Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor: Magyarország a déli határszakaszán Ausztria határát is védi

Forisek Ádám

2019.05.06. 15:50

Orbán Viktor május hatodikán fogadta Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárt. A két politikus sajtótájékoztatón számolt be a találkozóról.

A sajtótájékoztató a magyar kormányfő nyilatkozatával indult. Orbán Viktor szerint baráti hangnemben zajlott a tárgyalás, amely többek között érintette a kétoldalú kapcsolatok kérdéskörét. Ezek a miniszterelnök szerint jelen pillanatban rendezettek és sikeresek, akárcsak a gazdasági együttműködés.

A két fél kitért Európa biztonságának kérdésére, valamint a határvédelem témájára is.

Magyarország a déli határszakaszon Ausztria határait is védi”

– hangsúlyozta a magyar miniszterelnök.

Fotó: MTI Fotóbank

Emlékeztetett: Ausztriában a korábbi, baloldali vezetésű kormány mindent megtett annak érdekében, hogy Magyarország ne tudja megépíteni a kerítést. Heinz-Christian Strachéra és az Osztrák Szabadságpártra (FPÖ) volt szükség ahhoz, hogy az osztrák álláspont bevándorlásellenessé váljon.

Mind a ketten változást szeretnénk Európában.”

Orbán Viktor ismét leszögezte a korábban a Kleine Zeitung hasábjain megjelent véleményét: olyan változásokra van szükség Európában, mint Ausztriában, azaz a jobbközép pártoknak a jobboldali, hazafias pártokkal kell együttműködniük. A kormányfő szerint az nyíltan és egyértelműen látszik, hogy az európai baloldal bevándorláspárti. Ha az Európai Néppárt (EPP) velük kíván együttműködni, akkor előbb-utóbb kompromisszumokat lesz kénytelen kötni, ez pedig az elvek feladásához vezet.

Szeretnénk, hogy ha a határvédelem kérdéseit a schengeni országok belügyminiszterei vehetnék kezükbe. Brüsszel kudarcot vallott ebben a kérdésben.”

A magyar kormányfő hangsúlyozta a kereszténység fontosságát is, mint mondta, „a keresztény kultúrának elsőbbséget kell adni az országainkban.” Ezt már csak azért is meg kell tenni, mert – mint fogalmazott – csak a keresztény kultúra tudja garantálni a szólásszabadságot és a női egyenjogúságot.

Orbán Viktor kitért az európai baloldal gazdasági programjára is, amely szocializmust hirdetett meg, szigorúbb bürokráciával és adóemelésekkel. A kormányfő leszögezte: Magyarország már élt szocialista gazdaságrendszerben, és az nem vált be. Összességében Orbán Viktor értékelése szerint stratégiai kérdésekben egyetértés mutatkozott az FPÖ és a magyar delegáció között.

Fotó: MTI Fotóbank

Ezután az osztrák alkancellár tette meg nyilatkozatát, aki először is megköszönte a meghívást. Emlékeztetett, hogy egy éve épp ő látta vendégül Bécsben Orbán Viktort.

Strache hangsúlyozta: Magyarország mindig is különleges kapcsolatokat ápolt Ausztriával, a két országot nemcsak a gazdaság, de a történelem is összeköti.

Az alkancellár szerint különösen fontos, hogy határon átnyúlóan küzdjön a két ország a bűnözés és az illegális migráció ellen, utalva itt az embercsempészekre.

Orbán Viktor a migrációs válság során megmutatta, hogy felelősségteljesen megvédi az unió külső határait. Ez indította el azt a gondolkodásmódot Európában, mellyel sikerült megállítani a migrációt”

– fogalmazott.

Strache hangsúlyozta: Európának egy erős szövetségre van szüksége, ugyanis csak ez garantálja a túlélését.

Végezetül pedig Strache a magyar családvédelmi intézkedéseket méltatta, mint mondta, ezek példaértékűek Ausztria számára, amely szintén a családokat igyekszik előnyben részesíteni. Példaként hivatkozott az osztrák családi adótehermentesítésre, amelynek jóvoltából 1500 euró maradhat az osztrák családok zsebében.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az AfD tagjai már tanárok sem lehetnek Németországban

Egyes német iskolákban a tanárok nem lehetnek az AfD tagjai, más párttal kapcsolatban viszont nincs semmilyen tiltás.

Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek az EP-választáson, legyünk ott mi is!

Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek az EP-választáson, legyünk ott mi is!

Kétharmad

A miniszterelnök péntek este a Hír TV-nek adott interjút a közelgő EP-választással kapcsolatban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A svéd kormány szerint a viking rúnák náci jelképek

A svéd kormány szerint a viking rúnák náci jelképek

Amerika, London, Párizs

Már az ősi írásjelek betiltása is napirendre került.

Robbantás történt Lyon belvárosában

Robbantás történt Lyon belvárosában

Amerika, London, Párizs

Legalább nyolcan megsérültek, köztük egy kislány is.

Brüsszelben az EU választás idejére száműzték az illegális migránsokat a városközpontból

Nem kicsit álszent módon, de az EU választások idejére száműzték a belga hatóságok az unió legfontosabb igazgatásii épületei mellől, a városközpontban levő Brüsszel-Észak központi vasútállomásról az illegális migránsokat. Az állomás május 27-től visszaalakul az illegális bevándorlók szálláshelyévé és a velük zajló emberkereskedelem központi helyszínévé.

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Amerika, London, Párizs

Két német CDU-s vezető politikus, Németország egészségügyi minisztere és Schleswig-Holstein állam miniszterelnöke, Jens Spahn valamint Daniel Günther az EP választási kampány hajrájában azt tartotta fontosnak kampányüzenetként megfogalmazni, hogy az európai kontinens értékeinek a megőrzése érdekében egy olyan „európai iszlám” irányzatra van szükség az EU-ban, amely képes problémamentesen illeszkedni az európai hagyományokhoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére