Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A választás tétje a béke és a biztonság

888.hu

2022.03.27. 09:30

Számunkra nem az a kérdés, hogy kicsit többet fizetünk-e a gázért, vagy az olajért, hanem, hogy jön-e vagy sem. Az a kérdés, hogy megáll-e a gazdaság, vagy sem. Ha teljesítenénk az ukránok kérését az azt jelentené, hogy magyar gyárakat kell bezárni és megnőne a munkanélküliség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A NATO magáévá tette azt a magyar álláspontot, hogy szervezeti szinten nem küld katonát Ukrajnába, de a tagjai számára külön-külön nem is tiltja ezt meg”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. A kormányfő hozzátette, hogy arra a megállapodásra jutottak, hogy az országok egyénileg azt tehetik, amit jónak látnak.

A légtérzárról a miniszterelnök azt mondta, hogy „az egy szép kifejezés, de valójában légi háborút jelent, tehát aki légtérzárat akar az valójában azt mondja, hogy vegyünk részt egy légi háborúban”.

Az EU-csúcsról szólva a kormányfő felidézte, hogy az unió szankciós listákat fogadott el, de ezeket csak akkor lehet elfogadni, ha minden tagország elfogadja. Ha egy tagország is tiltakozik a javaslat ellen, azt elvetik. Ilyen javaslat volt a gázszállítás megszüntetése Oroszország irányából. Ezzel Németország is egyetért.

A miniszterelnök emlékeztetett: a magyar olajszállítások 65, a gázszállítás 85 százaléka érkezik Oroszországból.

Tehát számunkra nem az a kérdés, hogy kicsit többet fizetünk-e a gázért, vagy az olajért, hanem, hogy jön-e vagy sem. Az a kérdés, hogy megáll-e a gazdaság, vagy sem. Ha teljesítenénk, az ukránok kérését az azt jelentené, hogy magyar gyárakat kell bezárni és megnőne a munkanélküliség”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Mi megteszünk minden tőlünk telhetőt Ukrajnáért, hiszen például befogadunk 500 ezer menekültet, de azt nem kérhetik, hogy úgy segítsük őket, hogy közben tegyük tönkre magunkat”

– tette hozzá.

Szóba került Zelenszkij ukrán elnök Magyarországnak szóló üzenete az EU-csúcson. Erről a miniszterelnök úgy tartja, hogy megérti az ukrán államfő hangnemét, hiszen egy háborús helyzetben nem lehet elvárni az árnyalt megfogalmazást.

Ebben az esetben Magyarország és a többi ország feladata is, hogy megértessék az ukránokkal, hogy segítünk, amiben tudunk, de elsődlegesen minden ország a saját érdekeit kell szem előtt tartania”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ha az a kérdés, hogy kinek az oldalán állunk, akkor arra a válasz egyértelmű, mi a magyarok oldalán állunk. Nekünk azt kell világossá tenni, hogy mi magyarok vagyunk, és mi a magyarbarát politikát folytatunk.

Bár ezt a baloldal próbálja bemocskolni, folyamatosan támadja a nemzetpolitikánkat. De mi tudjuk, hogy a lényeg a nyugalom, hiszen jelen pillanatban érzelmi zsarolás is zajlik, ezt teszi az ukrán elnök is. Veszélyes korban élünk, így tényleg nagyon fontos, hogy nyugodtak legyünk, és megfontoltan döntsünk minden kérdésben”

– emelte ki.

A kormányfő szerint az Európai térben sajátos, és erőteljes hangja van, pedálul a genderkérdésben is. A választásnak is fontos kérdése, hogy megmarad-e ez az erőteljes hang, vagy engedünk a Nyugat nyomásának. A közelgő választásról elmondta, hogy a tét az, hogy visszamegyünk a Gyurcsány korszakba, vagy előre megyünk.

A mi üzenetünk egyértelmű, csak mi tudjuk biztosítani a béket és a nyugalmat ebben a háborús helyzetben”

– hangsúlyozta.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy valóban megkongatták a vészharangot élelmiszerhiány-ügyben, és még Európában is ettől tartanak.

Ukrajna és Oroszország a világ gabonakereskedelmének tekintélyes részét teszik ki. Az arab tavasz is éhséglázadásként kezdődött”

– tette hozzá.

A gabona hiánya egész nagy térségeket és kontinenseket is képesek destabilizálni”

– mondta a kormányfő, majd hozzátette: „a lehetséges élelmiszerhiány közvetlen kapcsolatban van az élelmiszerhiánnyal”.

Nekünk is észnél kell lennünk, mivel a magas árak miatt kiszippanthatják a hazai élelmiszertermékeket, ezért kellett exporttilalmat elrendelni”

– mondta a kormányfő. A magyar rendelkezés nem elvesz valakitől, hanem kifizeti azt, ha szükséges, ez ellentétes egyébként az uniós rendeletekkel.

Az energiaárakról azt mondta, hogy az már a háború előtt nőtt, de jelentős része az uniós áremelésből származott. Orbán Viktor szerint fel kell függeszteni a mesterséges brüsszeli áremelések politikáját. Ettől epét hánynak Brüsszelben, de eltelik egy-két hónap, hogy belássák a mesterséges áremelések politikájának a kudarcát.

Az európai infláció okai között 50 százalékban az energiaáremelések állnak – írta meg az Origo.hu.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére