Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

888.hu

2021.09.23. 12:38

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. Kifejtette, ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket – hangoztatta a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.

 

A Budapesti Demográfiai Csúcs nem csak egy konferencia. A demográfiai kérdések nehézségét nem csak a felismerések bonyolultsága adja. Legalább ilyen nehéz a felismerések politikai intézkedésekbe való átültetése”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szerint miniszterelnöksége alatt is ez volt a legnagyobb kihívás.

Orbán Viktor beszédében elmondta, hogy a magyar konzervatívok hármas mottója az Isten, haza, család, de ez elől egyetlen amerikai hazafi sem ugrana el. A kormányfő itt Mike Pence volt amerikai alelnökre utalt, aki szintén részt vesz a konferencián.

Elmondása szerint Andrej Babis és Janez Jansa kollégájával együtt akarják rábeszélni az uniós politikusokat arra, hogy ne támogassák a migrációt, ne támogassák az egyneműek családalapítását. Továbbá a miniszterelnök arra kérte a cseh kormányfőt, hogy győzzön az októberi parlamenti választásokon, mert szükség van rá az európai viták sikeres megvívásához.

„Együtt kell meggyőznünk az uniós politikusokat, hogy többé ne használják a Balkánt ütközőzónának saját kényelmük miatt. Szerbia és térsége nélkül az unió nem lehet teljes. Szerbia integrációját Magyarország támogatni fogja” – közölte Orbán Viktor.

A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát. Sokan nem tudják eldönteni, hogy ez jó vagy rossz. Vannak, akik érzékelik a demográfiai problémát, de ezt a migrációval akarják megoldani. Ezek a gondolatok nem veszik figyelembe a demográfiai probléma kulturális vetületét – hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: nálunk a migráció identitáskérdés. Lehet, hogy a kieső munkaerő Európán kívül helyettesíthető, de Európában közös kultúra, hagyományok nélkül nem lehetséges az együttműködés, az együttélés.

Orbán Viktor elmondta, hogy

aggodalommal követi az újmarxista woke-mozgalomat, de mi, közép-európaiak be vagyunk oltva a „woke-vírus ellen”, közel negyven évig ebben éltünk.

A népességfogyásra az egyetlen megoldás, ha az állam segíti a családokat a családalapításban.

Öt pillérre építette fel a 2010 óta kormányzó magyar kabinet a családpolitikát:

  • a gyerek gazdasági előnyt is jelentsen,
  • a családok saját otthonban élhessenek,
  • a családpolitikát az édesanyákra kell építeni,
  • az országot családbaráttá kell tenni,
  • jogi alapon is támogatni kell a családokat és a kedvezményeiket.
Úgy kell támogatást adni a családoknak, hogy közben a gazdaság tartósan növekedjen, és a teljes gazdasági rendszer erőteljes lehessen”

– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy a védvonalak megerősítése érdekében nemzeti konzultációkat és népszavazásokat tartottunk. Emlékeztetett: Nyugat-Európában és Brüsszelben soha senki nem kérdezte meg az embereket az LMBTQ-propagandáról és a migrációról.

Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad, amelynek eszközei az LMBTQ-lobbi és a genderpropaganda. Bármilyen irányból érkeznek is a támadások, Brüsszelből vagy a médián keresztül, mi megvédjük magunkat”

– mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország alaptörvénye számos ponton védi a családot és a házasságot. Elmondása szerint a gyermekvállalás sokszor nehézségekkel jár, de ez segít minket. A miniszterelnök szólt arról is, hogy

Ferenc pápa bátorította a családvédelmi kérdésekben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Erdélyi Magyar Szövetség magyar neve miatt utasította el a törvényszék a pártfúziót

A Bukaresti Törvényszék azért utasította el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését, mert utóbbi hivatalos nevét magyarul is, románul is be kívánták jegyeztetni az egyesülő pártok – közölte vasárnap az EMSZ sajtóirodája.

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Újabb Momentumos kamu, már a matek oktatásnál is a társadalmi igazságosság a legfontosabb

Ezúttal a momentumos Hajnal Miklós ferdítette el a valóságot a közösségi oldalán. Olyan professzort akarnak felvenni egy egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Az illegális migráció miatt megerősítik a német-lengyel határ ellenőrzését.

18 éves lett a Jobbik, balra át!

18 éves lett a Jobbik, balra át!

Köszöntsük nagykorúsága alkalmából Magyarország legelvtelenebb pártját.

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Társadalmi igazságossággal foglalkozó matektanár kerestetik!

Olyan professzort akarnak felvenni az egyetemre, aki a leírás szerint kulturálisan érzékeny és fenntartható matematikai pedagógiát követ. Fontos, hogy az állásra jelentkezők foglalkozzanak a méltányossággal és a társadalmi igazságossággal – a matematikai elvek és számok ismerete mostanra a jelek szerint másodrendűvé vált.

Ferenc pápa a földközi-tengeri migrációs helyzet megoldására szólított fel

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint „embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére