Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: harcban állunk, de jól állunk

Forisek Ádám

2018.10.18. 06:25

A miniszterelnököt Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozóján kérdezték újságírók migrációról és határvédelemrõl.

Harcban állunk, de jól állunk"

– fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.

Többen kérdezték Orbán Viktort a Fidesz esetleges kizárásáról az Európai Néppártról. A kormányfő így felelt: „Mi vagyunk a néppárt”. Orbán Viktor a Brexittel kapcsolatos tárgyalásokról azt mondta: bonyolult a helyzet, de minden tőlük telhetőt megtesznek a fair megállapodás eléréséért.

A kormányfő kiemelte: a magyarok érdekeit helyezik a középpontba. Olyan Brexit kell, amely az Egyesült Királyságban dolgozó magyaroknak megfelel.

Háromnapos csúcsértekezlet kezdődött szerdán Brüsszelben. Az értekezleten Magyarország kormányfőjeként Orbán Viktor is részt vesz, aki még napközben, a reptérre vezető úton videóüzenetben tette egyértelművé, hogy kiáll Magyarország érdekei mellett a brüsszeli csúcson. Csütörtök reggel az uniós vezetők először az Európai Parlament elnökével egyeztetnek, majd az EU soros elnökségét betöltő Ausztria kancellárja fog tájékoztatni a korábbi döntések végrehajtásának állásáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére