Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: "itt a pillanat, hogy felépítsük a Kárpát-medencét"

888.hu

2018.07.28. 11:56

Orbán Viktor 29. alkalommal tartotta meg elõadását a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. Beszédeit az utóbbi években már a nemzetközi közvélemény részérõl is mind nagyobb figyelem övezi. A miniszterelnök legfontosabb gondolatai ezúttal a Közép-Európával és a Kárpát-medencével voltak kapcsolatosak. Orbán Viktor beszédében ismét tett egy világ körüli turnét és megpróbálta értelmezni a világpolitikai folyamatokat is.

Minden évben meg szoktam beszélni Németh Zsolt barátommal, hogy miről kéne előadást tartanom. Bármilyen tágas összefüggésben is szólok, mondta nekem, törekedjek arra, hogy innen, Székelyföld nézőpontjából is értelmezhető legyen a mondandóm"

– kezdte beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Mindannyiunkat ugyanaz a kérdés érdekel: mi lesz? Mi történik a következő egy évben?"

– tette fel a legfontosabb kérdést.

Orbán Viktor először az elmúlt egy év értelmezésére vállalkozott. Örömmel idézte fel, hogy köszönthettük az egymilliomodik új magyar állampolgárt, aki határon túli magyarként folyamodott az állampolgárságért.

Az eredmények azt igazolják, hogy a nemzetépítés sikeres. Április 8-án bebizonyítottuk, hogy
mi magyarok egy nemzetként tudunk mozdulni"

– mondta a miniszterelnök. Hozzátette: hálás szívvel gondolnak a magyarok Székelyföldre.

Magyarországgal kapcsolatban a miniszterelnök kiemelte, hogy a kormány lezárta a harmadik ciklust és megkezdte a negyediket. Megvonva a mérleget elmondta, hogy "16 évig voltunk ellenzékben és 12 évig voltunk kormányon". A ciklus végén már egál lesz,

de a kormány sportemberekből áll és nem érjük be döntetlennel."

Orbán Viktor szerint az ismételt kétharmados győzelem a kormányt felhatalmazta arra, hogy egy új korszak kiépítésébe kezdjen. Ez a gazdaságban a magyar modell továbbvitelét, a politikában pedig egy keresztény alapokon nyugvó új rendet jelent.

Egy korszak mindig több, mint egy politikai rendszer"

– mondta a miniszterelnök. Kifejtette: a korszak egy kulturális közeg, hangulat, ízlésvilág, viselkedési mód. Orbán Viktor szerint egy új szellemi és kulturális megközelítésre van szükség, szeptembertől nagy megújulás előtt állunk.

Az előttünk álló négy évben a korszaképítés a feladat"

– jelentette ki.

Ennek a korszaknak szép eredményekkel vágunk bele. A miniszterelnök felsorolta az elmúlt évek számos eredményét. A növekedés tekintetében 2009-ben -6 százalékon álltunk, 2018-ban pedig +4 százalékkal nőtt az ország éves GDP-je. Az össze előállított érték 27 ezer milliárd forintról 38 ezer milliárdra nőtt. Ezek mellett örömmel számolt be a pénzügyi sikerekről, az IMF hazaküldéséről, az export óriási mértékű növekedéséről, de kiemelte az orvosok számának és a színházlátogatók számának növekedését is.

Mit lehet ilyenkor még tenni? A kétharmados támogatással nagy célokat kell magunk elé tűzni, olyanokat, amelyek korábban talán elképzelhetetlenek voltak"

– emelte ki.

Ezek a célok pedig 2030-ig szólnak. A miniszterelnök kifejtette, hogy ekkorra az EU öt legélhetőbb országa közé kell tartoznunk; benne kell lennünk az öt legversenyképesebb országban; fejleszteni kell az infrastruktúrát, hogy a magyarságot utakkal és a vasútvonalakkal kössük össze; a népesedési hanyatlást meg állítani; el kell készülnie Paksnak; vissza kell szorítani a népbetegségeket és fel kell építeni egy új, erősebb honvédséget.

Az a tervünk, hogy újjáépítsük az egész Kárpát-medencét"

– tette hozzá, kiemelve, hogy újra erősek és elszántak vagyunk, véget ért a 100 év magyar magánya.

Kössük össze az országainkat, a nagyvárosok között legyen autópálya-hálózat, és kössük össze az energiarendszereinket – ezt ajánlotta a szomszédos országoknak Orbán Viktor. A politikus szerint a védelmi rendszereket is össze kell kötni. Van egy ajánlatunk a szomszédainknak, de a kölcsönös tisztelet alapján kell állni – mondta a kormányfő.

Száz éve lépett be Románia a modern korszakba, értjük, hogy ezen van mit ünnepelni, de a mi nézőpontunkból nincs mit ünnepelni. Nézzünk szembe a tényekkel, hogy Székelyföld a modern Románia előtt is létezett, és akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak"

– mondta a kormányfő.

A Székelyföldről szóló rész gondolatait részletesebben ide kattintva tudod elolvasni.

Orbán Viktor elmondta, hogy fel kell építeni Közép-Európát, ami több mint a Kárpát-medence. A gazdasági fejlődés mellett Közép-Európa egy sajátos egység, más mint Nyugat-Európa.

A közép-európai építkezést öt tézis mentén kell elkezdeni:

  • mindenkinek joga van megvédeni a keresztény kultúrát és elutasítani a multikulturalizmust,
  • a család megvédése,
  • mindenkinek joga van megvédeni a kulcságazatokat,
  • joga van megvédeni a határait és elutasítani a bevándorlókat, és végül
  • minden országnak joga van ragaszkodni az egy nemzet, egy szavazat elvéhez.

Van élet a globalizmuson túl, Közép-Európa útja a szabad nemzetek szövetségének útja.

Érteni kell, mi zajlik a világban

Orbán Viktor elmondta, hogy az amerikai elnök beváltotta az ígéreteit, és véget ért a multilaterális korszak, ennek helyébe a kétoldalú megállapodások rendszere lép. A kínai menetelés folytatódik, az oroszok is beváltották az ígéretüket, így kiiktatják Ukrajnát a gázszállításokat illetően. Európa jobbratolódása folytatódott – hívta fel a figyelmet Orbán.

Egy tizenötmilliós nemzet számára létkérdés, hogy értse, mi történik körülötte"

– tette hozzá.

Várhatóan az amerikaiak folytatni fogják a kísérletüket, hogy sikeresen versenyezzenek Kínával. Amerika ebbe nem törődik bele, meg akarják változtatni a nemzetközi játékszabályokat, ez a szándék egy meghatározó erő lesz a következő időszakban – mondta Orbán Viktor.

Az USA célja, hogy eltűnjön Európa kereskedelmi fölénye vele szemben, várhatóan lesz egy amerikai-orosz megállapodás a fegyverkezést tekintve.

Oroszország ütközőzónákat fog majd létrehozni a következő időszakban, ahogy ezt mindig is tette.

Közös európai haderő szükséges

Az EU ma primitív orosz politikát folytat, vannak olyan uniós országok amelyek fenyegetve érzik magukat – mondta Orbán utalva a Balti-térségre és Lengyelországra, ugyanakkor sem mi, sem a szlovákok, sem a csehek nem éreznek ilyen fenyegetést.

A NATO-nak és Európának extra biztonságot kellene adnia a lengyeleknek és a baltiaknak, így védve éreznék magukat. Ez lehetne az alapja a tagolt orosz-politikának.

Orbán Viktor Törökországról, Izraelről és Egyiptomról azt mondta, hogy ezeknek az országoknak az instabilitása nagyon veszélyes lenne Európa számára.

Stabil Egyiptomra, Izraelre és Törökországra van szükségünk"

– tette hozzá. A miniszterelnök példaként hozta Egyiptomot, ahol az arab tavasz után kis híján az iszlamisták kerültek hatalomba. Mindebből egyetlen következtetés adódik, Európa nem élhet tovább úgy, mint eddig.

Nem élhetünk az amerikaiak pénzén, szükségünk van rájuk, de Európának szüksége van egy közös haderőre"

– mondta Orbán Viktor. Hozzátette: ehhez a pénz és a technológiai alap megvan, csak a közös elhatározás nincs.

Európa vezetői alkalmatlanok – Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen

Európa valaha egy erős civilizáció volt – mondta Orbán Viktor az európai ügyekre térve. A civilizációk a vallás, a művészet, az üzleti vállalkozás és a kutatás szellemére épülnek. Mind a négy területen Európa kudarcot vallott. Ezek a folyamatok régebben kezdődtek – tette hozzá. Az európai civilizáció válságát a migráció mutatta ki igazán, Európa vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni a kontinenst a bevándorlástól. Ennek szimbóluma az Európai Bizottság, ami teljes kudarcot vallott.

Napjaik meg vannak számlálva, meg is számoltam őket, 300 napjuk van hátra"

– jelentette ki a miniszterelnök.

Az EB pártos, elfogult, és nem barátja a szabadságnak, mert egy európai szocializmust épít – mondta a kormányfő. A nyílt társadalom alapjait építi az Európai Bizottság, ahol nincsenek határok és az európai emberek lecserélhetők – mondta a kormányfő. A liberális Európában nem jelent semmit európainak lenni – tette hozzá. Ráadásul mára a liberális demokrácia, liberális nem-demokrácia lett.

Nyugaton liberalizmus van, miközben demokrácia nincsen"

– mondta a kormányfő. A szólásszabadság megszűnt nyugaton, főleg ami a migránsokról szóló híreket illeti.

A kormányfő kijelentette, hogy a liberális sajtószabadság olyan, mint az orosz bicikligyár: az összeszerelés végén valahogy mindig fegyver lesz belőle. Összpontosítsuk minden erőnket a 2019-es EP-választásra – mondta Orbán. Most van összeurópai kérdés, és a választás most egy nagy kérdésről szól: a bevándorlásról. Ebben a kérdésben csak Magyarország kérte ki a polgárai véleményét eddig. Minden erőnket erre a nagy kérdésre és választásra összpontosítsunk – mondta a kormányfő. Az európai elit láthatóan ideges, mivel az előttünk álló választáson a Soros-terv elakadhat – tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette, hogy elemi érdekünk a Soros-terv megakasztása. Ellenfeleink nagyon közel járnak a sikerhez – tette hozzá. Mindezt úgy magyarázta, hogy a korábbi évtizedekben a politikai és szellemi versengés volt a keresztény(demokrata) és a liberális pártok között, de ha minden országban lesz egy 10 százalék feletti muszlim népesség, akkor a kereszténységet feladó népességgel közösen nem lehet keresztény alapon választásokat nyerni a következő évtizedekben. Éppen ezért sorsdöntő a mostani választás. A liberális elitet le lehet váltani egy kereszténydemokrata elitre – mondta a kormányfő.

A kereszténydemokrácia a keresztény családmodellen alapszik

A kereszténydemokrata politika lényege, hogy nem a hitelveket, hanem a hitelvekből következő létformákat védje meg – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. A kereszténydemokrácia nem liberális, ha úgy tetszik illiberális. A család, az emberi méltóság, a nemzet, a hitbéli közösségek: ezek erősítése a kereszténydemokrácia lényege.

A kereszténydemokrácia tehát szembe áll a liberalizmussal, ami leginkább a következő tényezőkben érhető tetten:

  • a kereszténydemokrácia nem áll multikulturális alapon, hanem elsőbbséget ad a keresztény kultúrának,
  • a kereszténydemokrácia bevándorlásellenes,
  • a kereszténydemokrácia pedig a keresztény családmodellt veszi alapul

– mondta a kormányfő.

A ’68-as elitnek is búcsút mondhatunk a jövő évi választáson, és jönnek a ’90-esek, az antikommunista és kereszténydemokraták.

Mi vagyunk Európa jövője"

– zárta beszédét a miniszterelnök.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére