Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Brüsszelben nem a józan ész az uralkodó irányzat, hanem a piaci dogmák

888.hu

2022.01.14. 08:35

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szót ejtett a kormány intézkedéseiről és a gyermekvédelmi népszavazásról is.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy a karácsonyi időszakban is ott volt a „vírus árnyéka”, de szerencsére tudtunk egymással találkozni az ünnepek alatt. Úgy látja, és ezt mondja minden szakértő is az omikronnal kapcsolatban, hogy a fenyegető ereje gyengébb mint a delta variánsé, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy vége lenne a járványnak, és hogy ne kelljen a koronavírus ellen védekezni.

Hatékonynak tartja az oltást, egy olyan aduász mely üti az omikront, így a jövőben is megtartja a kormány az oltási akciónapokat. Arra kéri a szülőket, hogy oltsák be a gyerekeiket is.

Ne érezzük úgy, hogy túl vagyunk rajta, mert most egy gyengébb variáns uralkodik el”

Januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap: csütörtökön, pénteken és szombaton időpontfoglalás nélkül lehet felvenni az oltást. Mindenkit arra kér, hogy ha fel szeretné venni az oltást, előtte konzultáljon a háziorvossal, utasításait pedig kövesse.

Mindenkinek megköszönte a karácsonyi időszakban tett szolgálatot, megemlítette többek között a határőröket, rendőröket és katonákat is ugyanis a migráció az ünnepekkor se szűnt meg.

Elmondta hogy ez a betegség gyorsabb lefolyású, ezért a protokoll megváltoztatását követelték tőle a szakemberek.

A karanténszabályok megváltoztatásáról elmondta, hogy annak a hossza 10 napról 7 napra csökken – aki negatív tesztet tud felmutatni és nem fertőzött, akkor 5 nap után ki tud jönni a karanténból. Gyerekekre vonatkozóan pedig csak az oltatlan gyermekeknek kell otthon maradniuk, az oltott gyermekek az iskolai oktatása a megszokott rendben zajlik. A védettségi igazolványt február 15-e után már csak oltottság után lehet megkapni, így oltási igazolvánnyá alakul át az igazolvány.

A kormány foglalkozott a 4. oltás kérdésével is a szerda kormányülésen, úgy döntöttek, hogy a 4. oltást támogatni kell, így ha valaki szükségét érzi felvenni, akkor ezt bárki megteheti mert van rá lehetősége. Ehhez szükséges a háziorvosok véleménye is, így velük konzultálni kell.

Orbán Viktor elmondta, hogy fantasztikusak a kórházi kapacitásaink, büszkék lehetünk a humán erőforrásunkra, valamint jelentős számú kórházi ágy is a rendelkezésre áll áll.

A miniszterelnök beszélt az elmúlt időszakban hozott intézkedésekről is. Elmondta, hogy a válságidőszakban mindig azt kell mérlegelni, hogy milyen mértékben lehet beavatkozni. Az energiaárak megemelkedése mögött az infláció áll, azt a határokon Magyarország sem tudja megállítani.

Két irányba lehet védekezni: emelni kell a béreket és nyugdíjakat, vagy ahol lehetséges ott megfogni az árak emelkedését.

Közölte, hogy célzottan bizonyos területekre beavatkozva el lehet érni eredményeket. A rezsicsökkentéssel már 2011-2013 óta rögzítve van az energiaárszint, mely védi a családokat. Nyugat-Európában jelenleg is nagy a fezsültség a rezsiválság miatt, hiszen másfél-kétszeresére emelkedtek 2-3 hónap alatt az árak.

Valamint bevezették a benzinárstoppot és a kamatstoppot is, melyek működnek a valóságban.

Élelmiszerárak megemelkedésével kapcsolatban elmondta, hogy megnézték hogy mit csinálnak mások.

Szerbek azt csinálták, hogy ugyan nem tudják az összes bolti cikk árát szabályozni és ellenőrizni, de kiválasztottak 5 alapvető élelmiszert, ahol visszamentek egy korábbi időpont árszintjéhez.

Ezt vették példaként, erről pedig a szerb elnökkel is előzetesen egyeztetett.

A miniszterelnök közölte, hogy minden termékre nem tud árstoppal ellátni, azt a boltosok se tudnák betartani. Ugyanakkor elmondta, hogyha azokra a termékekre, amelyekre bevezették az élelmiszerárstopot, azok a termékek nem lesznek kellő mennyiségben polcokon elérhető, akkor ezek a boltok büntetésre számíthatnak, de nagyon reméli, erre nem lesz szükség.

Orbán Viktor elmondta, hogy

Brüsszelben nem a józan ész az uralkodó irányzat, hanem a piaci dogmák”

Ennek a kizárólagosságát nem tudja elfogadni, hiszen egy kormánynak nem csak piaci, hanem nemzeti-társadalmi szempontokat is figyelembe kell vennie, a családokat kell megvédeniük. Így szükséges a kormánynak megpróbálni beavatkozni a piaci folyamatokba is, a kormány nem teheti azt, hogy csak nézze, hogy mi van a piacgazdaságban. Így felkészült arra, hogy ezeket az intézkedéseket meg kell majd védenie Brüsszelben.

Arra a kérdésre, hogy az megfogadják-e az ellenzék javaslatát, miszerint az alapvető élelmiszerek áfáját levigyék 5%-ra, elmondta: ezt ők már megtették korábban, az ellenzék pedig amikor erre lehetőségük lett volna, nem szavazták meg. Nem tartja normálisnak, ami történik, mert attól, hogy van egy ellenzék, még érthetne egyet a kormánnyal ebben a kérdésben, hiszen ami fontos az embereknek, akkor abban nem gondolkodhatnának pártpolitikában hanem támogatniuk kellene a kormány intézkedéseit és nem észszerűtlen dolgokat mondani. Úgy látja, hogy ebben nem lehet az ellenzékre számítani.

Közölte, hogy

Brüsszelben nagyító alatt vizsgálgatnak bennünket”

Abban hisznek, hogy a legtöbb ész náluk van, meg akarják mondani, hogy ki-mit csinálhat. Orbán Viktor úgy gondolja, hogy meg fogják támadni a családokat védő intézkedéseket, de ezeket majd ki tudják védeni.

A magyarok már többször bebizonyították, hogy nem száll inába a bátorsága”

A gyermekvédelmi népszavazást érő támadásokról elmondta, hogy Magyarország egy szabad ország, amelyben az emberek szabadon választják meg életformájukat.A népszavazás pedig nem a felnőttekről, hanem a gyermekekről szól. Úgy véli, hogy a szülők joga eldönteni azt, hogyan nevelik a gyermeküket. A szexuális nevelés kérdésében is a szülőknek kell eldönteni, hogy pl. milyen szavakkal vezeti be a saját gyermekét ezekbe kérdésekbe. Ezt a jogot pedig az iskola nem veheti el tőlük, a népszavazás ezt a jogot védené meg a szülőknek.

Megjegyezte, hogy van egyrészt az a jelenség mikor a gyerekek ki vannak téve szexuális ragadozóknak. Példaként említette a németországi esetet, amikor egy több fős pedofil-hálózatot buktattak le a napokban. Ezektől szintén meg kell védeni a gyermekeket, hiszen az ő védelmük az első. A másik jelenség pedig az, hogy iskolákban bizonyos szexuális szokásokat propagandisztikus előadásokon keresztül tárnának a gyermekek elé.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy minden szülő el szeretné azt dönteni, hogyha az iskolában szokatlan dolgokat akarnak a gyermekeknek bemutatni, arról a szülő legyen joga és lehetősége eldönteni, hogy ezt megengedi-e.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére