Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az oltás olyan, mint a golyóálló mellény, aki be van oltva, arról lepattan a vírus

888.hu

2021.04.30. 08:45

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút, amelyben bejelentette, hogy újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, hiszen ma meglesz a négymillió beoltott Magyarországon.

 

Orbán Viktor közölte, hogy ma újabb szakaszhatárhoz érkezünk, ugyanis a beoltottak száma vélhetően meg fogja haladni a négymilliót. Ismertette, hogy szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, szombat este éjfélre kell mindenkinek hazaérnie. Este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóipari egységek. Megnyílnak továbbá különböző helyek a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek.

Ezek az intézkedések már szombat reggeltől életbe lépnek.

 

Bejelentette: döntöttek arról is, hogy a 16–18 év közöttieket is kezdhetik beoltani, de csak a Pfizer vakcinájával, és az oltásuk május 10-e után, az érettségik végén kezdődhet meg.

Ma még be tudják oltatni magukat az emberek a Pfizer vakcinájával, de holnaptól már félreteszik a védőoltásukat számukra. Legközelebb pedig már csak hetek múlva vehetik fel újra az amerikai védőoltást, de többféle vakcina is elérhető és kapható Magyarországon, így

már csak az embereken múlik, hogy felveszik-e az oltást.

 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mindenkinek tudnia kell, korábban úgy védekeztünk, hogy elzárkóztunk, amivel sikerült lelassítani a vírus terjedését. Ma azonban már támadásban vagyunk, mert van vakcina, éppen ezért mindenki vegye fel azt.

Az oltás olyan, mint a golyóálló mellény: aki be van oltva, arról lepattan a vírus.”

 

Hozzátette, hogy ma még nincs mindenki beoltva, így képes lehet megfertőzni másokat, és ő is megfertőződhet – mondta a kormányfő.

Az utolsó, már megnyert ütközet közben vagyunk még”

Éppen ezért a szabályokat be kell tartani – tette hozzá.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban elmondta, a korábban elindított konzultáció eredményéből világosan látszik, hogy a visszaküldők 65 százaléka indokoltnak tartja a különbségtételt.

Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, a többséghez kell igazodnunk, ezért is helyes, hogy a védelmi igazolványt komoly tartalmakkal ruháztuk fel – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert felkérték, kössön kétoldalú megállapodásokat a védettségi igazolványról, és a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd a nyáron. Két országgal sikerült is megállapodni: Montenegróval és Szerbiával. De tárgyalnak a szomszédos országokkal is, majd a többiekkel.

Szamárság, hogy kínai oltással nem lehet majd menni sehova.”

Közölte, hogy ő is a kínai védőoltást kapta meg, és ő is megy majd mindenfelé.

Orbán Viktor elmondta, hogy uniós igazolvány csak hetek vagy hónapok múlva lesz.

Hogyha majd lesz uniós igazolvány, akkor majd használjuk, de most kölcsönösségi alapon megállapodásokat kötünk az országokkal, és addig a nemzeti igazolványokat használhatjuk.

 

A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, amikor a védettek összekeverednek a nem védettekkel. A sportrendezvényekre el lehet menni, ha van védettségi igazolvány, azonban lakodalmak esetén a násznépet nem szedhetik ketté. Ott keveredhetnek a védettek és a nem védettek.

Az éttermek belső térségeit holnaptól igazolvánnyal már lehet használni, a teraszok azonban mindenki rendelkezésére állnak. Azonban amikor valaki bent lesz, maszkot kell viselnie, amikor nem az asztalnál ül.

Mindezek mellett a horgászok is kint lehetnek majd éjfél után”

– ismertette a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, az oltások esetében az látszik, hogy amikor a beoltottak aránya eléri a nagykorúak felét, amikor úgy érzik, hogy javulnak az adatok, akkor lanyhul az érdeklődés, és lelassul az oltásokért való roham.

Ma már ott vagyunk, hogy több a vakcina, mint amennyien fel akarják venni az oltást”

– tette hozzá. Ilyen még nincs Nyugat-Európában, mi vagyunk az egyetlen ország, amely eljutott ebbe az állapotba. Az emberek kortól és egészségi állapottól függetlenül a regisztrációt követően napokon belül megkapják az oltást.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy

az normális, hogy a baloldal az Alkotmánybírósághoz fordult az egyetemek ügyében.

A hazai felsőoktatási rendszer meglehetősen rugalmatlan volt Magyarországon. Úgy látja, hogy a rendszer valahogyan nem működik jól, nem elég rugalmas, sok dolgot kell megváltoztatni.

Az egyetemekben több van, mint az a teljesítmény, amit leadnak”

– tette hozzá.

A világ legjobb egyetemei nem állami, hanem alapítványi formában működnek, így azt tekintettük példának. Miután az egyetemi világ látta, hogy ez pozitív változás, több felsőoktatási intézmény is jelentkezett, hogy szeretne egy másik modellben működni – mondta a kormányfő. Én nagyon sokat várok ettől – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy korábban a kommunisták államosították a magyar egyetemeket, és emiatt nem volt olyan szerves fejlődés, mint Nyugaton. Sokkal jobb állapotban lennének az egyetemek, ha nem lettek volna itt.

Az átalakuláskor van vita, most közcélú alapítványok jönnek létre, és a nekik adott vagyont csak oktatásra és az egyetem fejlesztésére lehet használni – tette hozzá. Sokkal nagyobb autonómiájuk lesz az egyetemeknek.

A baloldal támadása mögött az áll, hogy a baloldal internacionalista, míg az egyetemek nemzeti alapon állnak, a nemzeti kultúra letéteményesei.

Megérti, hogy a baloldal támadja, de ez politikai támadás, nem szakmai vita. Az egyetemek nem akarják, hogy valamilyen globalista egyetemek legyenek.

Úgy látja, hogy az egyetemeknek nemzeti szemlélettel kell rendelkezniük, és ezért helyes és jó, hogy amikor nemzeti kormány van hatalmon, lehetséges egy kiszámítható pályára átállítani az egyetemeinket.

Arról is beszélt, hogy a kormánypárti gondolkodású emberek 70 százaléka hajlandó beoltatni magát, míg a baloldali pártok híveinek csupán 59 százaléka. A baloldal oltásellenes kampányt folytat, ezért a baloldali szavazók körében több az oltásellenes.

Szeretne a baloldali emberekhez is szólni, hiszen miniszterelnökként az ő érdekeiket is figyelembe veszi. Arra kéri őket, hogy ne hallgassanak a baloldali pártok oltásellenes kampányára, mert azzal nem neki vagy a kormánynak, hanem maguknak ártanak.

Az oltás nemzeti ügy”

– tette hozzá.

A magyar miniszterelnök elmondta, hogy a támogatás soha nem elég, a sikerhez nem elég. A kormányfő szerint a most újranyitott üzletek nagyon nagy nehézséggel küzdenek.

Az országot csak együtt tudjuk újraindítani”

– tette hozzá.

A kormányfő bejelentette, hogy hamarosan lesz egy gazdasági újraindítási operatív törzs. A 2022-es költségvetés is az újraindításról szól, míg a baloldali kormányok válságkezelési logikája az elvételre épült – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy nemzeti alapú válságkezelés folyik napjainkban. Ennek egyik része a 25 éven aluliak adómentessége.

Gyorsabban érjük el a válság előtti szintet, mint amire sokan számítanak
– jelentette be. A kormányfő szerint most nem lehet teljesíteni a kisebb hiányt, mert akkor olyan dolgokról kell lemondani, amit össze kell kapcsolni a válságkezeléssel.

Az interjú végén Orbán Viktor elmondta, hogy a távirat az életük része volt, ezért adott fel egy táviratot az édesanyjának anyák napja alkalmából. Látja, hogy a nőket, családanyákat gyötörte meg legjobban a válság, és látszik, hogy milyen hatalmas munkát végeztek a pandémia időszakában.

A kormányfő szerint amit a magyar asszonyok véghez vittek az elmúlt egy évben, azért minden tiszteletet megérdemelnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére