsi

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére