Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: és feltámadott harmadnapon

Forisek Ádám

2019.04.21. 10:18

Húsvétvasárnapot ünnepli ma a keresztény világ, az eseményrõl a magyar kormányfõ is megemlékezett hivatalos Facebook-oldalán.

Et resurrexit tertia die"

– azaz "és feltámadott harmadnapon". Ezzel a kísérőszöveggel posztolt hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor húsvétvasárnap alkalmából. 

 

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az „ünnepek ünnepe”. A keresztény egyházak tanítása szerint a húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe.

A keresztény ünnep az ószövetségi pászka ünnepéből nőtt ki, ennek az előképnek a keresztény tanítás szerinti beteljesedése Jézus Krisztus átmenetele a halálból a feltámadott életbe. Jézust a zsidó húsvét előtt ítélte halálra Poncius Pilátus, nagypénteken keresztre feszítették, és vasárnap hajnalban, föltámadván a halálból, megmutatkozott tanítványainak.

Az ünnepet negyvennapos, hamvazószerdától nagyszombatig tartó böjti időszak készíti elő, központi liturgiája a nagyszombat esti-éjszakai húsvét vigíliája. Ekkor ünneplik a világosság győzelmét a sötétség, az élet győzelmét a bűn és halál fölött, amiben egybefonódik a kereszthalál és a feltámadás. A húsvét elnevezés a böjti időszak végére utal, mert ekkor lehet újra húst enni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére