Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira

Forisek Ádám

2019.09.29. 15:43

A magyar kormányfőt a Fidesz tisztújító kongresszusán 1406 szavazattal választották a párt élére.

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották újra a Fidesz élére, az alelnökök pedig szavazás végeredményei szerint Novák Katalin Kubatov Gábor, Kósa Lajos, valamint Németh Szilárd.

A kongresszuson mondott beszédében Orbán Viktor köszönetet mondott, hogy az ország egyetlen kormányképes pártjának elnökévé választották.

Egyikőtök szeretete sem viszonzatlan a szívemben.„

A magyar kormányfő szerint a bajtársiasság nem más, mint hogy akkor is lojálisak vagyunk a másikhoz, ha az téved. Ezért van a nemzeti kormány fent, míg az egymást eláruló liberálisok lent.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hosszú évtizedekre biztosítva van a Fidesz jövője. Mint mondta, elnökként érvényre kell juttatni az erényeinket. Beszédében hangsúlyozta: bátor és mértéktartó közösségre van szükség, mivel a hatalom természeténél fogva belemar az emberi kapcsolatokba.

Ígérem, hogy a kormányzati munka ellenére a jövőben is meg fogok felelni a pártelnöki és a miniszterelnöki kötelességeimnek is.”

Orbán Viktor kiemelte: a Fidesznek világos programja van, a legfontosabb szabály pedig az, hogy nem pozíciót, hanem munkát osztanak.

A kormányfő szerint ”létrehoztunk egy magyar kereszténydemokrata államot„ hozzátéve, hogy a kormányzás nem a liberalizmus talaján áll.

Az 1990-es rendszerváltás után 20 év küzdelem jött a szocialistákkal a magyar miniszterelnök szerint, az utcai forradalom helyett pedig egy 2010-es alkotmányos forradalom jött – mindez volt a kettős rendszerváltás Orbán Viktor szavai szerint. Úgy látja, a 2011-es új alaptörvény a Fidesz történetének egyik legnagyobb sikere volt. Ez a második rendszerváltás volt a keresztény rendszerváltás.

A keresztény szabadságra kitérve Orbán Viktor azt mondta, annak alapja a bevándorlás helyett a családok támogatása, a nemzet elárulása helyett a határon túliak befogadása.

A magyar ember gyorsan megszokja a jót, és nehezen emlékszik a rosszra, így gyorsabban megbocsát azoknak, akik korábban nekirontottak”

- mondta, hozzátéve, hogy ezért nem tűntek el „a december 5-i nemzetárulók, a 2006-os utcai rendőrterrort vezetők, az országot pénzügyi csődbe vivők, valamint a devizahitelezést elszabadító emberek.”

A kormány eredményeiről szólva Orbán Viktor kiemelte: mára többek között már nincsenek gazdasági helytartóktól, 850 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, a magyar adórendszer Európa szerte elismert, a gazdaság teljesítményéből az idősek is részesülhetnek. Mint mondta, 77 kórház került felújításra, az orvosok bére 81 százalékkal nőtt, klímavédelemben pedig olyan Magyarország olyan államokat előz meg, akik előszeretettel tekintik magukat élharcosoknak.

Felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira.„

Ezen kihívások közül belföldi viszonylatban az egyik a szegénység felszámolása, a másik pedig cigányság helyzetének a rendezése lesz, Orbán Viktor szerint azonban már eddig is komoly eredmények vannak, a cigányságból kétszer többen dolgoznak, mint 2010-ben. Külföldi viszonylatban a legnagyobb kihívás a ”brüsszeli birodalommal„ kapcsolatos, melyet egyre többen utasítanak el.

Az unió tagjai akarunk maradni, és nem akarunk kenyértörést azokkal, akik multikulturálissá alakították az országukat.”

Leszögezte a kormányfő, hogy az EU keleti és nyugati fele más erényeket tisztel, de az együttélés így is kialakítható. Azonban ennek világos feltételei vannak, így „odaát el kell fogadni, hogy jogunk van a keresztény szabadság mentén berendezni az életünket.

Nem kérünk a Soros-féle aktivistákból, vigyék el őket innen!”

Beszédében Orbán Viktor kitért a magyarországi ellenzékre is. „Egy Gyurcsányból kettő lett a tavalyi országgyűlési választás óta”, és bár az ellenzék egységesnek állítja be magát, „inkább egymást ássák el”.

A jó zuglói szocialista párját ritkítja.„

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban a miniszterelnök hangsúlyozta: „mindenkihez el kell jutnunk, és mindenkit meg kell győznünk”.

A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is. Nagy győzelmet arathatunk, de ezt megérdemlitek, mert ti voltatok azok, akik visszaadták az emberek hitét és bizalmát.„

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem azért jöttünk a világra, hogy ostoba jószágként éljünk, hanem azért, hogy legyen értelme az életnek. Ezért a próbatételnek örülni kell.

Magyarország mindennek előtt, a Jóisten a fejünk felett

- zárta beszédét a kormányfő

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kampányzáró: Salvini utat vághat magának a kormányváltáshoz

Kampányzáró: Salvini utat vághat magának a kormányváltáshoz

Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője szombaton az autóversenyzésből ismert Maranellóban tartja a január 26-i tartományi választások kampányzáró eseményét: az eddig „vörös„ Emilia Romagna megszerzésével a jobboldal utat vághat magának az esetleges kormányváltáshoz.

Gyűlöletfolyam a ventilátorban

Olvasom Gy. Németh Erzsébet főpolgármesterhelyettes Facebookra kitett talányos bejegyzését arról, hogy ők majd az EU-ban meg fogják akadályozni, hogy elvegyék Budapest pénzét.

Dunai Mónika a 888.hu-nak az elsőként induló ingyenes kínai nyelvoktatási programról

Dunai Mónika a 888.hu-nak az elsőként induló ingyenes kínai nyelvoktatási programról

Magyarországon elsőként indult útjára az a kínai nyelvoktatási program, amelyet kulturális nap keretében nyitott meg Dunai Mónika országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai tagozatának reprezentánsa.

Két migránst még keresnek – Gumicsónakkal próbált Magyarországra jutni öt szír határsértő

Gumicsónakkal próbált a Tiszán keresztül Magyarországra jutni öt szír határsértő. A rendőrök három embert feltartóztattak, két társukat még keresik – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít. Az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Megmentették az életét a Dunába esett nőnek Budapesten

Megmentették az életét a Dunába esett nőnek Budapesten

Vízirendészek mentettek ki egy nőt a Dunából a főváros IX. kerületében – közölte a police.hu.

A magyarok kétharmada igazságtalannak tartja a százmilliós gyöngyöspatai kártérítést

A magyarok kétharmada igazságtalannak tartja a százmilliós gyöngyöspatai kártérítést

A politikai közbeszédben nagy visszhangot váltott ki az a bírósági ítélet, melynek értelmében szegregáció okán több mint 100 millió forintos kártérítésben részesülnek a gyöngyöspatai roma családok, ezért a Századvég megvizsgálta, hogy az ügyben mi a magyar lakosság álláspontja.

Ítélet idő

Ítélet idő

Elképesztő ügyek borzolják mostanság a magyarok idegeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére