Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az oltás működik, Magyarország működik

888.hu

2021.09.20. 13:52

Hétfőn vette kezdetét a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában kijelentette: hazánk továbbra is az oltásalapú védekezést folytatja.

 

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában először a járványhelyzetről beszélt. Elmondása szerint a sikeres járványkezlésnek hála az embereknek szabad nyaruk volt. Kiemelte: Magyarország az egyik leggyorsabb oltási programot valósította meg.

A vakcina miatt élhetjük a megszokott, normális életünket”

– mondta.

Közölte: lesz negyedik hullám, erre lehet következtetni a számokból. Tudjuk, a maszk és a korlátozások nem elengendők, csak az oltás működik a vírus ellen.

Ha elegen be vagyunk oltva, nem kell visszatérnünk a zárásokhoz, maradhatunk a megszokott életünknél”

– jelentette ki.

A kormányfő oltásalapú védekezést javasolt. Elmondta, a harmadik oltás jobb, ha van, mint ha nincs. Aki felveszi, védettebb lesz, mint aki nem.

Magyarország tette lehetővé először a harmadik oltás felvételét, ezzel már több mint félmillióan éltek is.

Az év végéig közel 17 millió adag vakcinája lesz hazánknak.

Bárkit be tudunk oltani”

– mondta.

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy aki még nem tette meg, vegye fel az oltást. A kormány javasolja az Országgyűlésnek a vészhelyzet és a rendkívüli jogrend meghosszabbítását az év végéig.

A gazdaságról szólva elmondta,

a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a GDP.

A kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést. A gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, az uniós országok többségében erre várni kell.

Orbán Viktor elmondása szerint júliusban a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt, soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás után. 11 év alatt 1 millió munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta 4 százalékra csökkent, egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatástól. A gazdaságban most már munkaerőhiány van. 1700 milliárd forint értékben indultak beruházások a mögöttünk hagyott időszakban.

A miniszterelnök a nyári nemzeti konzultációról szólva elmondta, azért indították el, mert a járványnak messzeható következményei lesznek.

A veszélyek korát éljük, újabb járványok és népvándorlások fenyegetik a mindennapokat”

– mondta.

A konzultációs ívet több mint 1,4 millióan töltötték ki. A válaszadók többsége a családtámogatások növelését, a hitelmoratórium meghosszabbítását és a minimálbér növelését is támogatta.

Közölte:

meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.

A tárgyalások alapján jó esély van arra, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér. Hozzátette: jövőre visszatérítik a személyi jövedelemadót a gyermeket nevelő családoknak, ennek felső határát a 2021. évi átlagjövedelem jelenti. Elmondta, összességében

1,9 millió szülő számára több mint 600 milliárd forintot térít vissza az állam 2022. február 15-éig.

A nyugdíjasok újabb kiegészítést kapnak, a nyugdíjprémium a szakemberek számításai szerint meghaladja az 50 ezer forintot. Folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is. Emlékeztetett:

a Gyurcsány–Bajnai-kormány vette el a 13. havi nyugdíjat.

Közölte továbbá: bevezetik a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, valamint hathavi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi szervek esküt tett tagjai.

Az afgán helyzetről szólva elmondta, hogy az Egyesült Államok rosszul ítélte meg a helyzetet, és döntésével nehéz helyzetet teremtett. A válság migránshullámot indíthat el.

Az országukat elhagyó afgánokat a térségben kell tartani, és nem szabad őket Európába hozni. Menekülttáborokat nem az európai határokon belül, hanem azokon kívül kell létesíteni. A segítséget kell odavinni, és nem a bajt kell Európába hozni”

– jelentette ki.

Ismertetése szerint a balkáni útvonal ismét megtelt. A migránsok bejutását a Soros-féle NGO-k továbbra is támogatják. A jelek egyértelműek, tavaly szeptember közepéig 22 ezer határsértőt fogtak el, az idén eddig 73 617-et.

A tendencia világos, nem érdemes illúziókba ringatnunk magunkat – mondta a miniszterelnök, aki szerint Brüsszelből és Berlinből rendre hátba lövik hazánkat a migrációs védekezés miatt, de nem engedünk, és a politikai nyomás ellenére is megvédjük a határokat.

Amit ma Brüsszel tesz, az árulás”

– jelentette ki.

Hozzátette: ha a nyugati országok kormányai kívánják, átengedjük a Németországba igyekvő migránsokat.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt Brüsszel megtámadta Magyarországot.

Elmondása szerint követeléseik abszurdak, a kormány álláspontja egyértelmű:

nem engedünk teret a gyermekekre irányuló semmilyen szexuális propagandának.

Erről a kérdésről az emberek elmondhatják a véleményüket a népszavazáson. Brüsszel már most zsarol, perrel fenyeget, rákényszerítené a véleményét Magyarországra.

Magyarországon az emberek döntenek a migrációról és a gyermekek védelméről is”

– jelentette ki.

Az európai helyreállítási hitelalapról zajlanak a tárgyalások Brüsszellel. 19 országgal már megállapodtak, 8-cal nem. Orbán Viktor szerint ez sérti a tisztességes verseny alapelvét.

Magyarország követeli, hogy

az Európai Bizottság hagyjon fel a tagállamok közötti megkülönböztetés politikájával.

Brüsszel elvtelen, részrehajló és elhibázott politikája miatt Magyarország nem kerülhet versenyhátrányba. Elindítjuk a programokat, a magyar költségvetés és a nemzetközi pénzpiac biztosítja a szükséges forrásokat. Orbán Viktor külön kiemelte, hogy 91 tonnára nőtt a hazai aranytartalék.

A miniszterelnök energiakérdésekről is szólt. Közölte: elkészült az északi gázvezeték, a magyar–orosz gázszállítási szerződés október elsején lép hatályba, és biztos ellátást biztosít. Évi 4,5 milliárd köbméter érkezik, így a csökkentett rezsiárakat sikerül megtartani.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Márki-Zay az új báb, aki szerint a DK elnöke Gyurcsány József

Az ellenzék legújabb üdvöskéje, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező, de azért a baloldali összefogásban induló Márki-Zay Péter volt tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Ahogy ezt az ő oldaluktól megszokhattuk, nem volt mentes böszmeségektől a beszélgetés.

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Újra a füstös szobákba vonul vissza a baloldal

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Orbán Viktor vezet, kiderült mennyit adott Soros Karácsonynak, Kálomista Gábort kérdeztük

Hatalmasat bukna a balliberális tömb, ha ma tartanák a választásokat. Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak. Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni – nyilatkozta Kálomista Gábor a 888-nak.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

Márki-Zay balos nagygyűlése nyílt provokáció a Békemenet ellen

A gyurcsányista baloldal megint a tűzzel játszik. Tudják, hol készülnek ünnepelni október 23-án délután? Az Astoria és a Blaha Lujza tér között a Rákóczi úton, a Síp utca környékén. Egyutcányira a Kiskörúton is végighömpölygő Békemenettől.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére