Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az oltás működik, Magyarország működik

888.hu

2021.09.20. 13:52

Hétfőn vette kezdetét a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában kijelentette: hazánk továbbra is az oltásalapú védekezést folytatja.

 

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában először a járványhelyzetről beszélt. Elmondása szerint a sikeres járványkezlésnek hála az embereknek szabad nyaruk volt. Kiemelte: Magyarország az egyik leggyorsabb oltási programot valósította meg.

A vakcina miatt élhetjük a megszokott, normális életünket”

– mondta.

Közölte: lesz negyedik hullám, erre lehet következtetni a számokból. Tudjuk, a maszk és a korlátozások nem elengendők, csak az oltás működik a vírus ellen.

Ha elegen be vagyunk oltva, nem kell visszatérnünk a zárásokhoz, maradhatunk a megszokott életünknél”

– jelentette ki.

A kormányfő oltásalapú védekezést javasolt. Elmondta, a harmadik oltás jobb, ha van, mint ha nincs. Aki felveszi, védettebb lesz, mint aki nem.

Magyarország tette lehetővé először a harmadik oltás felvételét, ezzel már több mint félmillióan éltek is.

Az év végéig közel 17 millió adag vakcinája lesz hazánknak.

Bárkit be tudunk oltani”

– mondta.

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy aki még nem tette meg, vegye fel az oltást. A kormány javasolja az Országgyűlésnek a vészhelyzet és a rendkívüli jogrend meghosszabbítását az év végéig.

A gazdaságról szólva elmondta,

a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a GDP.

A kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést. A gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, az uniós országok többségében erre várni kell.

Orbán Viktor elmondása szerint júliusban a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt, soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás után. 11 év alatt 1 millió munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta 4 százalékra csökkent, egy lépésre vagyunk a teljes foglalkoztatástól. A gazdaságban most már munkaerőhiány van. 1700 milliárd forint értékben indultak beruházások a mögöttünk hagyott időszakban.

A miniszterelnök a nyári nemzeti konzultációról szólva elmondta, azért indították el, mert a járványnak messzeható következményei lesznek.

A veszélyek korát éljük, újabb járványok és népvándorlások fenyegetik a mindennapokat”

– mondta.

A konzultációs ívet több mint 1,4 millióan töltötték ki. A válaszadók többsége a családtámogatások növelését, a hitelmoratórium meghosszabbítását és a minimálbér növelését is támogatta.

Közölte:

meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.

A tárgyalások alapján jó esély van arra, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér. Hozzátette: jövőre visszatérítik a személyi jövedelemadót a gyermeket nevelő családoknak, ennek felső határát a 2021. évi átlagjövedelem jelenti. Elmondta, összességében

1,9 millió szülő számára több mint 600 milliárd forintot térít vissza az állam 2022. február 15-éig.

A nyugdíjasok újabb kiegészítést kapnak, a nyugdíjprémium a szakemberek számításai szerint meghaladja az 50 ezer forintot. Folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is. Emlékeztetett:

a Gyurcsány–Bajnai-kormány vette el a 13. havi nyugdíjat.

Közölte továbbá: bevezetik a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, valamint hathavi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi szervek esküt tett tagjai.

Az afgán helyzetről szólva elmondta, hogy az Egyesült Államok rosszul ítélte meg a helyzetet, és döntésével nehéz helyzetet teremtett. A válság migránshullámot indíthat el.

Az országukat elhagyó afgánokat a térségben kell tartani, és nem szabad őket Európába hozni. Menekülttáborokat nem az európai határokon belül, hanem azokon kívül kell létesíteni. A segítséget kell odavinni, és nem a bajt kell Európába hozni”

– jelentette ki.

Ismertetése szerint a balkáni útvonal ismét megtelt. A migránsok bejutását a Soros-féle NGO-k továbbra is támogatják. A jelek egyértelműek, tavaly szeptember közepéig 22 ezer határsértőt fogtak el, az idén eddig 73 617-et.

A tendencia világos, nem érdemes illúziókba ringatnunk magunkat – mondta a miniszterelnök, aki szerint Brüsszelből és Berlinből rendre hátba lövik hazánkat a migrációs védekezés miatt, de nem engedünk, és a politikai nyomás ellenére is megvédjük a határokat.

Amit ma Brüsszel tesz, az árulás”

– jelentette ki.

Hozzátette: ha a nyugati országok kormányai kívánják, átengedjük a Németországba igyekvő migránsokat.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt Brüsszel megtámadta Magyarországot.

Elmondása szerint követeléseik abszurdak, a kormány álláspontja egyértelmű:

nem engedünk teret a gyermekekre irányuló semmilyen szexuális propagandának.

Erről a kérdésről az emberek elmondhatják a véleményüket a népszavazáson. Brüsszel már most zsarol, perrel fenyeget, rákényszerítené a véleményét Magyarországra.

Magyarországon az emberek döntenek a migrációról és a gyermekek védelméről is”

– jelentette ki.

Az európai helyreállítási hitelalapról zajlanak a tárgyalások Brüsszellel. 19 országgal már megállapodtak, 8-cal nem. Orbán Viktor szerint ez sérti a tisztességes verseny alapelvét.

Magyarország követeli, hogy

az Európai Bizottság hagyjon fel a tagállamok közötti megkülönböztetés politikájával.

Brüsszel elvtelen, részrehajló és elhibázott politikája miatt Magyarország nem kerülhet versenyhátrányba. Elindítjuk a programokat, a magyar költségvetés és a nemzetközi pénzpiac biztosítja a szükséges forrásokat. Orbán Viktor külön kiemelte, hogy 91 tonnára nőtt a hazai aranytartalék.

A miniszterelnök energiakérdésekről is szólt. Közölte: elkészült az északi gázvezeték, a magyar–orosz gázszállítási szerződés október elsején lép hatályba, és biztos ellátást biztosít. Évi 4,5 milliárd köbméter érkezik, így a csökkentett rezsiárakat sikerül megtartani.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére