Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: a koronavírus meg fog jelenni Magyarországon

888.hu

2020.02.28. 08:37

A miniszterelnök szerint számítani kell a koronavírus magyarországi megjelenésére és a déli határ ostromlására is.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában beszélt arról, hogy a koronavírus várhatóan Magyarországon is meg fog jelenni.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a koronavírus megjelenik Magyarországon is, mi erre készülünk, akkor is, ha most még nem tudunk ilyen megbetegedésről. Fel kell készülni a védekezésre

– fogalmazott a kormányfő, aki azt is hozzátette, hogy lehetetlen Magyarországot légmentesen lezárni.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vírus azonosításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak, Magyarország nemzetközileg is elismert járványügyi szakemberekkel rendelkezik, 24 órás ügyeleti rendszert működtetnek, a határátkelőhelyeken szűrőmechanizmusokat indítottak el, a repülőtereket pedig különösen figyelik.

A miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy senki ne menjen a fertőzött országokba.

A nemzeti konzultációról azt mondta a kormányfő, hogy annak célja, hogy bizonyos kérdések eldöntésébe az emberek bele tudjanak szólni. Orbán Viktor szerint egyes politikusok azt gondolják, azért választják meg őket, mert okosabbak, mint a többi ember.

Én nem így gondolkodok, mert minket nem azért választottak, mert a legokosabbak lennénk, hanem mert mi tudunk a legjobban kiállni a magyar érdekek mellett. Éppen ezért is tartunk nemzeti konzultációkat

– mondta.

Egy nemzeti konzultáció megerősítheti a kormányt, hogy jól tudjon kiállni a véleménye mellett a nemzetközi porondon is. A börtönbiznisz és a gyöngyöspatai szegregációs ítélet, valamint a bírósági ítéletekről kérjük ki az emberek véleményét – mondta a kormányfő.

A börtönbizniszről Orbán Viktor elmondta, hogy nem szabad embereket kínozni, viszont a börtön arra való, hogy akit megbüntettek, leülje büntetését, ezért nem lehetnek olyanok a körülmények, mint otthon.

Számítani kell migránshullámokra, számítani kell rendszeres, tömeges támadásokra a magyar határkerítésnél

– mondta a miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy Soros György világa és az ellenzék összenőtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére