Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Emelt szintű készültséget rendeltünk el a kórházakban

888.hu

2021.02.26. 08:16

A helyzet annyira komoly, hogy emelt szintű készültségre van szükség a kórházakban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor ismertette a friss adatokat: az elmúlt 24 órában 4668 új fertőzöttet regisztráltak, 123 beteg elhunyt, 451-en lélegeztetőgépen vannak, illetve 5027 ember van kórházban.

A helyzet drámaian romlik”

– jelentette ki.

Elmondása szerint most azt a számot kell nézni, hogy mennyi szabad ágy áll rendelkezésre. Jelenleg 15 831 szabad, illetve 2296 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van. A következő két hétben a megbetegedések száma erőteljesen növekedni fog.

A miniszterelnök szerint a szakemberek mindig rendelkezésre álltak, a kaotikus pillanatokban is megfontoltak voltak, az előrejelzéseik nagyon csekély eltérésekkel, de folyamatosan beigazolódtak.

Orbán Viktor elmondta, a helyzet annyira komoly, hogy emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban.

Minden kórházban egyenruhások is vannak a vezetésben, ha szükséges, a leggyorsabban és leghatékonyabban tudnak fellépni – mondta, hozzátéve, újra át kell nézni a vezénylési listákat.

A vakcináról szólva ismertette, hogy 17 millió adag oltóanyag van lekötve az uniónál, de ezek nem érkeznek meg, vagy csak az előrejelezettnél is lassabban.

Ha nem lenne orosz és kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk”

– mondta, hozzátéve: a jövő hét elején ő is beoltatja magát.

A baloldal álhírgyártásáról, oltásellenességéről szólva kijelentette, hogy felelőtlenségnek tartja ezt a viselkedést.

A túlélésre az oltás az egyetlen esélyünk”

– mondta, és arra kért mindenkit, hogy regisztráljon.

Ismertetése szerint jelenleg 2,6 millió ember jelentkezett az oltásra, húsvétra mindannyian megkaphatják legalább az első adagot. Ha ide eljutunk, az EU-ban Magyarországon lesz a legnagyobb az átoltottság.

A kormányfő a szigorításokról szólva azt mondta, hogy az egyik szemünk nevet, mert van vakcina, lehet gondolkodni a feloldásról, viszont a másik sír, mert egy felfutó szakaszba lépünk. A következő néhány nap alapján döntenek arról, hogy kell-e szigorítani. A miniszterelnök kijelentette, hogy a határokon lesz szigorítás, hiszen ha kiengedjük az embereket Afrikába, és hazahozzák a mutáns vírust, akkor nagy baj lesz, ezért az operatív törzs szigorú utazási szabályokat fog kidolgozni.

Orbán Viktor az uniós csúcsról azt mondta, hogy sokan aggódnak a gazdaság megbénulása miatt, ezért az áruszállítás korlátozását próbálják visszaszorítani. Mint mondta, olyan nagy a baj az unióban, hogy egymás felelősségre vonásának nincs itt az ideje. Minden országnak saját magát kell megvédenie.

A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság jól tárgyalt, de ezzel időt vesztett, mert olcsóbbá akarták tenni a vakcinákat.

Az idő fontosabb, mint az ár”

– fogalmazott.

Orbán Viktor szerint most nem gyengíteni, hanem támogatni kell a bizottságot, hogy tegyék a dolgukat minél jobban. Ennek ellenére nem szabad „egy lábon állni”. Kijelentette:

behozunk minden vakcinát, ami biztonságos és hatékony, és a hatóságok is elfogadják.

A gazdaság újraindításával kapcsolatban elmondta, a helyzet úgy fest, hogy a harmadik hullám sok tízezer embernek veszélyezteti a munkahelyét, sokan bizonytalan helyzetben vannak. Kijelentette: senkit nem lehet az út szélén hagyni.

Újabb döntések születtek, amelyeket hamarosan be is jelentenek.

Orbán Viktor szerint most az egy évvel ezelőtti helyzethez képest 55 ezerrel dolgoznak kevesebben, ezért 55 ezer munkahelyet kell létrehozni a következő időszakban.

Annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a vírus elpusztít”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy ehhez megvannak a megfelelő eszközök.

Az állatvédelmi konzultációról szólva elmondta, hogy a kellő időben majd ezek a szabályok is megszületnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére