Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Kapcsolat van a migráció és a járvány között

888.hu - MTI

2020.03.10. 19:45

Orbán Viktor uniós kollégáival ismertette a magyarországi helyzetet.

Ismertette az aktuális magyarországi járványhelyzetet, felhívta a figyelmet a gazdasági hatásokra, valamint a koronavírus és a migráció összefüggéseire Orbán Viktor az EU állam- és kormányfőinek kedd délutáni videokonferenciáján, amelyet Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezett.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint a kormányfő tájékoztatta európai kollégáit arról, hogy hazánk most a koronavírus elleni védekezésre összpontosít, a magyar hatóságok a helyzetet egyelőre az ellenőrzésük alatt tartják, jelenleg egyedi esetekkel foglalkoznak. Ismertetése szerint valamennyi bizonyítottan fertőzött személy kórházban, karantén alatt van.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy meg kell találni az egyensúlyt az ügy elbagatellizálása és a pánik között.

A magyar miniszterelnök leszögezte: az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja. Magyarország ezért megerősítette a határvédelmét, és ideiglenesen lezárta a tranzitzónákat.

Ami a jövőt illeti, arra törekednek, hogy a vírus a lehető legkisebb hatást gyakorolja a gazdaságra; a kormány vizsgálja, hogyan tud támogatást nyújtani a magyar vállalkozásoknak az európai szabályokkal összhangban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére