Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Magyarország a menedék

888.hu

2022.03.04. 08:26

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország c. műsorában beszélt a menekültek ellátásáról és az orosz-ukrán háborúról.

 

Orbán Viktor az interjú elején beszélt az orosz-ukrán háború miatt kialakult menekülthullámról.

„Amit most látunk, az a krízisnek az eleje. Találkoztam a Magyarországra menekültekkel, sokukkal beszéltem.”

– mondta.

Beszélt arról is, hogy Kárpátalja jelen pillanatban nem katonai terület, azonban, ha ez megváltozna, akkor az onnan érkezők száma hirtelen a sokszorosára növekedne.

 

Kifejtette, hogy meg kell szervezni az ittmaradók életét, de egyelőre 70–80 százalék tovább megy.

 

„A harmadik országbelieket pedig haza fogjuk reptetni. Akik itt maradnak, azoknak itt kell megteremteni az életet” – mondta. Arról is szót ejtett, hogy zajlanak az egyeztetések a munkaadókkal, hogyan lehet az itt lévőket állásokba elhelyezni.

 

„Le a kalappal az önkéntesek előtt” – mondta Orbán Viktor azokról, akik jelen helyzetben maguktól segítséget nyújtanak, majd kijelentette, hogy ők adják a nagy támaszt az állami szervek mögött.

 

A miniszterelnök beszélt Magyarország biztonságáról is.

Orbán Viktor felidézte, hogy 2010 után nem a hadsereg fejlesztése volt a legfontosabb, hanem a gazdaság újraindítása. Ezt követően indult el a hadsereg fejlesztése.

Ezután külön kiemelte, hogy a mostani háborúban

akkor lehet baj, ha belesodródunk ebbe a háborúba.

 

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ezért van szükség stratégiai nyugalomra – nyilatkozta a miniszterelnök. Mindenki felzaklatott állapotban van a háború miatt. Egy ilyen helyzetben könnyű hibázni, ezért nem szabad semmilyen elkapkodott döntést hozni.

 

Úgy látom, a baloldal a háború oldalán áll, mert amit ők akarnak, az belevisz minket a háborúba.”

– mondta.

 

Orbán Viktor szerint a fegyverszállítás katonai célponttá alakítaná Kárpátalját. „Ebben a konfliktusban a legfontosabb a magyarok békéje és biztonsága” – mondta a kormányfő.

 

A kormányfő reagált a baloldal felelőtlen megszólalásaira is. Szerinte a baloldal feljelentette a kárpátaljai magyarokat, mikor orosz-barátnak nevezték őket.

Ez egy feljelentés volt ebben a háborús helyzetben, ez a legközvetlenebb veszélyt hozta az ottani magyarok fejére”

– nyilatkozta kormányfő.

 

Értem, hogy kampány van, de annak az értelme, hogy a végén jó kormány legyen; de ha belesodródik egy háborúba az ország, akkor leromboljuk az ország jó pozícióját. A választási kampányban, ha háború van, akkor a magyarok biztonsága a legfontosabb, és nem a kampány maga.”

– tette hozzá.

 

Az interjú végén szó esett a járványügyi korlátozások feloldásáról. Erről a miniszterelnök elmondta, hogy legyőztük az ötödik hullámot. A helyzet egyelőre biztató, de nem tudni, lesz e következő hullám.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére