Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Brüsszelben nem a józan ész az uralkodó irányzat, hanem a piaci dogmák

888.hu

2022.01.14. 08:35

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szót ejtett a kormány intézkedéseiről és a gyermekvédelmi népszavazásról is.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy a karácsonyi időszakban is ott volt a „vírus árnyéka”, de szerencsére tudtunk egymással találkozni az ünnepek alatt. Úgy látja, és ezt mondja minden szakértő is az omikronnal kapcsolatban, hogy a fenyegető ereje gyengébb mint a delta variánsé, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy vége lenne a járványnak, és hogy ne kelljen a koronavírus ellen védekezni.

Hatékonynak tartja az oltást, egy olyan aduász mely üti az omikront, így a jövőben is megtartja a kormány az oltási akciónapokat. Arra kéri a szülőket, hogy oltsák be a gyerekeiket is.

Ne érezzük úgy, hogy túl vagyunk rajta, mert most egy gyengébb variáns uralkodik el”

Januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap: csütörtökön, pénteken és szombaton időpontfoglalás nélkül lehet felvenni az oltást. Mindenkit arra kér, hogy ha fel szeretné venni az oltást, előtte konzultáljon a háziorvossal, utasításait pedig kövesse.

Mindenkinek megköszönte a karácsonyi időszakban tett szolgálatot, megemlítette többek között a határőröket, rendőröket és katonákat is ugyanis a migráció az ünnepekkor se szűnt meg.

Elmondta hogy ez a betegség gyorsabb lefolyású, ezért a protokoll megváltoztatását követelték tőle a szakemberek.

A karanténszabályok megváltoztatásáról elmondta, hogy annak a hossza 10 napról 7 napra csökken – aki negatív tesztet tud felmutatni és nem fertőzött, akkor 5 nap után ki tud jönni a karanténból. Gyerekekre vonatkozóan pedig csak az oltatlan gyermekeknek kell otthon maradniuk, az oltott gyermekek az iskolai oktatása a megszokott rendben zajlik. A védettségi igazolványt február 15-e után már csak oltottság után lehet megkapni, így oltási igazolvánnyá alakul át az igazolvány.

A kormány foglalkozott a 4. oltás kérdésével is a szerda kormányülésen, úgy döntöttek, hogy a 4. oltást támogatni kell, így ha valaki szükségét érzi felvenni, akkor ezt bárki megteheti mert van rá lehetősége. Ehhez szükséges a háziorvosok véleménye is, így velük konzultálni kell.

Orbán Viktor elmondta, hogy fantasztikusak a kórházi kapacitásaink, büszkék lehetünk a humán erőforrásunkra, valamint jelentős számú kórházi ágy is a rendelkezésre áll áll.

A miniszterelnök beszélt az elmúlt időszakban hozott intézkedésekről is. Elmondta, hogy a válságidőszakban mindig azt kell mérlegelni, hogy milyen mértékben lehet beavatkozni. Az energiaárak megemelkedése mögött az infláció áll, azt a határokon Magyarország sem tudja megállítani.

Két irányba lehet védekezni: emelni kell a béreket és nyugdíjakat, vagy ahol lehetséges ott megfogni az árak emelkedését.

Közölte, hogy célzottan bizonyos területekre beavatkozva el lehet érni eredményeket. A rezsicsökkentéssel már 2011-2013 óta rögzítve van az energiaárszint, mely védi a családokat. Nyugat-Európában jelenleg is nagy a fezsültség a rezsiválság miatt, hiszen másfél-kétszeresére emelkedtek 2-3 hónap alatt az árak.

Valamint bevezették a benzinárstoppot és a kamatstoppot is, melyek működnek a valóságban.

Élelmiszerárak megemelkedésével kapcsolatban elmondta, hogy megnézték hogy mit csinálnak mások.

Szerbek azt csinálták, hogy ugyan nem tudják az összes bolti cikk árát szabályozni és ellenőrizni, de kiválasztottak 5 alapvető élelmiszert, ahol visszamentek egy korábbi időpont árszintjéhez.

Ezt vették példaként, erről pedig a szerb elnökkel is előzetesen egyeztetett.

A miniszterelnök közölte, hogy minden termékre nem tud árstoppal ellátni, azt a boltosok se tudnák betartani. Ugyanakkor elmondta, hogyha azokra a termékekre, amelyekre bevezették az élelmiszerárstopot, azok a termékek nem lesznek kellő mennyiségben polcokon elérhető, akkor ezek a boltok büntetésre számíthatnak, de nagyon reméli, erre nem lesz szükség.

Orbán Viktor elmondta, hogy

Brüsszelben nem a józan ész az uralkodó irányzat, hanem a piaci dogmák”

Ennek a kizárólagosságát nem tudja elfogadni, hiszen egy kormánynak nem csak piaci, hanem nemzeti-társadalmi szempontokat is figyelembe kell vennie, a családokat kell megvédeniük. Így szükséges a kormánynak megpróbálni beavatkozni a piaci folyamatokba is, a kormány nem teheti azt, hogy csak nézze, hogy mi van a piacgazdaságban. Így felkészült arra, hogy ezeket az intézkedéseket meg kell majd védenie Brüsszelben.

Arra a kérdésre, hogy az megfogadják-e az ellenzék javaslatát, miszerint az alapvető élelmiszerek áfáját levigyék 5%-ra, elmondta: ezt ők már megtették korábban, az ellenzék pedig amikor erre lehetőségük lett volna, nem szavazták meg. Nem tartja normálisnak, ami történik, mert attól, hogy van egy ellenzék, még érthetne egyet a kormánnyal ebben a kérdésben, hiszen ami fontos az embereknek, akkor abban nem gondolkodhatnának pártpolitikában hanem támogatniuk kellene a kormány intézkedéseit és nem észszerűtlen dolgokat mondani. Úgy látja, hogy ebben nem lehet az ellenzékre számítani.

Közölte, hogy

Brüsszelben nagyító alatt vizsgálgatnak bennünket”

Abban hisznek, hogy a legtöbb ész náluk van, meg akarják mondani, hogy ki-mit csinálhat. Orbán Viktor úgy gondolja, hogy meg fogják támadni a családokat védő intézkedéseket, de ezeket majd ki tudják védeni.

A magyarok már többször bebizonyították, hogy nem száll inába a bátorsága”

A gyermekvédelmi népszavazást érő támadásokról elmondta, hogy Magyarország egy szabad ország, amelyben az emberek szabadon választják meg életformájukat.A népszavazás pedig nem a felnőttekről, hanem a gyermekekről szól. Úgy véli, hogy a szülők joga eldönteni azt, hogyan nevelik a gyermeküket. A szexuális nevelés kérdésében is a szülőknek kell eldönteni, hogy pl. milyen szavakkal vezeti be a saját gyermekét ezekbe kérdésekbe. Ezt a jogot pedig az iskola nem veheti el tőlük, a népszavazás ezt a jogot védené meg a szülőknek.

Megjegyezte, hogy van egyrészt az a jelenség mikor a gyerekek ki vannak téve szexuális ragadozóknak. Példaként említette a németországi esetet, amikor egy több fős pedofil-hálózatot buktattak le a napokban. Ezektől szintén meg kell védeni a gyermekeket, hiszen az ő védelmük az első. A másik jelenség pedig az, hogy iskolákban bizonyos szexuális szokásokat propagandisztikus előadásokon keresztül tárnának a gyermekek elé.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy minden szülő el szeretné azt dönteni, hogyha az iskolában szokatlan dolgokat akarnak a gyermekeknek bemutatni, arról a szülő legyen joga és lehetősége eldönteni, hogy ezt megengedi-e.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Észak-Korea győzelmet hirdetett a Covid felett

Kim Dzsong Un eltörölte a járvány miatti korlátozásokat.

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter gyorson szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A számot a román David Popovici világcsúccsal nyerte.

Határozott, migrációellenes üzenettel robbantotta be kampányát a Salvini vezette Liga

Olaszország jelképes helyszínein indította el választási kampányát a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga, mely Lampedusán megvilágította a migránsok érkezési helyszíneként ismert kikötőt, Milánóban a közbiztonságilag veszélyes központi pályaudvart, Rómában pedig az adóhivatal és a nyugdíjintézet székházát péntek este.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére