Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Február közepén megkapják a 13. havi nyugdíjat az érintettek

888.hu

2021.11.19. 08:25

Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt, ahol a 13.havi nyugdíjról, a benzinár befagyasztásáról és a 25 év alattiak szja-mentességéről is beszélt.

 

„A baj oka az, hogy még nincs mindenki beoltva. Mindenkinek be kell oltatnia magát, végül az oltatlanoknak is be kell látniuk, hogy vagy beoltatják magukat, vagy meghalnak.

Jövő héten oltási hetet rendezünk 101 helyen, akár bejelentkezés nélkül is fel lehet venni az oltást”

– mondta el Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

„Meg kell győznünk az oltáselleneseket arról, hogy már sok minden ellen be vagyunk oltva, és ez az oltás sem más,

a tudományban nem kell feltétel nélkül hinni, de semmi okunk nincs feltételezni azt, hogy a koronavírus elleni oltás rossz lenne.

Van mindenkinek elég oltás, akár a negyedik oltás felvételére is!” – hangsúlyozta a miniszterelnök. „Az orvosok, az ápolók és a mentősök is mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbben be tudják oltatni magukat, és ezért nagyon hálásak vagyunk nekik, ha pedig a negyedik hullám megköveteli, akkor újra üzemelni fog a kiskunhalasi járványkórház is.”

Az előző hullámokban összegyűjtött tapasztalat most nagy segítségünkre van az egészségügyi ellátásban.

Ezek után Orbán Viktor a rezsicsökkentésről és a benzinár befagyasztásáról is beszélt:

„A benzinár meghatározását eddig a piacra bíztuk, és ez jó volt így, de van helyzet, amikor be kell avatkozni ebbe, mint most. A szakértők szerint most akár hetekig magas lehet a benzin ára, ami kihatással van nagyon sok termékre, ezért kellett lépni” – mondta a miniszterelnök, majd hozzátette: „Amikor rendkívüli helyzet van, akkor be kell avatkozni, a szakértők állításai alapján ez a 480 forintos ár az, amit még kibír mindkét oldal, a baloldalon pedig nem kell csodálkozni, mindig rezsicsökkentés-ellenes volt, a benzinárral szemben is pontosan ezt csinálják.”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy messze 80 százalék felett van a mostani intézkedés támogatottsága.

„Úgy védjük meg a családokat, hogy létrehoztunk egy háztartási árszabási rendszert – mondta a kormányfő a rezsicsökkentéssel kapcsolatban –, korábban a kisvállalkozások számára ez nem volt nyitott, most számukra is keressük a megoldást.

Indokolt, hogy a kisvállalkozásokat a magas rezsiárak alól kimentsük.

Brüsszelben a multik diktálnak, ezért van az, hogy szinte minden esetben a multik oldalára állnak, ahogy itthon a baloldal is általában a multik oldalára állt.”

A 13 havi nyugdíjra kitérve a miniszterelnök azt mondta:

„A nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi és társadalmi igazságossági kérdés.

A mai sikerek a nyugdíjasok korábbi munkája nélkül nem jött volna létre. A korábbi gyurcsányi kormányzás utolsó sebe a 13. havi nyugdíj elvétele volt, és most február közepén megkapják a 13. havi nyugdíjat az érintettek. Ez egy fontos dolog, mivel azt mutatja, hogyan gondolkodunk a szüleinkről.

A fiatalok szja-mentessége körül is nagy vita volt, de tudjuk nagyon jól, hogy megindulni mindig nagyon nehéz, és ehhez segítség kell, ezért akarjuk támogatni a fiatalokat. Örülök neki, hogy a gazdaság jól teljesít, hogy ezt meg tudtuk adni a fiataloknak” – zárta a beszélgetést Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére