Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

888

2022.05.22. 16:30

Magyarnak lenni jó! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján.

 

A kormányfő hangsúlyozta: a kormány „a bizonytalan és átalakuló világ kellős közepén” döntött úgy, hogy kultúrára, kulturális terekre, múzeumokra és koncerttermekre, az épített környezet és Budapest legszebb parkjának a rendbetételére fordítja Magyarország forrásait.

 

Miközben mindenki azt bizonygatta, hogy nem lehet, addig mi lépésről lépésre, épületről épületre haladunk, sőt április 3-án a magyar emberek megerősítettek minket abban, hogy jól tettük, hogy megcsináltuk, és úgy gondolják, hogy még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására.”

– jelentette ki.

Kiemelte: olyan épületet szerettek volna, ahol a magyar népi kultúra természetes szépsége a legteljesebben kibontakozhat. Úgy fogalmazott:

Ma azt ünnepeljük, hogy »kincseink méltó helyre kerültek« és egy feladatunk maradt: fel kell nőnünk ahhoz, hogy ne csak egy nap legyen az ünneplésé, hanem minden nap megtaláljuk örömünket a magyarságunkban. Ebben segít nekünk ez a figyelemre méltó épület, amely a magyar lelemény és szépérzék újabb kiemelkedő példája.”

– mondta.

 

Alapításának 150. évfordulóján nagyszabású kiállításokkal nyitja meg kapuit Európa egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye, az új Néprajzi Múzeum.

A Néprajzi Múzeum elnyerte a világ legjobb középülete díjat, egyúttal Európa legjobb középületének díját is megkapta.

 

A létesítmény mintegy 7000 négyzetméteren tetőterasszal, rendezvényteremmel, kutatóközponttal, könyvtári olvasóval, moziteremmel és több mint negyedmillió műtárggyal várja majd az érdeklődőket.

 

A miniszterelnök teljes beszédét itt nézhetitek meg:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére