Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor az OECD fõtitkárával találkozott

Tóth Dalma

2016.05.06. 21:28

Orbán Viktor és Szijjártó Péter az OECD fõtitkárával találkozott pénteken. Az OECD friss jelentése alapján a magyar gazdaság erõsödik.

Orbán Viktor pénteken az OECD főtitkárával, Angel Gurríával tárgyalt Budapesten. A megbeszélés után a felek rendkívül eredményesnek és gyümölcsözőnek ítélték Magyarország és a gazdaságfejlesztési világszervezet együttműködését. Orbán Viktor szerint az OECD is nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a magyar reformok működnek. Angel Gurría Magyarország sikereit méltatta, majd hozzátette, hogy fontos lenne hazánk tapasztalatait más államokkal is megosztani.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is találkozott az OECD főtitkárával. A felek elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyaltak. Idén Magyarország tölti be az OECD  miniszteri értekezletének alelnöki pozícióját. Szijjártó Pétert ezért arra kérte Angel Gurría, hogy elnökölje a fenntartható fejlődéssel és kereskedelemfejlesztéssel foglalkozó üléseket. A külgazdasági és külügyminiszter reméli, hogy a szervezet jó keretként szolgálhat a jövőbeli együttműködéshez az eurázsiai térséggel, hiszen ez az európai versenyképesség szempontjából elengedhetetlen.

Magyarország csatlakozik az OECD vízpolitikai kormányzati kezdeményezéséhez is.

Az  OECD pénteken hozta nyilvánosságra a Gazdasági felmérés Magyarországról, 2016 című tanulmányát, néhány órával azután, hogy találkozott a magyar miniszterelnökkel és Szijjártó Péterrel.

Az OECD szerint Magyarországon erősödik a gazdaság és csökken a munkanélküliségi ráta. Az államadósság 2017 végére 73,1 százalékra csökkenhet  GDP-arányosan, azonban a költségvetés hiány növekedhet és gyorsulhat az infláció.

A gazdaság megerősödése ellenére a jövedelmek továbbra is alacsonyabbak a fejlett országokénál. A felmérés szerint a külföldi közvetlen működőtőke beáramlása és az Európai Unió strukturális alapjai által nyújtott támogatás hajtja a befektetéseket Magyarországon.

Az oktatási rendszer lassan igazodik a munkaerőpiaci változásokhoz. A szervezet ajánlása szerint a közkiadások további csökkentésére, valamint a szabályozási környezet nagyobb stabilitására van szükség.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére