Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A háborúk és veszélyek évtizedét éljük

888.hu

2022.07.23. 11:31

2019-ben egy rendkívül optimista és bizakodó tábor volt, míg most a háborúk és veszélyek évtizedét éljük. Korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai remegnek a nyugati civilizációnak – közölte Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

 

A miniszterelnök köszöntötte a résztvevőket, majd könnyed viccelődéssel indította a beszédét.

Felidézte, hogy 2019-ben találkoztak utoljára Tusnádfürdőn, s azt is megtudhattuk, hogy milyen a „Fidesz fröccs”: kétharmad-egyharmad.

Nagyot fordult a világ

 

A veszélyek korába léptünk”

– szögezte le a miniszterelnök.

 

2019-ben egy rendkívül optimista és bizakodó tábor volt, míg most a háborúk és veszélyek évtizedét éljük. Korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai remegnek a nyugati civilizációnak”

– tette hozzá.

Azt gondoltuk, hogy Európában nem lehet háború, a hidegháború nem térhet vissza, és hogy a tudomány ural mindent”

– mondta Orbán Viktor.

 

A világ egyre rosszabb hely. Van valamilyen világvége várás, amelynek az ereje nő. Lehetséges lenne-e, hogy emberek milliói egyszerűen félreértik, hogy mi történik velük?”

– kérdezte, majd hozzátette: „A nyugati civilizációnak ereje, teljesítménye, tekintélye és cselekvőképessége fogyóban. Erre a »zapadnyikok« – a született nyugatosok – legyinteni szoktak, mondván, hogy ez uncsi... A valóság az, hogy amikor 100 éve a Nyugat hanyatlásáról beszéltek, az egy demográfiai visszaszorulás volt, míg most egy hatalmi visszaszorulás van.”

 

A többi civilizáció is modernizálódott, de a nyugati értékeket nem vették át csak a technikáját”

– mondta a kormányfő. Orbán Viktor kiemelte, hogy a világ többi része ellenáll a nyugati értékterjesztéssel szemben. A világ többi része rájött, hogy a modernizálódással lehet fellépni a nyugati értékekkel szemben.

 

A nyugat elveszíti az anyagcsatát”

– szögezte le. Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy a világ energiahordozóinak és erőforrásainak a jelentős része a nyugati civilizáción kívül van.

 

Európa helyzete pedig még nehezebb”

– tette hozzá.

2013-ban az amerikaiak megkezdték a repesztéses energiakitermelési módot, új biztonságpolitikai doktrínát hirdettek meg, és külpolitikai fegyverként használják az energiát.

„Az amerikaiak egy bátrabb szankciós politikát alkalmaznak, nekiálltak, hogy erőteljesen ösztönözzék a szövetségeseiket az USÁból érkező szállítmányok irányába. S ez működik, ők nem függnek más energiájától, képesek ellenséges nyomásgyakorlásra, mert a szankciós politikához szükséges pénzügyi hálózatokat ők uralják (SWIFT), és baráti nyomásgyakorlásra is képesek, vagyis rá tudják venni a szövetségeseiket, hogy tőlük vásároljanak.”

 

Az uniós gázfogyasztási csökkentési tervekről azt mondta, hogy egyelőre nem lehet látni, hogyan kényszerítik ki.

Mindezek mellett pedig elvennék a gázt azoktól, akiknek van”

– tette hozzá.

 

Ez einstand. A világgal kapcsolatban lévő negatív érzések abból fakadnak, hogy az energia nincs a Nyugat kezében, csak a katonai erő”

– hangsúlyozta.

 

Jóval több a temetés, mint a keresztelő

 

Vannak azok, akik képesek saját maguk biológiai fenntartására, és vannak akik nem. Mi az utóbbiak közé tartozunk, és előbb vagy utóbb ellakják előlünk a Kárpát-medencét”

– mondta a kormányfő.

A migráció kettéválasztotta Európát.

 

A Nyugaton nincsenek már nemzetek, hanem népek konglomerátuma, ez a poszt-Nyugat, és 2050 körül bekövetkezik a végső demográfiai váltás, és a nagyvárosokban 50 százalék felé nő a nem európaiak aránya”

– tette hozzá.

 

A Nyugat szellemi értelemben Közép-Európába költözött. A Nyugat harcot folytat Közép-Európa ellen, hogy olyanná tegyenek minket, mint amilyenek ők.”

 

„Brüsszel a Soros-féle csapatokkal ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat” – mondta, majd hozzátette: „Elítéltek minket migráció ügyében, de ezt most az ukrajnai háború miatt félretették. Nem levették a napirendről, hanem csak félretették!”

 

A Nyugat ne akarja ránk kényszeríteni azt a végzetet, amit a migráció jelent”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az európai népek nem tekinthetőek kevert népeknek.

A folyamatosan Európa felé mozgó iszlám civilizáció belátta, hogy a magyar útvonal nem alkalmas arra, hogy elárassza a Nyugatot, hanem nyugat felől próbálják a hódítást.

 

Fel kell készülni arra, hogy Nyugatról is védekezni kell majd, és a keresztényeket onnan kell befogadni”

– tette hozzá.

Gender

 

Nálunk az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén!”

– szögezte le.

A genderkérdésről azt mondta, hogy sikerült azt leválasztani az uniós pénzekről szóló vitáról.

 

Mi csak azt kérjük a Nyugattól, hogy a genderkérdést ne erőltessék ránk. Soha nem lesz ennek a nyugati bolondériának a világ ezen sarkán többsége”

– mondta a kormányfő, hozzátette: „Mi csak transzszilvániát tudunk kimondani, amit egyébként is Erdélynek hívunk.”

 

Háború van, háborús infláció és gazdasági válság, de ez csak paravánt von a demográfia, a gender és a migráció elé”

– mondta.

A visegrádi négyek ezekben a kérdésekben egységesen tudott fellépni, de beesett a háború, ami megrázta a V4-es együttműködést. Ez a háború elnehezíti a viszonyunkat a barátainkkal, és a magyar-lengyel kapcsolatban szívprobléma van.

 

A lengyelek úgy érzik, hogy ebben a háborúban benne vannak, míg mi ki akarunk maradni.”

 

Háború

 

Eddig 86 magyar ember halt meg abban a háborúban, és a bennünket kritizálók közül egyetlen nemzet sem vesztett embert. A mi kiindulópontunk, hogy Oroszország nem fogja megtámadni a NATO-t, mert az utóbbi erősebb. Az ukránok célja, hogy minél több országot vonjanak be a háborúba”

– tette hozzá.

A NATO és az EU úgy döntött, hogy fegyvert szállítanak, és súlyos szankciókat vetnek ki, így de facto részeseivé váltak ennek a konfliktusnak.

Orbán Viktor szerint a háború oka, hogy az oroszok egy világos biztonsági igényt fogalmaztak meg, és azt követelték, hogy Ukrajna ne legyen a NATO-tagja. A nyugatiak elutasították az oroszok biztonsági igényeit, és most az oroszok fegyverrel szereznek érvényt a biztonsági igényeiknek.

 

Ha Trump és Merkel lenne a vezető, akkor ez a háború soha nem robbant volna ki. A háborúban a Nyugat stratégiája az volt, hogy Ukrajna angolszász kiképzőkkel és fegyverekkel háborút nyerhet, a szankciók le fogják gyengíteni Oroszországot, a szankciók gazdasági következményeit képesek leszünk kezelni, és a világ felsorakozik a Nyugat mögött. Most pedig egy olyan kocsiban ülünk, aminek mind a négy kereke defektet kapott. Ukrajna nem fog háborút nyerni, a szankciók nem rengetik meg Moszkvát, a nyugati kormányok megrendültek, és a világ demonstratívan nincs a Nyugattal”

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

A világ nagy része demonstratívan nem áll a Nyugat mellett.

 

„Könnyen lehet, hogy ez a háború véget vet a Nyugat fölényének, és egy multipoláris világrend jön” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint lehet, hogy a magyarok átlátják a helyzetet, de a háború kérdésében ez keveset számít. Meg kell próbálnunk elmondani az álláspontunkat, és új stratégia kell, aminek a középpontjában a béke áll.

 

Az EU érdeke, hogy az oroszok és ukránok közé álljon”

– tette hozzá.

 

Az oroszok célja most, hogy olyan messze legyen a front, hogy Ukrajna területéről ne tudjanak a területükre lőni. Orosz-ukrán béketárgyalás nem lesz, és csak amerikai-orosz tárgyalás zárhatja le a háborút”

– hívta fel figyelmet a kormányfő, hozzátette: „Az európaiak eljátszották az esélyüket, hogy beleszóljanak az eseményekbe”.

A II. világháború után ott találja magát Európa, hogy a legfontosabb biztonsági kérdésekben az amerikaiak és oroszok döntenek.

 

Az egységes uniós külpolitikai döntéshozatalról azt mondta, hogy az imperializmus.

Az EU-nak ki kellett volna kényszerítenie a minszki megállapodást, és még a saját háza táján sem tud rendet rakni. Az is nagy probléma, hogy az EU nem tudja megvédeni a saját határait.

 

Nem világpolitikai szerepről kell álmodnia az uniónak, hanem a saját feladatát kéne elvégeznie”

– hangsúlyozta.

 

Az Energia és a gazdaság kérdése

 

Ki jár jól ezzel a háborúval? Akinek van saját energiahordozója: az oroszok, mert az energiahordozók ára felment. Jól jártak a kínaiak és a nagy Amerikai cégek is”

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

 

Ki jár rosszul? Az Európai Unió. Minket ez úgy érint, hogy a rezsicsökkentés jövőjét érinti”

– mondta Orbán. Már 2010-ben látható volt, hogy az emberek jövedelmének nagy részét elviszi a rezsi, ezért döntött a kormány a rezsicsökkentés mellett. Jól működött a magyar rendszer 10 évig, de most kibillent a háborús árak miatt.

 

Sikerülni fog megvédeni a rezsicsökkentést az átlagfogyasztásig, de efölött piaci árat kell fizetni. Ha ezt sikerül így megvédeni, az egy hatalmas tett lesz”

– emelte ki.

 

2021-ben a magyar állam a rezsicsökkentésre 296 milliárd forintot fizetett, 2022-ben pedig ennek a hétszeresét kellene kifizetni. Az utóbbit a magyar gazdaság nem bírná ki, és ezért kellett lépni”

– mondta Orbán Viktor. Éppen ezért kellett az új beruházásokat leállítani.

Fontos feladatnak nevezte továbbá, hogy „le kell jönni a gázról”, és át kell térni más energiahordozóra.

A várható recesszióról azt mondta a kormányfő, hogy az európai országok nagy részében visszaesés lesz, és ez politikai destabilizációt okoz majd. Ma az európai gazdaság a káosz felé tart, és nagy kérdés, hogy lehetséges-e, hogy ebből kimaradjunk.

 

Lokális kivétel akar lenni Magyarország”

– tette hozzá, ez az ambiciózus cél.

„2024-ben jöhet el a béke lehetősége, mert akkor lesz amerikai elnökválasztás” – hívta fel a figyelmet.

 

Akkor lehet sikeres Magyarország, ha kimarad a háborúból, a globális adóból, a migrációból, a genderőrületből. 2010-ben és 2020-ban is sikerült a válságból erősebben kijönni. 2020-ban is kanyarban előztünk”

– mondta a kormányfő, hozzátette: „Most kaptunk egy ónosesőt és a kanyarban kell talpon maradnunk a járgányunkkal.”

 

Új megállapodást kell kötnie Magyarországnak az EU-val, az USA-val, az oroszokkal és Kínával. Ha sikerül megállapodnunk mindenkivel, akkor vissza tudunk kapaszkodni a korábbi növekedési pályánkra”

– mondta a kormányfő.

Orbán szerint a legfontosabb időhatár 2030 lehet, mert akkora lehetnek olyan feszültségek a nyugati rendszerben, amik szétfeszíthetik azt. Szólt arról is, hogy a déli uniós tagországok akkora kerülhetnek nagy bajba, és a közép-európai országok nettó befizetők lesznek.

Orbán Viktor szerint 2030 körül kell csúcsformában lennünk, és akkora kell az erő.

 

A kormányfő szólt arról is, hogy több dolog segíti Magyarországot, így a technológiai váltás, és a világ harmadik legnagyobb akkumulátorgyártója lesz hazánk.

 

A külföldi tőkebeáramlás is segíti Magyarországot”

– tette hozzá.

 

Tranzitország akar maradni Magyarország, azonban ha blokkosodás lesz, akkor egy poros előretolt helyőrség lesz Magyarország. A politikai stabilitás is nagy előnye Magyarországnak”

– közölte. Szólt arról is, hogy végrehajtott a Fidesz egy hatalmi generációváltást, mert több 40-es került a vezetésbe. A szellemi alapokról azt mondta, hogy még megvan a magyar kultúra és a nyelv.

 

Magyarországnak nemzeti ambíciói vannak, és a mostani nehéz időszakban együtt kell maradnia az anyaországnak, és a többi magyarok lakta területnek”

– zárta végül gondolatát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére