Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor béremeléseket jelentett be

888.hu

2021.10.08. 09:30

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a járványról, a rezsicsökkentésről és a jövőre esedékes béremelésekről.

 

A kormányfő először a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kilátásokról beszélt.

A vírusnak kedvező az esős őszi idő, ezt már az előző évben is megtapasztaltuk. Gyorsabban terjed a vírus, és csak az oltás segít abban, hogy megvédjük magunkat”

– nyilatkozta arra reagálva, hogy ismét emelkedik a fertőzések száma.

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy ő beadatja magának a harmadik oltást, és mindenki másnak is ezt javasolja.

Az interjú során a rezsiárak kérdése is szóba került. A miniszterelnök rámutatott, hogy számos európai országban alakult ki rezsiválság, miután a brüsszeli bürokraták szerint úgy érhető el az átállás a megújuló energiákra, ha emelik az árakat.

Szándékosan emelik az árakat – hangsúlyozta Orbán Viktor, majd hozzátette: a kérdés a politikai táborok között is egy harc, a baloldal most is piaci árakat szorgalmaz Magyarországon. Hozzátette:

Ha elfogadjuk a piaci energiaárakat, amit a baloldal szorgalmazott, egy átlagos család évente 370 ezer forinttal fizetne most többet.”

A kormányfő a legújabb béremelési lépésekről is beszélt.

„A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni” – jelentette ki Orbán Viktor.

Elmondta, hogy nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót.

A miniszterelnök bejelentette:

2022. január 1-jétől megemelik „az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is” húsz százalékkal.

A kormányfő közölte: egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetnie.

Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák – mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik – fogalmazott.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hitelből nem lehet bért emelni. Nekünk teljesítmény kell, és akkor van fedezet a különféle emelésekre. A gazdaságpolitikának fontos eleme, hogy a gazdasági növekedés és a béremelések szinkronban legyenek.

A pedagógusoknak igazuk van, 2013-ban nagyarányú emelés volt, de időközben a többi bér emelkedett, és az ő bérük hátrébb sorolódott. Jövőre egy 10 százalékos béremelés lehet, és 2023 januárjától lehet nagyobb emelés.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Orbán Viktor és Tucker Carlson is részt vesz a CPAC Hungary-n

Hazánkba látogat a CPAC-kongresszus, ahol Orbán Viktoron kívül Kövér László, Varga Judit és Tucker Carlson is megjelenik majd. Mutatjuk, kik a legfontosabb felszólalók a kétnapos konzervatív dzsemborin.

Orbán Viktor: Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz

Európa, a nyugati ember, benne és vele Magyarország, mi, magyar emberek a veszélyek korába léptünk – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Derűs négy évet garantál nekünk a parlamenti ellenzék

Ha nem lőnének a szomszédunkban, és nem régen látott kihívásokkal kellene farkasszemet nézni, nyugodtan kijelenthetnénk, hogy derűs parlamenti órák várnak ránk a következő négy évben. Az ellenzéki nevettetők kicsiny, ámde harsány csapatához most csatlakozott egy tréfás kedvű újonc, Jámbor András.

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

Kampányidőszakban a magyar gazdaság szárnyalt, az ellenzéki pártok harca mélyült

A 888 stábja hétfőn bement a Parlamentbe, és több kérdést is feltett a képviselőknek. Érdekes válaszok születtek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére