Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az őszödi beszéd vakuélmény

888.hu

2021.05.28. 11:15

Aligha tudjuk elfelejteni az őszödi beszédet – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

 

Vakuélmény, az ember élete során egy-egy eseményre, akármilyen régen is volt, villanásszerűen képes visszaemlékezni – mondta a miniszterelnök.

Kitért arra, hogy vannak kellemes és kellemetlen vakuélmények, példaként felhozta Egerszegi Krisztina úszónő olimpiai szereplését és az őszödi beszéd után kitört lázadásokat is.

Azzal kellett kezdenem, hogy az akkor serdülő fiamat bezártam egy biztonságos helyre, mert már menni akart a barátaival... Ezek nagyon erős élmények”

– hangsúlyozta Orbán Viktor. „Ugyanilyen erős élmény volt, amikor meghalt Antall József. Emlékszem, hogy megszakították az adást a televízióban. Vagy június 16-a, amikor újratemettük Nagy Imrééket, arra egészen jól emlékszem. Vannak ilyen vakuélmények. Az őszödi beszéd egy ilyen dolog.”

Mellbevágó tényként említette, hogy aki miatt mindez történt, még mindig ugyanúgy ott van a politikában, mintha mi sem történt volna.

Nemcsak arról beszélünk, hogy itt van. Senki nem vállalta ezért a felelősséget, nem kért bocsánatot, nem ment haza, nem hagyta ott a politikát”

– tette hozzá.

Orbán Viktor kiemelte:

Most ugyanezzel az emberrel harcolok. Ő a főnök a másik oldalon. Gyurcsány a főnök.”

A kormányfő kitért a városháza helyzetére is. Meglátása szerint egymás után tűnnek föl azok az emberek a polgármester háta mögött, akiket még anno a Gyurcsány-kormányból ismer.

Kiemelte:

A főpolgármester háta mögött újraalakult a Gyurcsány-kormány.”

Az őszödi beszédben az a jó, hogy régen volt.

A kormányfő szerint nem kell félteni a fiatalokat. Megvan a magukhoz való eszük. Ha valami érdekli őket, majd utánamennek.

1956-ról sem tanítottak nekünk semmit a kommunista rendszerben. Mindenki hallgatott, mégis tudtunk mindent”

– emelte ki.

A gyereknap kapcsán a miniszterelnök abban bízik, hogy

Őszöd ide, Őszöd oda, egy szép gyermeknap vár a gyermekeinkre és az unokáinkra.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére