Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Háborús helyzetben stratégiai nyugalomra van szükség

888.hu

2022.02.27. 18:14

Magyarországnak ebből a háborúból, ebből a fegyveres konfliktus ki kell maradnia – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjújában.

 

Ez a harmadik háború, ami éppen úgy adódik, hogy én vagyok Magyarország miniszterelnöke”

– kezdte az interjút a miniszterelnök.

Emlékeztetett: „1999-ben már kitört egy háború a szerbek és az albánok között, majd a 2015-ös krími konfliktusnál szintén fennállt a veszély, hogy belesodródunk”.

Magyarországnak tehát vannak tapasztalatai”

– mondta.

 

Orbán Viktor kihangsúlyozta:

Magyarországnak ebből a háborúból, ebből a fegyveres konfliktus ki kell maradnia.”

 

„Amikor háborús helyzet alakul ki, akkor zűrzavar lesz és ideges, kapkodó, gyors lépéseket sürgető helyzet alakul ki” – kezdte, majd hozzátette: „Nagyon fontos, hogy egy olyan ország, amely a háborús térséghez közel van, Magyarország az szomszédos ország, ott ez ne következzen be. Ezt úgy hívjuk, hogy stratégiai nyugalom. Most arra van szükség”.

A miniszterelnök kiemelte: „óvakodni kell az átgondolatlan lépésektől, mint amit a baloldal javasolt, hogy fegyvereket küldjön Magyarország Ukrajnába”.

A magyar álláspont nem fog változni ebben a kérdésben, ráadásul nincs is olyan fegyver, amit nélkülözni tudna a magyar hadsereg”

– közölte.

 

A magyar hadiipari fejlesztések kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy „azért volt rájuk szükség, mert a békére készül az ország”, ugyanis a miniszterelnök szerint „a következő évtized a biztonságról szól”.

 

Akik Ukrajnából jönnek, biztosak lehetnek abban, hogy itt barátok fogják őket fogadni. Magyarország barátja Ukrajnának és az ukrán embereknek”

– emelte ki.

Kihangsúlyozta továbbá azt is, hogy „minden segítséget meg fognak nekik adni”.

 

Az Oroszország elleni szankciókról szólva kifejtette, most háború van, most egységesen kell fellépnie az Európai Uniónak.

„Nem az okoskodás ideje van!” – nyomatékosította, majd hozzátette: „A modern világban a háborúk, információs háborúk is, ezért vannak dezinformációk.

Riporteri kérdésre elmondta: „Kértem a külügyminiszter urat, ezért vagyok én is itt az ön társaságában, hogy minél gyakrabban kommunikáljanak a magyar kormány felelős vezetői”.

A kormányfő szerint fake news (álhír), hogy Magyarország meg akarta akadályozni a szankciók bevezetését.

 

Elmondta, hogy „az energetikai szankciók terén nem született egyetértés az Unióban, mert az sok országnak nagy károkat okozott volna”.

Az interjúban továbbá megerősítette azt is, hogy az elfogadott szankciós csomagok

nem érintik a magyar rezsicsökkentést.

 

Orbán Viktor határellenőrzés során tapasztalt élményeiről elmondta, hogy „a helyi lakosok és a hatóságok is szívből segítik a bajba jutott embereket”.

Kifejtette, hogy Brüsszel viszont ebben a helyzetben sem ad pénzbeli segítséget.

Csak magunkra számíthatunk!”

– hangsúlyozta.

A NATO-ra viszont szükség van, mert „teljes védelmet csak a NATO kötelékén belül lehet biztosítani Magyarország számára”.

 

Megerősítette, hogy számára Magyarország érdekei az elsők.

„A cél, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, és az árát se a magyar emberek fizessék meg” – zárta gondolatát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Újabb szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a Wagner orosz fegyveres csoportot

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma csütörtökön újabb szankciókkal sújtotta az ukrajnai harcokban is jelentős szerepet vállaló, jelentős nemzetközi bűnszervezetnek minősített Wagner orosz katonai magáncéget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére