Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Az európai energiaválság közepette is megvédjük a rezsicsökkentést!

888.hu

2022.07.15. 13:00

Magyarország nehezebb helyzetben van, mint a gazdagabb nyugatiak, mert igaz, hogy ott nincs rezsicsökkentés és ezért teljes árat fizetnek, de a teljes rezsiár kifizetése kisebb hányadot képvisel az ő fizetésükben, mint Magyarországon képviselne – közölte a miniszterelnök legújabb Facebook-videójában.

 

Magyarországon számos család esetében a rezsi elviszi nem a hatodát, hanem harmadát vagy esetenként a felét is a jövedelemnek, ezért kellett bevezetnie a rezsicsökkentés politikáját. A rezsicsökkentési politikát ott kell bevezetni, egy olyan országban, mint Magyarország, ahol túlságosan nagy arányát emészti föl a jövedelemnek a rezsi díja, és így kevesebb pénz marad másra, a család egyéb kiadásaira. És ezért kell védeni a családokat.”

– mondta Orbán Viktor.

 

A kormányfő hozzátette: „A baloldal ezzel sosem értett egyet. Egy nagy vita ez még 2012 környékéről, ahol a baloldal azt mondta, hogy nem kell ilyet csinálni, azt kell csinálni, mint nyugat Európában, mindenki fizesse ki annak az energiának a teljes árát, amit elfogyaszt.”

 

Ez egy értelmes közgazdasági álláspont általában és Nyugat-Európában talán még érvényes is, de Magyarországon ennek a következményei rendkívül súlyosak lennének, mert szegénységbe taszítanák a családokat.”

– jelentette ki.

 

Mi bevezettük, hosszú időn keresztül az egész lakosságra tudtuk fenntartani, most pedig az átlagfogyasztás tekintetében tudjuk megvédeni és akarjuk folytatni ezt a politikát. Mi meg akarjuk védeni a rezsicsökkentést.”

– közölte Orbán Viktor.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére