Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Ha a szankcióknak vége, az infláció is csökkenni fog

888/origo

2022.09.26. 19:48

Nem lesz online oktatás, és a kormány tervei között szerepel, hogy 30 éves korig szja-mentességet kaphatnak azok, akik 30 éves korukig vállalnak egy gyermeket – többek között erről is beszélt Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában. A kormányfő közölte, hogy ha a brüsszeli szankciós politika véget ér, akkor az infláció is csökkenni fog.

 

Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Kálmán Olgának (DK) azt válaszolta, hogy az élelmiszerár-emelkedésnek akkor lesz vége, ha vége lesz a szankcióknak.

 

Ön egy olyan párt képviselője, amelynek kormányzása alatt 1,1 millió devizajelzálog-hitel volt, ezek tönkretette az embereket. Óvatosabban rója fel a forint gyengeségét a kormánynak, mert ez a kormány takarította el ezt a devizaadós-válságot.”

 

A kormányfő rámutatott arra is, hogy a dollár erősödése miatt gyengül a forint.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét.

2002–2010 között volt lehetőségük vezetni az országot, akkor napsütésben tehették ezt, és jól le is égtek.

Önök továbbra is maradjanak az árnyékban.”

– javasolta Orbán Viktor a DK-s képviselőnek.

 

Minden magyar család 181 ezer forintig megkapja a támogatást

Orbán Viktor Molnár Zsoltnak (MSZP) azt válaszolta a villamosenergia-árakkal kapcsolatban, hogy a baloldal támogassa Paks1 üzemidő-hosszabbítását, és Paks2 megépítését.

A Paks1 által termelt áramot azért nem tudjuk önköltségen adni, mert nemcsak a háztartásokat szolgálja ki. Ha megépül Paks2, akkor lehet önköltségen adni az áramot. Minden magyar család 181 ezer forintos mértékig megkapja a támogatást a kormánytól havi szinten az energiaszámlákon keresztül.”

– tette hozzá.

Ha a szankciók megszűnnek, akkor visszatérhetünk a korábbi magasabb szintre is a támogatásokat illetően.

 

Orbán Viktor Lukács Lászlónak (Jobbik) azt válaszolta, hogy a magyar vállalkozásoknak három eszközzel segít a kormány: indul egy 200 milliárdos vállalkozástámogatási program az energiaszámlák kifizetésére, és beruházások támogatása. Ezek a vállalkozások energiaintenzívek kellenek, hogy legyenek, és a termelőszektorban kell, hogy legyenek – tette hozzá. A kormányfő kiemelte, hogy lesz gyármentő program, itt egyénileg tárgyalnak majd a cégekkel.

Harmadrészben munkavédelmi akcióterv indul, ha arra szükség lesz.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Covid óta 2040 milliárd forint támogatás ment a vállalatoknak, és ebből 1600 milliárd a kkv-knak. Még el sem indult a program, és utána lehet véleményt mondani, hogy segítséget jelentett-e a kicsiknek, vagy pedig nem.

 

Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta: Magyarország érdeke, hogy fix áras szerződést kössünk, de az unió miatt nem lehet ilyen szerződést kötni. A rotterdami tőzsdei árakhoz kell kötni a hosszútávú szerződést a gáz tekintetében.

A miniszterelnök közölte, most jóval kisebb jutalékot kell fizetni a hosszútávú szerződésben, mint a Horn-kormány idejében. A kormányfő arról is beszélt, értékeljük és becsüljük meg, hogy havonta 181 ezer forintos energiatámogatást tud adni minden magyar családnak a rezsicsökkentés révén, és ezzel a támogatási mértékkel elviselhető állapotok legyenek.

 

Orbán Viktor Dúró Dórának (Mi Hazánk) azt válaszolta, hogy idén 670 milliárd forintnyi szja-t fizettek vissza a családoknak.

Ha az inflációhoz kötnénk a különféle támogatásokat, akkor most az államcsődöt jelentene. A nyugdíjat az inflációhoz kötjük, de ennél többet most nem tudunk vállalni – mondta a kormányfő. Online oktatás nem lesz.”

– hangsúlyozta. A demográfiai kérdésről azt mondta, hogy sok minden történt az elmúlt 12 évben, de áttörés nem sikerült elérni, ezért decemberben újabb családpolitikai lépések jöhetnek.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a családtámogatási elemekből semmit sem vettek el a mostani helyzetben sem.
A tervezett intézkedések között olyanok szerepelnek majd, hogy 30 éves kor előtt meg tudják szülni az első gyermeküket.

Példaként említette, hogy szja-mentesség jöhet azoknak 25 éves kor után, akik 30 éves korig vállalnak egy gyermeket – jelentette be a kormányfő.

 

Orbán Viktor Kanász-Nagy Máténak (LMP) azt válaszolta, a Vodafone megvásárlását nem állítaná szembe más területekkel.

Egyelőre nem dőlt el a szélenergia hasznosításának a jövője Magyarországon. Atomenergia nélkül nem tudjuk megoldani Magyarország energiaellátását.”

– mondta a kormányfő.

A 16 ezer milliárd forintos energiarendszer-modernizálás is része a kormány terveinek, és ez nagyrészt a hálózat modernizálását jelenti.”

– tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan elemzik a már működő szélturbinák eredményeit. A viták is erről szólnak.

 

Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, egész Európában a legmagasabb támogatást az energiaárakon keresztül a magyar családok kapják.

A kormányfő közölte, hogy minden tanácsot meghallgatott, csak azt sajnálja, hogy amikor kormányon voltak, akkor nem ezt tették. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amikor Gyurcsányék kormányoztak, akkor elvették a 13. havi fizetést és a 13. havi nyugdíjat.

 

 

(MW/Origo)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére