Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: a neheze még előttünk van

888.hu

2020.04.03. 08:28

Szerdán dönt a kijárási korlátozás esetleges meghosszabbításáról az Operatív Törzs jelentése alapján a kormány, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában. A kormányfő közölte, minden egyes emberért meg fognak harcolni, de mivel vakcina hiányában a járvány nem számolható fel, a továbbiakban is a terjedés lassítása a cél.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában mindenkinek köszönetet mondott a koronavírus-járvány elleni harcban tanúsított helytállásért.

A vírust az ember fel akarja számolni, de mivel nincs vakcina, ezért nem lehet egyszerűen felszámolni ezt a helyzetet.

Ebben a helyzetben a vírus terjedését lehet lassítani, így a találkozások számát a minimálisra kellene csökkenteni, fogalmazott a kormányfő, aki azt is leszögezte:

minden egyes emberéletért harcolnunk kell.

A miniszterelnök elmondta: az Operatív Törzs ülésén mindig az aktuális jelentéseket hallgatják meg. Így szóba kerülnek az egészségügyi és határkérdések, valamint a felkészülés arra a helyzetre is, amikor már nagyon sokan betegednek meg. Éppen ezért szerdán,

a jelenleg elrendelt kijárási korlátozásról szóló intézkedések hatályának lejárta előtt döntenek az esetleges meghosszabbításukról.

„A fő kérdés, meddig kell vállalni ezeket a korlátokat?” – tette fel a kérdést a kormányfő.

A helyzet bizonytalanságát érzékeltetve Orbán Viktor felidézte a rendszerváltás előtti időszakot.

A kommunizmusban is tudták, hogy előbb-utóbb kiszorítják az oroszokat, csak azt nem, addig mi lesz. Most is ez a helyzet, mert ha csak másfél év múlva lesz vakcina, akkor kérdés, hogyan lehet addig berendezni az életünket

– tette fel a kérdést a miniszterelnök

„Egy alattomos, nehezen elképzelhető ellenséggel állunk szemben. (...) Két vírus ellen küzdünk: az egyik a félelem, a másik pedig a vírus. Vannak olyan csoportok, akiknek le kell győzniük a félelmet. (…) A papoknak és az állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az orvosoknak le kell győzniük a félelmüket (…)”

Akkor lesz egy elviselhető élet Magyarországon, ha sokan legyőzik a félelmüket.

A kormányfő beszámolt róla, hogy

készen áll a teljes egészségügyi vezénylési terv a tömeges járvány időszakára.

Kiemelte: nem csinálna ideológiai kérdést abból, hogy honnan jön a segítség. Eddig a Türk Tanácstól és a kínaiaktól érkezett segítség, légi hidat kellett építeni Kína felé, érkezett onnan egy maszkkészítő gyártósor is. Ugyanakkor a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy

nemcsak az emberéleteket, de hazánk gazdaságát is veszélybe sodorta a járvány. Kedden mutatjuk be a legnagyobb gazdaságélénkítési tervet, aminek az első két fejezete a munkahelyek megőrzéséről és új munkahelyek teremtéséről szól.

Az ellenzéki szólamokra reagálva elmondta, hogy nem kívánjuk követni azoknak az országoknak a példáját, ahol ingyenpénzt osztogatnak az embereknek.

Lehet pénzt osztogatni az embereknek, de miből? (…) Ha erre az útra lépünk, akkor annak a végén az IMF és a Soros-féle spekulánsok állnak.

Hozzátette azt is, hogy az ellenzéki oldalon mindenki az Európai Uniótól érkező pénzekről beszél, de ő ezeket nem látja.

Brüsszel velünk foglalkozik és nem a vírussal

– szögezte le Orbán Viktor, aki szerint

Brüsszelben buborékban élnek és osszák az észt, és nem azzal foglalkoznak, hogyan lehet több életet megmenteni.

A magyar kormány ehelyett inkább „nagyon komoly intellektuális erőket mozgósít” a gazdaság megvédésére és a járvány lecsengése utáni újraindítására.

„Alakul a program, hetek óta folyik ennek a programnak az előkészítése, nagyon jól haladunk vele, hétfő délután megleszünk vele, és kedden bejelentjük” – szögezte le a kormányfő, aki elárulta,

a kormány járványügyi alapot állít fel, amelyből minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap.

A kormányfő reméli, hogy az eddigi hozzáállás helyett ehhez a magyar ellenzéktől is kapnak támogatást. Bízik benne, hogy

az ellenzék is belátja, most nem a politikai viták ideje van.

Annyi munkahelyet kell teremteni, hogy az elpusztultak helyett újak legyenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére