Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: A baloldal oltásellenes, ez nem képezheti vita tárgyát

888.hu

2021.04.09. 08:39

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjújában bejelentette, hogy a középiskolásoknak csak május 10-én kell bemenniük az iskolába, valamint idén is csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek.

 

Orbán Viktor a rádióinterjúban elmondta, hogy az a brit mutáns, amely most pusztít, jóval erősebb, mint az első hullámban megtapasztalt vírus volt.
Az első időszakban az elzárások elegendőnek bizonyultak a vírus eltüntetéséhez, a mostani elzárkózás azonban csak lassítani tudja a terjedését.

Hozzátette, hogy egy éve vagyunk háborús állapotok között, ilyet a mi nemzedékünk még nem látott.

Az embereknek a háborúból, ha nem is ők indították, egy idő után elegük van, nem akarunk ilyen keretek között élni”

Így mindenki békeállapotokra, derűre, nyugalomra, tervezhetőségre vágyik. Jogos kérdés, hogy vajon mikor jutunk el oda, ahol már a britek vannak.
A kormány szakértői szerint ha igaz, hogy az oltás számít,

akkor lesz majd béke, ha sikerült a vírust az oltásokkal legyőzni.

Ehhez viszont emberek kellenek, akik be akarják oltatni magukat, ami jól halad, hiszen a regisztráltak száma már átlépte a 4 milliót.

Növekvő szám, de még mindig kevés”

– tette hozzá. Ezért egy kezdeményezést indítanak el, amelyben kérik a híres embereket, hogy vegyenek részt az oltási kampányban.

A miniszterelnök tájékoztatott, hogy a beoltottak száma hamarosan elérheti a 3 milliót, jelenleg 2 millió 700 ezer fölött vagyunk. Hozzátette, hogy a 4 milliót május elején érhetjük el.

Június elejére meglesz a 8 millió, ha elegen regisztrálnak!”

Közölte, hogy aki már jelentkezett, az biztosan meg fogja kapni a védőoltást, a védettségi kártyával pedig részt tudnak majd venni a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Elmondta, óriási lépést tettünk húsvét után azzal, hogy már 20 óra után az utcán tudunk maradni. Köszönetet mondott mindenkinek, aki eddig betartotta a korlátozásokat.

Közölte, hogy ő minden este 20 óra után érkezik haza, mert dolgozik, így látja esténként a főváros utcáit. Azt tapasztalja, hogy autó és ember alig van az utcán, az emberek Nyugat-Európával ellentétben, ahol tüntetések voltak, Magyarországon példás fegyelmezettséggel tartották be a korlátozásokat.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e tartani az oltási ütemet, lesz-e elég vakcina, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy jelenleg

az ország történetének legnagyobb logisztikai műveletét irányítják.

Látta a héten azt a bázist, ahol a nyilvántartásokat vezetik, ahol tárolják a vakcinákat. Az ott dolgozók bonyolult, komoly feladatot hajtanak végre, míg eljut az oltóanyag az orvosokhoz, ápolókhoz.

Hozzátette, Magyarország másokat megelőzve nagyon jól teljesít. A 65 év felettiek 90 százalékát már beoltották. Novemberben is biztos volt abban, hogy ezt meg tudják oldani, de tudta azt is, hogy versenyt kell futni az idővel. Ugyanis az idősek életveszélyben voltak a vírus miatt, de a jelenlegi helyzetben már nyugodtabb.

Orbán Viktor közölte, hogy ugyanaz történt, mint ami a migrációnál és a kerítésépítésnél. Mire Nyugat-Európában észbe kaptak, hogy baj van, addigra már „bent voltak”.

Nekünk a helyén volt a szívünk”

– mondta, hozzátéve: ha nincs uniós megoldás, akkor más megoldás kell.

Emiatt sok támadás érte Magyarországot, azonban azóta Bulgáriában már kerítés áll, az olaszok pedig visszafordították a migránsokat szállító hajókat.

Nem szabad föladni a nemzeti vakcina beszerzését.”

Ugyanis a brüsszeli beszerzési politika mindig hibázhat, mindig kell másik forgatókönyv.
Az osztrákoknak, a bajoroknak is kellenek már a keleti vakcinák, így „az idő minket igazolt” – mondta.

Kétszer annyi embert oltunk be, mint az uniós átlag.”

A miniszterelnök úgy látja, hogy a védekezéshez Magyarország sokkal nyitottabban áll hozzá, nagyobb a bizalom az oltásokkal kapcsolatban, mint számos nyugat-európai országban. Nálunk 13 kötelező oltás van már gyerekkorban, „ebben világelsők is lehetünk”.

Közölte, hogy az operatív törzs ülésén még nem született döntés a 16–18 évesek oltásáról. Viszont arról igen, hogy

a középiskolák csak május 10-én nyitnak ki.

Továbbá bejelentette, hogy ugyanúgy csak írásbeli érettségi lesz, mint ahogy tavaly volt. A részletszabályokat közzé fogják tenni.

Orbán Viktor elmondta, hogy minden lépés csak a beoltottak számától függhet, de figyelni kell a járványügyi adatokat is. Szólt arról, hogy ha május elejére elérjük a 4 milliós létszámot, akkor kinyithatnak az éttermek, szállodák, kulturális rendezvények és konditermek.

Most egyelőre az iskolák újranyitása következik”

– tette hozzá.

Jelezte, bízik benne, hogy április 19-én elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, május elején pedig a 4 milliót. Koncertekre, moziba, szállodába, sportrendezvényekre majd ezután mehetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

A baloldal oltásellenes, és ez nem képezheti vita tárgyát”

– mondta a kormányfő. A baloldal beadott egy országgyűlési határozatot arról, hogy tiltsák be a kínai és orosz vakcinát, ez tény – tette hozzá. Ha ezt a parlament elfogadja, akkor sokkal többen haltak volna meg. Az csak a képmutatás része, hogy magukat beoltják, és az embereket lebeszélik – tette hozzá.

Petry Zsolt kirúgásáról azt mondta a kormányfő, hogy

Németországot nem minősíti, éppen elég bajt okoz, hogy Németország minősítget minket.

Azt a következtetést le lehet vonni, hogy a liberális politika ma Európában elnyomó politika, aki hangot ad a véleményének, azt megbüntetik – tette hozzá.

Az elvi kérdéseken túl nagyon fontos, hogy itt egy magyar emberről van szó. Magyarország ma egy sikeres ország akar lenni, és ezt akkor lehet elérni, ha betartjuk a legfontosabb törvényeket, így egyetlen magyar sincs egyedül, ahogy Petry Zsolt sincs. Orbán Viktor elmondta, hogy a válogatottal kapcsolatos nyilatkozat miatt alakult ki ez a helyzet.

A válogatott sportolókra lányainkként és fiainkként tekintünk, így nem mindegy, milyen állapotok vannak a válogatott körül.”

Most az egység megbomolhat a csapatban, valamint a csapat és a szurkolók között, de az egységet helyre kell állítani, ez pedig a szövetségi kapitányon és Szalai Ádámon múlhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére