Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Csak az oltás véd meg

888.hu

2021.11.05. 09:20

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában adott interjút, ahol többek közt a járvány elleni védekezésről és a minimálbérről is beszélt.
A kormányfő elismerte, hogy ez egy „nagy vitát kiváltó intézkedés”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy egy általános kötelező oltás elrendelése „túl van azon a tűréshatáron, amit a magyarok elfogadnak”, azt viszont elfogadják, hogy a munkahelyi közösség döntsön ebben a kérdésben.
A kormányfő bejelentette: azon állami alkalmazottak esetében, akik sok emberrel találkoznak, például ügyfélszolgálaton dolgoznak, azonnali hatállyal döntenek arról, hogy fizetés nélküli szabadságra küldik azt, aki nem veszi fel az oltást. Hozzátette: ezt követően haladnak majd „befelé”, így minden állami alkalmazott előbb-utóbb sorra fog kerülni, és szembekerül azzal a dilemmával, hogy vagy oltat, vagy elmegy fizetés nélküli szabadságra.
A miniszterelnök a rezsiköltségekről szólva kijelentette: a baloldal világosan fogalmazott, ha ők nyernek, piaci szintre emelik az áram és a gáz árát.
A kormányfő azt mondta, a baloldal álláspontja világos: ha a piacon nőnek az árak, az emberek is fizessenek többet. A nemzeti kormány a családok, a nyugdíjasok érdekében rögzítette az árakat a háztartások számára. Hiába nőtt az elmúlt néhány hónapban kétszeresére, háromszorosára az áram és a gáz ára Európában, Magyarországon a háztartásokban nem megy föl a rezsi.
Amíg a nemzeti kormány irányítja az országot, ez így lesz – hangsúlyozta Orbán Viktor.
A kormányfő „bolond dolognak” nevezte, hogy Brüsszel, miközben emelkednek az árak, egy olyan klímavédelemnek nevezett kezdeményezéssel áll elő, amely tovább növeli az árakat.
A kormányoknak van mozgástere, lehet úgy is klímát védeni, hogy ennek költségét a szennyező, klímaromboló cégekkel fizettetjük meg, nem az emberekkel – szögezte le.
Értékelése szerint a legnagyobb csata ma Brüsszelben épp e körül a kérdés körül zajlik: a gazdag nyugat-európaiak meg akarják adóztatni a lakásokat, és a gépjárműveket, a közép-európaiak pedig ennek ellenállnak. Jelezte: decemberben lesz legközelebb miniszterelnöki csúcs, és ezen az lesz a nagy kérdés, hogy melyik fél kerekedik felül.
A miniszterelnök a minimálbér 200 ezer forintra emelését nagyon nagy lépésként említette, hozzátéve, nem tudja, hogy a nemzetközi gyakorlatban van-e példa arra, hogy egy év alatt 20 százalékot emeljenek. Kitért arra, hogy a kormány ennek érdekében jelentős adócsökkentésben állapodott meg a munkadókkal.
Kiemelte: tíz évvel ezelőtt, amikor még a Gyurcsány-Bajnai-kormány volt Magyarországon, az átlagbér volt annyi, mint most, 10 évvel később lesz a minimálbér.
A migrációról szólva a kormányfő arra hívta fel a figyelmet: a 2015 óta eltelt hat évben Magyarország mellett határkerítést épített még Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország, vagyis a 2015-ben „még szólóban” lévő magyar álláspont lassan többségi állásponttá válik Európában.
Kiemelte:
idén októberig 92 ezer illegális határátlépést akadályoztak meg, az egy évvel ezelőtti számokhoz képest háromszor, négyszer akkora lett a migrációs nyomás ereje.
Arra is kitért: Magyarország nagyságrendileg annyit – közel 600 milliárd forintot – költött a határvédelemre, mint amennyit jövőre adóvisszatérítés formájában a gyerekesek számára visszaad a kormány. Ezért szerinte méltányos igény Magyarország részéről, hogy ennek legalább egy részét fizesse ki az EU.
Orbán Viktor arra is figyelmeztetett: a migráció felpörgeti, növeli a járvány mértékét, az illegális migránsok behurcolják a fertőzéseket.
Kijelentette: Magyarország készen áll arra, hogy korridort nyisson, ahol a migránsok „fölmasírozhatnak Ausztriáig, Németországig, meg Svédországig”, de azt visszautasítja, hogy Brüsszel Magyarországra kényszerítse a saját véleményét.
Azt, hogy Magyarországnak mi jó, ki léphet be az országba, kivel akarunk együtt élni, majd eldöntik a magyar emberek – jelentette ki.
Szerinte ez a vita még évekig itt marad, mert a járványok és a migráció korát éljük. Azt kívánta Magyarországnak, hogy mindig olyan kormánya legyen, amely ebben a kérdésben egy tapodtat sem enged, és mindig érvényesíti a magyar nemzeti érdekeket a brüsszeli bürokratákkal szemben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére