Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Február 1-jéig maradnak a korlátozások

888

2021.01.08. 07:58

A kormányfő péntek reggel a Kossuth rádióban ismertette a legújabb intézkedéseket.

Az operatív törzsnél kezdte a pénteki napot a miniszterelnök, aki elmondta, hogy már 42 549 egészségügyi dolgozót oltottak be. „Kezdetben nagy volt a fenntartás, de ez folyamatosan csökken, így már az idősotthonok oltása is megkezdődhetett, a hétvégén pedig minden 150 feletti otthonban megkezdődik az oltás.” A lakók 80 százaléka vállalja az oltást, de a dolgozók közül kevesen, ezért arra kéri őket a miniszterelnök, hogy vállalják az oltást. Elmondta, ő is beoltatja magát, amikor az oltási tervben sorra kerül.

Az országba 80 ezer embernek elegendő vakcina érkezett, ami kevés, ezért az operatív törzs február 1-jéig meghosszabbította a jelenleg is fennálló korlátozásokat.

Orbán Viktor elmondta, hogy marad az éjszakai kijárási tilalom és a középiskolákban az online oktatás.

 

Más a mi válságkezelésünk, mint a nyugat-európai, ahol gyakran változnak a szabályok, Magyarországon ezzel szemben kiszámítható rendszer van”

– tette hozzá a miniszterelnök. A kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság, nem szeretnénk rángatni a szabályokat – fogalmazott. Majd hozzátette: legyen egy eredményt hozó, sikeresnek mutatkozó korlátozási rend, és amíg nincs elegendő vakcina, ezeket a kereteket tartsuk fenn, és erre rendezkedjünk be.

A miniszterelnök közölte: kórházban 5297 főt kezelnek, lélegeztetőgépen 372 ember van, 2907 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, és 115-en haltak meg.

Most már csak karnyújtásnyira van a győzelem, a végső győzelem”

– mondta a vakcinával kapcsolatban, és hozzátette: inkább szerezni kell, mintsem várni.

Nem könnyű, mert van olyan ország ahol sokat gyártanak de nem engedik ki az országból, amíg a sajátjaikat be nem oltják – fogalmazott a kormányfő. Az uniós vakcinabeszerzés szerinte nagyon lassú, ezért tárgyal az ország Izraellel, Oroszországgal és Kínával.

A foglalkoztatási adatokkal kapcsolatban elmondta, az elveszített munkahelyek száma 26 ezer, és majdnem 4,5 millió ember dolgozik.A miniszterelnök szerint nagyon kevés olyan ország van, amely 4,5 millió munkahelyből 26 ezret veszített el.

Nemcsak visszaállítjuk a munkahelyek számát, hanem többet fogunk teremteni, mint amennyit a vírus tönkretett”

– mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére