Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: a háborús inflációra egyetlen megoldás van, a béke

888.hu

2022.07.07. 18:40

„Amerika nem gyengül, Kína erősödik, Európa pedig szenved. Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége!” – írja a kormányfő közösségi oldalán.

 

Magyarország és Európa határainál háború van. A háború miatt a második világháború után újra megjelent a háborús infláció. Drasztikusan emelkednek az energiaárak, és ez gyengíti Európát. A háború és a szankciók együtt oda vezettek, hogy az egész világon ma Európa számára a legdrágább az energia. Ezért gyengül napok óta az euró a dollárhoz képest.” – írja Orbán Viktor Facebook-bejegyzésben.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a háborúban lassan nem az a kérdés, mennyi az energiaár, hanem az, hogy lesz-e gáz, lesz-e kőolaj, lesz-e energia.

Magyarország energiaellátottsága biztosított. Van és lesz gázunk, biztosított a kőolaj-ellátásunk. Stabil a gazdasági növekedésünk” – olvasható a bejegyzésben.

Orbán Viktor kiemelte, a béke és a mielőbbi fegyverszünet az egyetlen megoldás.

 

Magyarország álláspontja kezdettől fogva világos: mi békét szeretnénk. Az európai fórumokon is ezt képviseljük. Ma már mindenki láthatja, hogy a háború Európának árt a legtöbbet. Amerika nem gyengül, Kína erősödik, Európa pedig szenved. Európának nem háborúra, hanem békére van szüksége!”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére