Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az oltás életet ment, mert a megbetegedés halált is okozhat

888.hu

2021.04.16. 08:30

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy az elkövetkező hat hét döntő lesz, ekkor meg tudjuk duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra „kint vagyunk a vízből”.

 

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, az óvatosság és a fokozatosság miatt döntöttek úgy, hogy hétfőtől az általános iskolákban csak az alsó tagozatosok mennek iskolába. Közölte, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az oltható emberek száma elérje az 50 százalékot, és pillanatokon belül át is lépjük ezt a választóvonalat.

Tehát többen lesznek védettek, mint azok, akik nem”

– tette hozzá.

Elmondta, hogy mindig nagyon nehéz újraindítani az iskolákat, mert a közvélemény megosztott ebben a kérdésben. Beszélt arról, hogy az iskolák bezárása nehéz döntés volt, és újraindítani is nehéz. A bölcsődék esetében jól látszott, hogy jelentősen nőtt a gyerekeket bevivők száma.

Tájékoztatott hogy összesen 27 tizennégy év alatti gyermek van kórházban, valamint kettő lélegeztetőgépen.

A honvédség fertőtlenítette az iskolákat, így ha azt akarjuk, hogy újraindítsuk az életet, ezt a döntést meg kellett hoznunk”

– mondta a kormányfő. Az alsó négy évfolyamon nincs osztálybontás – tette hozzá. A szülőknek megvan a lehetőségük, hogy ne vigyék a gyerekeket iskolába. Az igazgatóhoz lehet fordulni, hogy mégsem mennének a gyermekek iskolába, erről az igazgatók döntenek majd.

Csalódottságát fejezte ki, hogy a vártnál kevesebb tanár jelentkezett az oltásra, de ők megkapták a vakcinát.

A beoltottak száma 3,145 millió, és több mint 1,3 millióan kaptak második oltást. 245 ember halt meg, 9459-en vannak kórházban”

– ismertette a kormányfő. 1117 ember van lélegeztetőgépen – tette hozzá.

Köszönetet mondott a kórházban dolgozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és a személyzetnek.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Európában Málta után nálunk van a legtöbb beoltott ember.

Az elkövetkező hat hét döntő lesz, ekkor meg tudjuk duplázni a beoltottak számát

– tette hozzá.

Elmondta, hogy kiesett több mint 500 ezer adag Janssen-vakcina, ezért szokatlan lépésre kellett elszánni magunkat, és olyan vizsgálatok lesznek a Janssen-oltóanyag esetében, mint a keleti vakcináknál – mondta a kormányfő. „Látni akarjuk, mi történik ott, mert riasztó híreket lehet hallani.”

Azért dolgozik a külügyminiszter a kínaiakkal, hogy pótoljuk a kiesett vakcinákat, erre jó esély van”

– mondta, majd hozzátette, hogy május végére, június elejére „kint vagyunk a vízből”.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy nem fogadják meg a baloldal tanácsát a regisztráció eltörléséről. A regisztráció önkéntes, a jelentkezőket pedig fel kell vinni egy adatbázisba.

Tudni kell, hogy kik akarnak oltást, és ennek alapján lehet megmondani, hogy hová mennyi oltóanyag kell – tette hozzá. Ez a második világháborút követően a legnagyobb logisztikai művelet. Hat vakcina érhető el Magyarországon.

Ez olyan komoly szervezési hadművelet, ami komoly tesztet jelent mindannyiunk számára.”

 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a 65 év feletti regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akit el tudtak érni. „Akit a vírus halálosan megbetegíthet, azokat beoltottuk már” – tette hozzá.

Közölte, hogy jelenleg 4 millió 219 ezer a regisztráltak száma.

A kormányfő arra figyelmeztetett: kialakult egy képzet, azt hiszik az emberek, hogy a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat, mert „megúszták”.
Ez félrevezető gondolat, aki azt hiszi, hogy valaki védett maradhat oltás nélkül, az téved, „senki sem ússza meg” – hangsúlyozta, hozzátéve: csak egyéni védelem van, egyéni védelmet pedig csak az oltás ad, az viszont életet ment.

Az oltás életet ment, mert a megbetegedés halált is okozhat

– tette hozzá, mindenkit biztatva a regisztrációra.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy a legnagyobb közbizalom mindig is az orvosok iránt volt. Ilyen tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy a háziorvosokra építik az oltási programot – tette hozzá. Ők rendelkeznek a legjobb terepismerettel, és ők ismerik legjobban az embereket – mondta a kormányfő. Ez egy logisztikai művelet, de mélyen emberi is, itt nem zsák krumplikat kell feldobálni a platóra, hanem emberi életeket kell menteni – tette hozzá. Javasolta, hogy ha valaki nem ért valamit, bátran fordulhat a háziorvosához, ott meg fogják válaszolni az esetlegesen felmerülő kérdéseket.

Arról is beszélt, hogy a nemzetközi fejleményeket figyelve ő olyan baloldalt még sehol nem látott, amely a válságba vezetett.

Az ellenzék egyenesen vagy ravasz módon olyan politikát folytat, amely válsághoz, a járvány elhúzodásához vezet. Az mbereket elbizonytalanítják, mert a baloldal nem tudja legyűrni a hataloméhségét, és úgy viselkedik, amire sehol nincs példa Európában.

Eszement dolgokat tapasztalunk, amelyekről nagyon nehéz sérelmeket okozó tónus nélkül beszélni. Ez nem egy egészséges dolog – tette hozzá. „Én visszatartom a képviselőimet, akik azt javasolják, hogy legyenek büntetőjogi következményei az oltásellenes politikának” – ismertette a kormányfő.

Inkább védekezzünk ehelyett

– tette hozzá.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Nyugaton és máshol is a vita arról szól, hogyan segítsünk jobban, míg itthon a baloldal arról beszél, hogyan lehet jobban ártani a kormánynak.

Le vagyok sújtva, amit a baloldaltól látok, az a romlottságnak egy másik foka, és még mindig a parlament előtt van az a határozati javaslat, miszerint ne oltsunk keleti vakcinával.

Az elkövetkező hat hét döntő lesz, ha sikeresek leszünk, akkor kint leszünk a vízből” – ismertette a kormányfő.

Magyarországon egyszerre kell a multinacionális profitéhség és a baloldal hataloméhsége ellen küzdeni.

Minél több elemből van összerakva egy kormány, annál könnyebben megrepedhet az egység – mondta Orbán Viktor. „Mi teljes egységben tudunk dolgozni a KDNP-vel.”

A miniszterelnök szólt arról is, hogy számos egyeztetést folytattak arról, hogy 35 százalékos átoltottságnál milyen nyitás történjen meg. Optimista abban a tekintetben, hogy életünk régi darabját sikerült visszaszerezni a teraszok és kerthelyiségek megnyitásával, ami szimbolikus dolog lesz. Továbbá központilag eltörölték a teraszdíjakat is, amiért elnézést kért az önkormányzatoktól.

Az újraindítás költségvetéséről elmondta, hogy 2021–22-ben 5000 milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására.

Mindenki vissza tudja szerezni a munkahelyét, vagy újat tud kapni”

– tette hozzá.

Több munkahelyünk lesz a járvány után, mint azelőtt volt.

Most nem reményt, hanem esélyt látok, hogy mindenki talpra tud majd állni – mondta a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére